Auteur Topic: Toen jullie weer fulltime werkten...  (gelezen 9061 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Sjors123

 • Lid
 • Berichten: 1
Toen jullie weer fulltime werkten...
« Gepost op: 15 May, 2013, 12:16:30 »
Hoi allemaal,

Ik ben sinds mei weer fulltime aan het werk (kantoorbaan), maar heb per week nog minstens 2 dagen waarop ik me niet fijn voel. Ik red het wel, maar voel me dan extreem moe en dergelijke, extreme moeite met opstaan, jullie kennen het wel.

Mijn vraag aan jullie is: herkennen jullie dit? Hoe lang hielden de symptomen van Pfeiffer nog aan toen jullie weer gingen werken?

Ook: wanneer konden jullie weer sporten? Ik heb nu namelijk al 7 maanden niet kunnen sporten en dan zit me ook niet echt lekker.

Ik hoop dat er op dit forum nog gebruikers aanwezig zijn die al genezen zijn, en dus mijn vragen kunnen beantwoorden  :)

Peetje

 • Moderator
 • Lid
 • Berichten: 1883
 • Geslacht: Vrouw
  • Wizardzone
Re:Toen jullie weer fulltime werkten...
« Reactie #1 Gepost op: 15 May, 2013, 21:25:01 »
Dat verschilt helaas per persoon. Sommigen merken niet eens dat ze Pfeiffer hebben (gehad), anderen hebben een paar maanden klachten, weer anderen doen er wel een jaar over om te herstellen en een enkeling blijft (rest)klachten houden.

Mijn gezonde verstand zegt dat als je het maar net redt om fulltime te werken, je wellicht toch te veel doet en je misschien beter een beetje gas terug zou kunnen nemen.

Wat voor sport doe je? Trainingen voor bijvoobeeld voetbal zijn lastig, maar op een sportschool kun je natuurlijk ook rustig aan trainen. Niet voluit een les spinning, maar rustig aan wat fietsen of steppen met pauze tussendoor. Ben je toch lekker bezig, zonder jezelf uit te putten. :)

jeske

 • Lid
 • Berichten: 5
Re:Toen jullie weer fulltime werkten...
« Reactie #2 Gepost op: 26 May, 2013, 17:03:51 »

Ik voel me ook zo...
Ik ben genezen, dus geen virus meer in mijn bloed, maar ik blijf sukkelen...
Sinds dit jaar ga ik weer fulltime naar school, en heb ook te maken met die constante vermoeidheid en het niet uit je bed kunnen/willen


xk.

 • Lid
 • Berichten: 963
 • Geslacht: Vrouw
  • Weblog pfeiffer & revalidatie
Re:Toen jullie weer fulltime werkten...
« Reactie #3 Gepost op: 18 June, 2013, 22:32:29 »
Op dat moment was je weer 2 weken aan het werk, ik denk dat het dan heel normaal is dat er nog dagen zijn dat je erg moe bent en dat je, je bed niet uit kunt komen. Dit is voor mij in ieder geval heel herkenbaar. Ik ben nadat ik weer redelijk de oude was, begonnen met stage lopen. Van september tot aan december ongeveer voelde ik me weer heel slecht, maar ik ben wel doorgegaan, omdat ik die stage toen wilde halen. Uiteindelijk begon ik aan het ritme te wennen en rond december voelde ik me weer steeds fitter. Ik denk dus dat je er best wel even tijd voor uit mag trekken om je weer fit te voelen. Je lichaam moet er natuurlijk ook weer aan wennen en dat gaat, meestal, niet zo snel.

Ik vraag me ook af welke sport je doet, want bewegen is namelijk wel heel belangrijk. Doordat je conditie opbouwt, houd je in het dagelijks leven ook weer meer dingen vol, omdat je conditie gewoon erg verslechterd is door de pfeiffer meestal. Anders misschien een idee om te gaan wandelen of te joggen? In ieder geval iets wat niet zo heel veel inspanning kost en waarmee je toch conditie opbouwt. Ik kan het je in ieder geval wel aanraden uit de ervaring die ik ermee heb.