Gebabbel > Even voorstellen...

Dochter 4,5 jaar met pfeiffer

(1/3) > >>

mamalinneke:
Hoi allemaal, ik ben Linda en moeder van 2 kindjes. Ons meisje is sinds 2,5 maand op en af ziek. 1,5 Week geleden werd ze weer ziek, koorts en hoesten. Op school vertelde de juf dat het menneke wat langs haar zit in de klas pfeiffer had. Nog niet meteen paniek maar wel in de gaten gehouden natuurlijk. Ze knapte niet op en belde de huisarts met de vraag of ik haar mocht laten testen op pfeiffer, ook omdat de klieren in hals oksel en liezen allemaal opgezwollen zijn. Antwoord was nee omdat er op het moment veel heersten en het zal wel over gaan. Wilde toch een afspraak ook om haar gewicht door te spreken. Woog op dat moment 12 kilo en is 1 meter, een kleintje dus. Nu was ze een jaar geleden 11,7 kilo dus eigenlijk niks aangekomen. Nou ik mocht dan toch maandag komen (afgelopen maandag). Nadat de huisarts haar onderzocht had concludeerde ze toch alle symptomen van pfeiffer en kreeg ik meteen een prikbriefje mee. Gister de uitslagen gekregen van de standaard bloedaanvragen en daar zagen ze wel dat er iets aan hand was maar wat? Helaas nog een week wachten om te bellen of de uitslag van pfeiffer binnen is. Mijn meisje is dinsdag en woensdag en vandaag 2 uurtjes naar school geweest, meer kan ze gewoon niet aan. Wat ik heel erg vind wat het is eigenlijk een echt bikkeltje en doorzetter en dan om te zien dat ze het gewoon niet kan vind ik erg. Voorheen als ze ziek was dan deed ze alles, wilde naar buiten om te spelen enz. Nu ligt ze als het kan de hele dag op de bank een filmpje te kijken.  Zijn er hier nog moeders die dit herkennen en zo ja hoe is het verloop gegaan?  2,5 jaar geleden of ze ook zoiets meegemaakt, ze was toen net van haar middagdutje af en ineens was ze maar 6-8 uur per dag wakker. Destijds op alles getest maar daar is toen niks uitgekomen. Linda

Peetje:
Arm meiske, ik hoop dat ze er snel weer bovenop is.
Ik geloof niet dat er hier ooit een moeder is geweest met zo'n jong kindje met Pfeiffer. Maar dan nog verloopt het voor iedereen anders. Pas op dat je bikkeltje zichzelf niet voorbij loopt en heel veel beterschap! :)

mamalinneke:
Dank je wel, ik probeer haar ook zo goed mogelijk in de gaten te houden dat ze niet te veel doet en zodra ik merk dat het toch te veel word meteen ingrijpen. Vanmorgen had ze een "goede" dag en is ze een half uur langer naar school geweest, dus 2,5 uur. Dit gaan we langzaam weer opbouwen. Gelukkig is de rest van de dag ook gegaan, ben wel benieuwd hoe ze er morgen aan toe is. Gelukkig is het hoestje al veel minder zodat ze 's nacht ook weer wat beter slaapt. Gr Linda

Peetje:
Bij mij zijn die goede dagen altijd verradelijk. Je komt dan erg snel in de verleiding om wat meer te doen, en dan gaat het de dag daarna weer minder. Al schijnt het dan wel weer zo te zijn, dat kinderen er over het algemeen minder last van hebben dan volwassenen.

twijfelaar:
Oh wat sneu is dit. Jammer dat de huisarts ook even moeilijk deed, kunt het beter maar meteen testen dan heb je de grootste kans dat het zichtbaar is.
Ik ben benieuwd wat de uitslag zal zijn.

Liefs en Sterkte ermee

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie