Ziekte van Pfeiffer > CMV

cmv?

(1/4) > >>

mini:
Hallo allemaal,
Ik sukkel al 3 jaar met mijn gezondheid. Ik heb papieren meegekregen van mijn huisarts voor een doorverwijzing en korte kaart voor het UMC in Utrechts. Ik heb alles goed doorgelezen en kwam erachter dat ik cmv heb (gehad). de waarde was, IgG serum 2.3 u/ml.  Ook heb ik in die periode weer pfeiffer doorgemaakt, zijn antistoffen gevonden. De internist-huisarts heeft er nooit (over de cmv) iets over gezegd. In die periode ben ik echt (juli tot half sept.) Erg ziek geweest. Algehele malaise, geen energie hoofdpijn koorts en misselijk na een kleine inspanning. Weet iemand er misschien iets meer vanaf.. op internet heb ik al gelezen (www.visionair.nl) dat het virus schade kan aanrichten en dat er nog weinig over bekend is..
Groetjes mini

Peetje:
CMV is een broertje van Pfeiffer en geeft ongeveer dezelfde klachten. Beide tegelijk kan dus dubbele klachten veroorzaken, maar zoals je weet, heeft niet iedereen evenveel klachten. Blijft lastig dus.

mini:
het klopt dat niet iedereen dezelfde klachten heeft.. maar voor mij valt het nu wel op zijn plek. Ik ben vandaag bij de neuroloog geweest en hij kon (vanuit zijn vakgebied) weinig doen. Hij dacht niet dat ik een neurologische afwijking heb, hij zei wel dat ik iets mankeer maar dat ik bij een andere specialist moet zijn. Het was gelukkig een hele vriendelijke arts, hij adviseerde mij om toch naar het Radboud (chronische moeheid kliniek) te gaan. Hij is er in opleiding geweest, en hij zei dat je geen stempel krijgt en serieus wordt genomen. Je komt dan bij een internist terecht die gespecialiseerd is in CVS. Ze (een team) onderzoeken je op CVS of een andere aandoening, als het nodig is krijg je een behandeling. Als je na een tijd nog niet opknapt raden ze cgt aan. Ik heb mijn twijfels maar ik heb ook de arbo in mijn nek hangen dus dit ga ik er naast de immunoloog bij doen. Daar kan ik 14 dec. al terecht. Ik ben heel erg benieuwd de komende weken..

Peetje:
Mijn ervaring is dat je in Nijmegen op zich wel serieus genomen wordt, alleen is er tegen mij letterlijk gezegd dat CVS niet bestaat. Ze gaan er daar echt van uit dat het psychisch is, dus als ze geen lichamelijke oorzaak kunnen vinden, en je past in hun plaatje, dan wordt het inderdaad cognitieve gedragstherapie. Veel arbodiensten raden dat trouwens ook aan, maar dan bij Winnock.
Ik vind het ook niet zo vreemd dat je daar naartoe verwezen wordt, daar zit het landelijk onderzoek naar CVS, en ik denk dat andere klinieken e.d. bij veel artsen niet bekend zijn.

Ik ben wel heel benieuwd hoe jouw ervaring in het Radboud gaat zijn en of ze je kunnen helpen. :)

twijfelaar:
Bij mij was ook de CMV Igg zichtbaar. Maar de informatie die je erbij krijgt is dan erg miniem. Zo lees je op internet van alles erover en dat het opnieuw actief kan worden etc. (waar ze van pfeiffer zeggen dat het niet kan maar toch gebeurd) De internist zei dat cmv niet meer actief word.
Maar zoals bij alles, als ik op internet ga zoeken vind je zoveel tegenstrijdigheden.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie