Nieuw relatie

Gestart door dislext, 11 september, 2012, 20:35:06

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

dislext

Weet niet zo goed hoe me te verwoorden via schrift.

Maar ben smoorverliefd op dame die pfeiffer heeft.
We hebben nog niet gekust inzake pfeiffer, maar ajb wat tips hoe aan te pakken.
Want ben zelfs aan t overwegen contact te stoppen,uit onwetendheid.

Hoe zou u cq je dat doen.

Mvg.
Dislext.

magnetronnie

Poeh lastig. Je bent in ieder geval op je meest besmettelijk als je acute Pfeiffer hebt, ik meen de eerste 2-4 weken. Daarna is je lichaam voldoende in staat het virus onder controle te brengen en ben je zelf ook minder besmettelijk.

Misschien is het een idee om de huisarts op te bellen met de vraag of het zin heeft te testen op antistoffen (IgG in dit geval). Als die kan zien dat je al ooit eens in contact bent geweest met het Epstein-Barr virus (dat Pfeiffer veroorzaakt), dan kun je het niet opnieuw krijgen. Zo uit mijn hoofd zijn ongeveer de helft van alle adolescenten al ooit eens in contact gekomen met dat virus, dus die zijn er immuun voor. En van degene die nog niet in contact zijn geweest ermee, wordt slecht een klein gedeelte ook ziek en krijgt Pfeiffer.

twijfelaar

Goed idee inderdaad, laten testen of je de antistoffen hebt. Veel mensen hebben al eens pfeiffer gehad maar weten het niet. Dus het hoeft geen probleem te zijn.

Peetje

Pfeiffer is zelfs het meest besmettelijk tijdens de incubatieperiode, dat is de tijd dat je al wel besmet bent, maar voordat je echt ziek bent.
Jezelf even laten testen is een prima idee, om de reden die mijn bovenposters ook al noemen.

Het contact verbreken, lijkt me niet nodig. Ik weet niet hoe ziek je (toekomstige?) vriendin is, maar ook zonder zoenen kunnen jullie toch leuke dingen doen en elkaar beter leren kennen? Veel geluk samen! :)