Auteur Topic: Verhoogde waarde EBV-c IgG en IgM???  (gelezen 23468 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ophelia

 • Lid
 • Berichten: 7
Verhoogde waarde EBV-c IgG en IgM???
« Gepost op: 25 March, 2012, 21:50:16 »
Misschien kan iemand mij helpen; ik heb halverwege de zwangerschap pre-eclampsie gekregen en eigenlijk is dat niet meer weggegaan.
Ik heb ontzettend veel klachten (moe, spierpijn, koortsaanvallen, slecht zien, duizelig, hoofdpijn, geen kracht meer hebben, tintellingen in handen en voeten...).

Nadat ik problemen met mijn schildklier heb gehad die tot ieders verbazing weer goed is gaan werken is er nu Pfeiffer geconstateerd. Alleen zijn de artsen het onderling niet eens met de bloeduitslagen.

EBV-c IgG >750
EBV-c IgM >750
EBV-n IgG 372
Tosoplasmose IgG 12
Monosticon Positief

Het blijkt dat de heren doctoren er niet uit kunnen komen of ik nu al een lange tijd met de infectie rondloop of dat ik voor een tweede keer het virus heb. Het grappige (of eigenlijk trieste) is dat het of het een of het ander is en dat het andere dan ook uitgesloten is.

Ik loop met zoveel klachten en er komt nu een keuring voor WIA aan dus wil nu echt weten wat er met me aan de hand is maar vooral ook welke diagnose het meest correct is.
Ze staan zo lijn recht tegenover elkaar dat het bijna bizar is.

Heb ook al ruim twee jaar Leukocyten en Erytrocyten in mijn urine. Lijkt me ook niet goed.

Het spijt me dat ik dit op het forum gooi maar weet het echt niet meer en wil het wel gaan aansturen naar een juiste richting.


Misschien dat iemand dit leest en dezelfde waarden heeft gehad??



Gr. Ophelia


Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Verhoogde waarde EBV-c IgG en IgM???
« Reactie #1 Gepost op: 25 March, 2012, 22:20:00 »
Hoi ophelia!

Welkom! En wat vervelend allemaal voor je... Die onduidelijkheid is niet fijn. Van mijn waarden weet ik eigenlijk niks. Ik heb zelf 2x pfeiffer gehad. Tien ik 16 was en nu weer. Het is dus geen opleving van de oude pfeiffer. Ik hoop dat je wat meer duidelijkheid kan krijgen, en dat iemand hier misschien er meer over kan vertellen!

Liefs

twijfelaar

 • Lid
 • Berichten: 272
Re:Verhoogde waarde EBV-c IgG en IgM???
« Reactie #2 Gepost op: 26 March, 2012, 10:28:26 »
Hoi hoi,

Ik weet zelf niet de waardes die ik exact had, Igm Antistoffen zijn de Recente antistoffen, die verdwijnen na ongeveer 3 maanden, Igg antistoffen zijn ouder antistoffen die hou je altijd als je ooit het virus hebt bestreden, 97% van alle mensen heeft Igg.
Als ik het goed lees is het aantal Igm groter dan 750 en duid dat dus op een recente pfeiffer.
Maar je zou dus ook de referentiewaarden moeten opvragen, want dat verschilt met testmethodes en laboratoria's.
Wanneer er staat >750 stoppen ze waarschijnlijk bij 750.

Maar waarom zijn de artsen het niet eens?

Toxoplasmose weet ik geen referentiewaarde van, bij mij was hij 10 en was er niks aan de hand.

Monosticon heeft dus ook te maken met antistoffen, maar ik heb geen idee wat de uitslag inhoud.

Het lijkt me dat je echt bij een arts moet zijn.
Van het pfeiffer virus zeggen ze vaker dat het geen 2 keer actief kan worden, maar de voorbeelden zijn er wel. Ben je ook op CMV getest?

Ophelia

 • Lid
 • Berichten: 7
Re:Verhoogde waarde EBV-c IgG en IgM???
« Reactie #3 Gepost op: 26 March, 2012, 12:54:51 »
Wat goed dat jullie zo snel reageren.

CMV IgG 1,0 (moet onder de 6 zijn)
CMV Igm 0,1 (moet onder de 0,85 zijn)

Toxoplasmose IgG was in december 13 en is nu 12.

Ik loop bij een internist die 1,5 jaar geleden een Schildklier heeft gevonden die het niet goed doet en daar maar op door blijft borduren en dus zegt dat een dubbele infectie niet kan en dat mijn klachten nog steeds vanuit de Schildklier komen. Hij wil niet eens kijken naar de Pfeiffer uitslag alleen maar de Thyrax weer ophogen en dat terwijl ik bij een endocrinoloog in Leiden ben geweest en daar een ACTH-test en een Insuline Tolerantie test heb gedaan waar uitkwam dat mijn schildklier het goed doet.

De huisarts heeft nog nooit zo'n uitslag gezien en denkt dat ik er heel lang mee doorloop waardoor er maar een gedeeltelijke genezing is en de Arboarts zegt dat het een tweede besmetting is. Zijn mening is dat al neem je niet je rust je toch van Pfeiffer hersteld. Dat geloof ik niet want ik was aan het werk maar kreeg iedere keer van die koorts aanvallen en nu ik thuis ben heb ik dat veel minder en ook veel minder erg.

De tijd dringt omdat ik sinds mijn ziekenhuis opname halverwege de zwangerschap geen volledige maand full time heb gewerkt (ondanks dat ik dat echt heb geprobeerd) nu moet ik bij het UWV de WIA keuring aanvragen en zal ik straks gekeurd worden.

Dit is de eerste keer dat ik met Arbo artsen, specialisten en ziekenhuizen in aanmerking kom en ik vind het echt een RAMP!!!
Zit overal als een klein kind te janken omdat ik me zo zwak voel, iedereen loopt volledig over me heen. Voordat ik zwanger was ben ik 15 jaar niet bij de huisarts geweest en nu moet ik maar tegen iedereen zeggen dat ik zo gezond was; "nee, ik heb nooit gerookt en ook nooit drugs gebruikt" en ze zitten me aan te kijken of ik lieg!

Ga woensdag naar de huisarts voor een second opinion bij een andere internist.


Gr. Ophelia

twijfelaar

 • Lid
 • Berichten: 272
Re:Verhoogde waarde EBV-c IgG en IgM???
« Reactie #4 Gepost op: 26 March, 2012, 13:31:02 »
Dat zou ik inderdaad doen ja, even een heldere blik er overheen!

Het lijkt me dat bloedonderzoek uitsluitsel zou moeten geven, en als je dus nog steeds de antistoffen maakt je waarschijnlijk ook nog aan het vechten bent.
Maak je ondertussen niet te veel druk over het uwv e.d. je kunt het ook goed treffen.

Neem ook even je rust, zo te horen heb je dat wel nodig!

Peetje

 • Moderator
 • Lid
 • Berichten: 1883
 • Geslacht: Vrouw
  • Wizardzone
Re:Verhoogde waarde EBV-c IgG en IgM???
« Reactie #5 Gepost op: 26 March, 2012, 20:24:33 »
Volgens mij heeft de arbo arts nog het meeste gelijk. Qua bloeduitslagen genees je over het algemeen wel van Pfeiffer, maar dat zegt niks over je klachten. Al zijn er hier ooit 1 of 2 leder geweest die al heel lang actieve Pfeiffer hadden.

Is alles trouwens wel goed met je kindje na die zwangerschapsvergiftiging?

Ophelia

 • Lid
 • Berichten: 7
Re:Verhoogde waarde EBV-c IgG en IgM???
« Reactie #6 Gepost op: 26 March, 2012, 22:01:49 »
Gelukkig is met mijn kindje alles goed. Hij had even een moeilijke start maar dat heeft hij gelukkig goed ingehaald.

Wat gebeurt er dan als je met Pfeiffer blijft doorlopen?
Ik kreeg steeds koortsaanvallen, lag dan 3 dagen m'n bed uit te zweten. Zul je dan ook herstellen maar alleen wat later, net als met een griepje?

Alles stapelt zich op dit moment op; moet voor 1 april de WIA keuring aanvragen en bel al ruim 2 weken achter de arbo arts aan om z'n dingen in te leveren. Pas na een email reageerde hij, natuurlijk telefonisch en niet per email. Mijn werkgever heeft z'n dingen ook absoluut niet op orde en hier gaat zeker gezeik van komen.
Nu gaat alles nog OK maar als dit bij het UWV terecht komt natuurlijk niet meer.
Is woensdag m'n zoontje jarig, hij wordt 2 jaar.

Het klopt dus dat ik even rustig aan moet doen maar ik ben er gewoon klaar mee.
Ik vond m'n werk leuk, ging met m'n paard actief op wedstrijd en had een druk leven. Daar is nu echt helemaal niets meer van over en om eerlijk te zijn duurt dit zo lang dat ik me ook niet meer kan voorstellen dat het weer helemaal terug komt.

Het verliezen van m'n baan (daar komt dit natuurlijk wel op neer) valt me erg zwaar. Het duurt allemaal veel te lang. Artsen nemen alle tijd zonder er bij stil te staan dat het leven van de patient door gaat.
Ik vind het allemaal erg frustrerend en heb mij nooit gerealiseerd hoe deze malle molen in elkaar zit. Ik heb ook echt het idee dat als je er eenmaal in zit je jezelf moet bevrijden om er weer uit te kunnen komen.

Maar goed, dit ben ik nu even op m'n slechts...
Word niet goed van al die opmerkingen dat ik lekker in het zonnetje moet gaan zitten, "geniet je van het weer? Lees je een boekje?" Ben inmiddels hartstikke allergisch voor de zon en lezen lukt helemaal niet meer!
Goed, dat was ik even op m'n aller-slechtste......

Ben niet altijd zo deprie hoor!!!  ;D


Gr. Ophelia

Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Verhoogde waarde EBV-c IgG en IgM???
« Reactie #7 Gepost op: 26 March, 2012, 23:02:37 »
Probeer dingen stap voor stap te bekijken. En te laten voor wat het is. Ik heb zelf ook de malle molen van de UWV meegemaakt (en nog steeds). Voor mij heeft het een beetje geholpen om te (proberen) accepteren dat die dingen nu eenmaal niet zo snel gaan. Het enige wat je soms kan doen is je erbij neerleggen. En vertrouwen op een goede afloop....

En die nare buien gaan ook weer voorbij!! (herkenbaar!)

Sterkte

Ophelia

 • Lid
 • Berichten: 7
Re:Verhoogde waarde EBV-c IgG en IgM???
« Reactie #8 Gepost op: 26 March, 2012, 23:10:39 »
Dat is ook zo.

Dank je

twijfelaar

 • Lid
 • Berichten: 272
Re:Verhoogde waarde EBV-c IgG en IgM???
« Reactie #9 Gepost op: 27 March, 2012, 08:54:11 »
Gisteren kreeg ik toevallig ook nog een uitslag van bloedonderzoek, mijn bezinking en lymfocyten zijn ook nog steeds verhoogd, toen ik vroeg of dit normaal was bij pfeiffer patienten werd er gezegd dat dat eigenlijk nooit word gecontroleerd, dus dat weet ze niet.
Het is bij mij ruim een jaar geleden, dus dat die nog verhoogd zijn lijkt me wel normaal.

Jij kunt er niets aan doen dat je werkgever laks is! Ik had ook op de laatste dag dat ze nog het formulier van verzuimbegeleiding in moesten vullen. Hopelijk staat dit niet in de weg van de procedure.

Ik kan me voorstellen dat je de opmerkingen zat bent :-) ik kreeg ook wel te horen, maar morgen kun je lekker uitslapen, of gewoon veel fruit eten! Schiet je weinig mee op, maar ach ze bedoelen het misschien goed.

Sterkte bij de huisarts morgen.

Wies

 • Lid
 • Berichten: 72
Re:Verhoogde waarde EBV-c IgG en IgM???
« Reactie #10 Gepost op: 27 March, 2012, 09:23:43 »
Hoi Ophelia,

Ik ben momenteel niet in staat om je verhaal goed te lezen omdat ik me niet goed kan concentreren maar je hebt het in ieder geval echt niet makkelijk nu. Welkom hier en ik ben blij dat het goed gaat met je kindje. Nu jij nog  :-*
Ik troost mezelf maar met de gedachte dat alles ook weer goed komt en dat er altijd weer andere tijden komen. Veel sterkte!

Floor

 • Gast
Re:Verhoogde waarde EBV-c IgG en IgM???
« Reactie #11 Gepost op: 27 March, 2012, 10:45:37 »
Hoi Ophelia,

Welkom op het forum en ik denk dat de meeste van ons de molen van dokters, ziekenhuizen en arboartsen etc. herkennen. Zeker de opmerking die jij plaatste over 'heb je gedronken, gerookt' komt me bekend voor. Mij wordt ook steeds door de arbo gevraagd of ik wel eens eerder behandeld ben... NEEE. Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt. Ikzelf heb op dit moment ook nog geen duidelijkheid en ik kan heel goed begrijpen dat je het zat bent om niet te kunnen wat je altijd wel kon. Iedereen op dit forum zal dit herkennen. Ik hoop dat het je wat troost geeft, dat er mensen zijn die je situatie redelijk goed kunnen begrijpen.

Je vraagt jezelf af of het kwaad kan om wat meer te doen en of dat je herstel in de weg staat. Naar mijn idee is, wat niet gaat, gaat niet! Laat je niet gek maken. Mijn ervaring is dat forceren je alleen maar verder van huis bent en dat dat niet maar een paar weken van je herstel afhaalt, maar ook maanden of nog langer kan zijn. Jij weet het beste hoe je je voelt en vertrouw daar ook op.

Heel veel sterkte!

Floor

Ludovic

 • Lid
 • Berichten: 9
Re:Verhoogde waarde EBV-c IgG en IgM???
« Reactie #12 Gepost op: 27 March, 2012, 22:48:32 »
Hoi hoi,

Ik weet zelf niet de waardes die ik exact had, Igm Antistoffen zijn de Recente antistoffen, die verdwijnen na ongeveer 3 maanden, Igg antistoffen zijn ouder antistoffen die hou je altijd als je ooit het virus hebt bestreden, 97% van alle mensen heeft Igg.
Als ik het goed lees is het aantal Igm groter dan 750 en duid dat dus op een recente pfeiffer.
Maar je zou dus ook de referentiewaarden moeten opvragen, want dat verschilt met testmethodes en laboratoria's.
Wanneer er staat >750 stoppen ze waarschijnlijk bij 750.

Maar waarom zijn de artsen het niet eens?

Toxoplasmose weet ik geen referentiewaarde van, bij mij was hij 10 en was er niks aan de hand.

Monosticon heeft dus ook te maken met antistoffen, maar ik heb geen idee wat de uitslag inhoud.

Het lijkt me dat je echt bij een arts moet zijn.
Van het pfeiffer virus zeggen ze vaker dat het geen 2 keer actief kan worden, maar de voorbeelden zijn er wel. Ben je ook op CMV getest?

Ik ben van opleiding medisch laborant (bloedonderzoek) en kan hierin bijtreden, dergelijke waarden bewijzen dat je een acute opstoot hebt van het virus. Maar het is inderdaad belangrijk om de referentiewaarden te weten specifiek bij de test, verschilt inderdaad van labo tot labo. Toxoplasmose Ig G is bij mij 153 IE/ml, negatief is <3.