Auteur Topic: als pfeiffer langer duurt dan 6 maanden is het niet alleen pfeiffer ...  (gelezen 10898 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Wies

 • Lid
 • Berichten: 72
Hoi allemaal,

Wat vinden jullie van de opmerking: Als pfeiffer langer duurt dan 6 maanden dan is het niet alleen pfeiffer anders zou je al lang opgeknapt zijn?

Ik ken veel meer mensen die langer dan een half jaar pfeiffer hebben gehad en die hadden echt niet allemaal problemen. Mijn bedrijfsarts denkt hier heel anders over. Ik moet nu of naar een psycholoog of ik word gekeurd en kom in een ander traject terecht. Nu wil ik zelf ook heel graag beter worden en ik werk graag overal aan mee maar wat voor consequenties kan het hebben als de psycholoog misschien een conclusie trekt waar ik het helemaal niet mee eens ben? Het is nog natuurlijk niet zeker of ik sneller beter wordt door gesprekken met een psycholoog. Al hoop ik het wel natuurlijk, het zou geweldig zijn. Dat idee geeft me ook wel weer energie en maakt dat ik het zeker wil proberen. Maar echt een vrije keuze is het niet natuurlijk.

twijfelaar

 • Lid
 • Berichten: 272
Re:als pfeiffer langer duurt dan 6 maanden is het niet alleen pfeiffer ...
« Reactie #1 Gepost op: 08 March, 2012, 09:51:10 »
Ik denk dat je dat zelf het beste kunt beoordelen... Maar pfeiffer duurt wel vaker langer hoor geloof ik bij mensen, kijk hier maar eens rond. Wel is het denk ik zo dat je lang gewoon bent doorgegaan en je klachten waarschijnlijk hebt genegeerd, en dat hebben we allemaal wel gemeen met elkaar denk ik.

Praten kan nooit kwaad denk ik, als er maar wel rekening gehouden word met je fysieke gezondheid.

Groetjes

Peetje

 • Moderator
 • Lid
 • Berichten: 1883
 • Geslacht: Vrouw
  • Wizardzone
Re:als pfeiffer langer duurt dan 6 maanden is het niet alleen pfeiffer ...
« Reactie #2 Gepost op: 08 March, 2012, 20:33:22 »
Pfeiffer kan best langer dan een half jaar durenb, al willen veel artsen daar niet aan.
Ben jij al doorverwezen naar een internist? Dat was bij mij namelijk de eerste stap van de arboarts. Het duurt te lang, dus laat je nog maar eens uitgebreid onderzoeken.
Risico van een psych is inderdaad dat ze mogelijk niet open staan voor een lichamelijke oorzaak en je gelijk depressief oid verklaren, maar als je een goeie treft, kan het je misschien wel helpen om met je klachten om te gaan.

Floor

 • Gast
Re:als pfeiffer langer duurt dan 6 maanden is het niet alleen pfeiffer ...
« Reactie #3 Gepost op: 09 March, 2012, 08:13:25 »
Er zijn heel veel mensen in onze omgeving die een jaar of langer bezig zijn geweest met Pfeiffer. Het kan dus echt! Het kan echter nooit kwaad om je verder te laten onderzoeken. Zijn er bij jou wel actieve antistoffen gevonden? Dat is nl wel prettig omdat je dan zeker weet, dat je het nu doormaakt. Bij mij waren die helaas niet zichtbaar en daardoor is onzeker of ik op dit moment pfeiffer doormaak.

Laat je niet gek maken!!! Het heeft tijd nodig en probeer je lichaam dat ook echt te geven.

Wies

 • Lid
 • Berichten: 72
Re:als pfeiffer langer duurt dan 6 maanden is het niet alleen pfeiffer ...
« Reactie #4 Gepost op: 09 March, 2012, 14:28:05 »
Bij mij vonden ze wel actieve stoffen, ook erg hoge waardes. Ik ben nooit bij een internist geweest, alleen bij de bedrijfsarts en de huisarts. Nu ik toch het traject inga van een psycholoog wil ik ook wel echt actief kijken naar de dingen die misschien nog aandacht nodig hebben. Wie weet zit er wel iets wat mijn vooruitgang tegen houdt. Ik weet het ook niet. Zou alleen maar mooi zijn, want dat betekent ook dat mijn herstel dan sneller zou kunnen gaan. Ik weet alleen wel heel zeker dat ik niet depressief ben. Dat moet je zelf toch merken denk ik. Zoiets heb ik gelukkig nog nooit meegemaakt. Het lijkt me heel erg als je het niet meer ziet zitten en daarom niets meer kunt.

tiennie

 • Lid
 • Berichten: 58
Re:als pfeiffer langer duurt dan 6 maanden is het niet alleen pfeiffer ...
« Reactie #5 Gepost op: 09 March, 2012, 15:33:19 »
heey
als ik denk vanaf welk moment ik zo erg moe ben geworden is dat zo december geweest maar sins begin februari weet ik dat ik pfeiffer heb
ik ga dus me 4de maand in

wat heb ik er aangedaan om beter te worde:
-minder gaan werken
-gestopt met hardlopen
-probeer huishoudelijkwerk te verdelen met mijn man
-ga vroeg slapen
-probeer tussendoor ook rust te nemen

heb nog regelmatig last van opzwellingen van de l;ymfeklieren me nek in me lies allemaal erg vervelend maar ja kan dr niets aan doen, of wel?
heeft iemand een idee om te verkomen dat je lymfeklieren steeds opzwellen?

lied89

 • Lid
 • Berichten: 271
Re:als pfeiffer langer duurt dan 6 maanden is het niet alleen pfeiffer ...
« Reactie #6 Gepost op: 09 March, 2012, 19:24:27 »
@Wies
De nasleep van pfeiffer kan echt wel langer duren dan 6 maanden. De internist waar ik lang geleden was geweest had het over ruim een jaar. Soms vraag ik me wel af of de moeheid en alle klachten die ik nu heb echt van pfeiffer komen aangezien ik bepaalde klachten niet vanaf het begin van pfeiffer heb gehad.

@Tiennie
Ik heb na 2 jaar ook nog regelmatig last van opgezwollen klieren in mijn nek. Wel minder erg dan begin pfeiffer, maar soms heb ik er geen last van ook al is het opgezet en soms heb ik wel een trekkend en pijnlijk gevoel. Mijn dokter zegt altijd dat het goed is... Dat betekent dat je lijf ergens tegen vecht.
Ik weet niet of er iets is wat het kan voorkomen.

Wies

 • Lid
 • Berichten: 72
Re:als pfeiffer langer duurt dan 6 maanden is het niet alleen pfeiffer ...
« Reactie #7 Gepost op: 10 March, 2012, 13:43:15 »
Bedankt lied. Goed om te weten dat een internist dit zo ziet.