Hoofdmenu

doorheen

Gestart door tiennie, 29 februari, 2012, 11:28:22

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

tiennie

halo allemaal
heb ff geen kracht meer in me lijf het is hier zo druk en het stapelt zich op
maandag dacht ik me zoontje ff snel te halen op de bso maar dat liep ff anders, een kindje stond vat met zijn vingers tussen de duer de leidsters waren in paniek en ik was heel rustig en heb ze dan ook geholpen met het resultaat dat ik met 20 kids vanaf de leeftijd van 5 jaar ruim 1,5uur kon bezig houden want er moest een brandweerkomen op het jongetje te bevrijden dan komt automatish ook een aambulance en de politie, de kinderen waren door het dolle heen want die hoorde sirenees en ook de onmacht sloeg toe bij de kindjes nee is was compleet stuk toen ik daarvan daan kwam...................maar goed je loopt ook niet zomaar weg als je in zoon ravage terecht komt.
zijn we net koud thuis gaat te telefoon, me schoonmoeder die mij dus doodleuk vertelt dat me schoonvader met hartklachten is opgenomen in het ziekenhuis.
hoeveel stres kan je hebben met pfeiffer oordat je opnieuw instort?????
dinsdag ik toch naar het werk want ik wilde me chef spreken en liever niet via de telefoon dus ik heb mezelf door de dag heen getrokken.
thuis weer vroeg slapen en rustig aan doen.
vanmiddag gaan we dan op bezoek bij hem, morgen gaat hij verhuizen naar een ander ziekenhuis die beter is gespecialiseerd in hartklachten.
ik heb vandaag nog niets gedaan als me zoontje naar school gebracht, er word nu heel veel gevraagt van mij en dat kan ik eigenlijk niet aan, het is zo dubbel je wilt ook je schoonmoeder niet in de kou laten staan dus doe je daar ook wat voor, je schoonvader wil je ook bezoeken je weet immers nooit hoe zo iets afloopt.
door de constenatie op de bso heeft onze zoon al 2 nachten broert geslapen en is steeds wakker  en ja ik dus ook, ik doe het met liefde hoor begrijp me niet verkeerd maar met pfeiffer word het me nu gewoon te veel.
wetende dat ik het weekand ook alleen ben met me zoon me man is dan helpen met het bedrijf van me schoonfamilie
pppfffff nu ik dit zo op zit te schrijfen heb ik echt zo iets van pppfffff het is pas woensdag.................
luister naar je lichaam......................ja moet dat wel kunnen!!
bedoel stel je voor dat hij overlijd dan vergeef ik het me nooit dat ik niet ff geweest ben en dat ik niet klaar stond voor ze, ben ik nog te volgen?
ik hoop dat er iemand is die me begrijpt ik wil heel graag en ik ga waarschijnlijk een groot offer geve als ik zo doorga.........want mijn lijf wil niet maar me hoofd diwingt me lijf compleet.
kan die mense nu niet laten vallen
wat zouden jullie doen? ook doorgaan? of toch luisteren naar je lichaam?
ik probeer echt me rust te pakken maar in me hoofd heb ik ook geen rust ben ik te veel bezig met me schoonvader enzo.
groetjes

Wies

Vaak komt alles tegelijk he? Ik kan me heel goed voorstellen dat je er voor je schoonfamilie wilt zijn maar je hebt niets te geven nu. Je eigen gezin heeft je ook nodig en ze zouden ook niet willen dat jij helemaal instort denk ik. Ik zou zeker op bezoek gaan maar verder goed je grenzen in de gaten houden.

Als ik terug kijk in de tijd ben ik zelf veel te lang doorgegaan met alles waardoor ik op een gegeven moment echt helemaal op was en dan duurt het herstel vaak nog veel langer.

Veel sterkte!

Peetje

Luisteren naar je lichaam! Ik ben ook veel te lang door gegaan en zit nu al bijna 5 jaar met klachten.
Jij en je gezin gaan voor. Als je je chef wil spreken, maak dan een afspraak en ga alleen daar naar toe, maar niet een hele dag werken. Je accu is leeg, die moet eerst weer een poosje opladen. En zet je schaamte opzij en vraag om hulp.
Heel veel sterkte. :)

Beertje

Idd wat peetje zegt: als je je chef wil spreken dan alleen daarvoor een afspraak maken. Er wordt nu heel veel van je gevraagd. Het is nu belangrijk om aan "tijd management" te doen. Bedenk wat je echt moet doen, en hoe lang je dat vol denkt te houden zonder over je grens heen te gaan. Bv wel naar je schoonfam maar dan maar heel kort. En je kunt het ook uitleggen aan hun.

Dus van tevoren bedenken wat je kan qua energie en daar je activiteiten op aanpassen, voor wat op dat moment belangrijk is voor jou. (ook leuke dingen)

Ik hoop dat het een beetje lukt. Succes!

tiennie

dank jullie wel
vandaag op me werk voelde ik me klieren gewoon zwellen heb dus nu weer een dikke kop/nek

me schoonvader ligt nu op de ok en ik vrees voor het ergste, hij heeft een scheur in zijn aorta erbij gekregen
ik vind het vreselijk
zit nu ook ff op de bank onze zoon heeft een kindje meegenomen uit school oke tis voor mij niet zo goed maar ik kan de afleiding nu wel ff gebruiken.
de operatie die mijn schonvadert nu ondergaat kan 8uur duren als alles goed mag gaan natuurlijk.
gelukkig is mijn man nu vrij en is tie bij zijn vader en zijn moeder is het ziekenhuis.
ik ben gister geweest met onze zoon, ben me rot geschrokken van hoe hij erbij lag.
ik zit erover te denken om volgende week vrij te nemen zodat alles ff tot rust kan komen want deze week is het elke dag onrustig.

Floor

Hoi Tiennie,
Wat heftig allemaal. Het is echt heel belangrijk om naar je lichaam te luisteren, zoals de anderen ook al zeggen, duurt je herstel alleen maar langer en/of ga je je nog zieker voelen. Stel prioriteiten voor jezelf en doe alleen wat je echt ziet zitten en neem verder zoveel mogelijk rust en tijd zodat je lichaam de ruimte krijgt om te herstellen. Doorgaan tot het echt niet meer kan, is echt niet goed voor je.

Heel veel sterkte met alles!

groetjes Floor

tiennie

heey hallo allemaal
nauw naar je lijf luisteren is echt heel lastig hoor
de dagen zijn lang en zwaar maar ik ga gewoon naar me werk en als ik hier zo lees zitten sommige van jullie thuis, dan ben ik nog blij dat ik kan werken al is dit soms erg moeilijk en zeker met deze stres erbij

nu me schoonvader in het ziekenhuis ligt komt het in en om het huishouden allemaal op mij neer plus de zorg voor onze zoon.
dit is zwaar vind ik en als ik savonds naar het ziekenhuis ben geweest heb ik hier wel degelijk de volgende dag last van.
ik wil hem ook bezoeken, me werk gebruik ik nu ook ff als afleiding ff weg uit de stres en ee focus op me werk, dit lukt aardig, donderdag had ik heel erg een opgejaagt gevoel en dat had ik smorgens al....wist niet wat ik er mee aan moest ik had het gevoel als of je de bus heb gemist en je de verloren tijd wil inhalen ofzo. ik had alleen geen bus gemist en hoefde dus ook niets in te  halen.
conclusie 13.00 stond ik te shaken in de keuken alles trilde wwas zoon raar gevoel, ben ff naar buiten gelopen en een peukkie gerookt ik bleef maar tegen mezelf zeggen word is rustig meid doe normaal rustig relax er is niets an de hand!!
ja stom he  en ja het werkte ook niet  ik bleef dat gekke gevoel houden.
eenmaal weer terug had ik dus moeten bellen naar andere collegaas vonden hun, ik vond van niet ik was klaar had geen werk meer ben rustig aan zitten wachten tot we dicht gingen om vervolgens weer weg te gaan.
vandaag voel ik me erg moe en sago als of ik weer op de spreekwoordelijke kast zit en er niet vanaf kom, zo iets vreselijks.
ik blijf het ook maar zo koud hebben, hebben jullie het ook zo vaak koud?
was dit weer een grens?
geen idee maar het voelde niet ok

Beertje

Volgens mij doe je echt teveel, ik denk dat je dat stiekem wel ergens weet :-\
Probeer het ergens wat rustiger aan te doen anders ben je alleen maar verder van huis.
Sterkte!

lied89

Waar zit de grens ja... Dat is vaak heel moeilijk te bepalen. Deze week ben ik voor mijn gevoel ook weer over de grens gegaan. Ik had deze week een toets en heb mezelf verplicht om toch door te leren ook al was ik moe en had ik totaal geen concentratie.
Ik heb het ook vaak koud en kan soms echt niet meer warm worden. Ik heb vooral vaak koude voeten.
Ik ben het met Beertje eens, volgens mij heb je het echt te druk. Probeer echt ook je rust momenten te pakken.
Maar ja, dat is ook moeilijk natuurlijk doordat je schoonvader in het ziekenhuis ligt.
Hoe is het nu met hem?

tiennie

hij is aan de betere hand hoor gelukkig, lief dat je dat vraagt
je beertje ik denk dat je gelijk heb ik weet ook wel dat wat ik nu allemaal doe mijn pfeiffer klachten niet ten goede doet
ik ga het deze week is bijhouden op welke momenten ik het meeste last van heb en hoe komt het dan zodat ik terug kan kijken zeg maar soort van dagboek

Beertje


Peetje

Zeker een goed idee!
Ik heb sinds de Pfeiffer ook veel last van koude voeten. Lang leve een warme kruik in m'n bed. :P

Floor

haha nou snel koud hebben, heb ik altijd al wel gehad, maar nu ook zeker!!

Je moet natuurlijk helemaal zelf bekijken wat je wel of niet doen, maar het over de grenzen gaan stapelt zich op en dan wordt de klap steeds groter. Ik wou dat ik de dingen die ik nu weet eerder had geweten, want dan was het allemaal nooit zover gekomen. Je bent dit namelijk gewoon niet gewend. Mijn advies wees de grenzen voor in plaats van door te gaan en dan terug te kijken wat je te veel hebt gedaan. De prijs die je moet betalen, kan namelijk ook heel groot zijn.

Heel veel sterkte met alles!

tiennie

ik begin het over de grens gaan ook aardig aan te voelen
het stop tot hier en niet verder
nu is het soms nog lastig op me werk om dat duidelijk te maken, het durfe zeggen dat je eigenlijk naar huis wilt!!
nu ga ik gewoon ff naar buiten en een peukkie roken, en tegen de ene zeg ik het wel en tegen de ander weer niet, ik hoor je denken waarom niet?
geen idee, met de een heb ik net ff dat beetje meer als met de ander hihiih
me schoonvader is inmiddels ook weer thuis dus nu kan ik me weer volledig concentreren op mijn herstel
en krijgen wij als gezin ook weer wat meer rust
ben nog steeds wat opvliegerig zo nu en dan maar voel me nu wel ietsjes beterder worden en ik wil proberen om volgende week voorzichtig aan weer wat te gaan hardlopen!

lied89

Hardlopen??? Poeh zeg ik moet er niet aan denken.
Een stuk gewoon lopen is soms al vermoeiend.
Doe wel voorzichtig zeg! Niet tegelijk te grote stappen nemen.
Wel fijn dat je schoonvader weer thuis is, dat zal een geruststelling
zijn en is voor jullie ook makkelijker natuurlijk.

tiennie

ik mis dat zoo heel erg
dat ik het gewoon wil proberen, ben ook bang dat mijn conditie te ver terug loopt nu ik al 2 maanden niet meer hardloop en dat vind ik zonde
ik ga niet gelijk 20km lopen hoor ik dacht zelf weer terug naar 5 en ik hoef hem niet uit te lopen vanmezelf
en ook niet  3x in de week maar gewoon 1x in de week