Online enquete Pfeiffer wordt CVS?

Gestart door Tonny, 17 december, 2012, 16:42:58

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Tonny

Lieve Forumleden,

Voor school doe ik een profiewerkstuk (aan het eind van de middelbare school) over de vraag of de ziekte van Pfeiffer Cronisch Vermoeiheidssyndroom (CVS) kan worden). Hiervoor doe ik ook een online enquete: zou je mij willen helpen: http://enquete.researchtool.eu/start/zvpencvs/7656
Kost maar 5 ? 10 minuutjes en is anoniem..

Dankjewel Tonny :-*

mini

Hallo Tonny,

ik wil graag nog even iets toevoegen, ik ben vrijdag bij een immunoloog geweest en zij vertelde dat de kans aanwezig is dat je na de ziekte van pfeiffer CVS-ME krijgt. Het heeft o.a. mee te maken dat je immuunsysteem is verstoord, als dit te lang duurt zet je een heel (negatief) proces op gang en dan kun je chronische klachten (CVS/ME) krijgen. de chronische moeheid voelt anders, je bent sneller erg vermoeid na een kleine inspanning, het algehele malaisegevoel had ik bij de pfeiffer niet. Je herstelperiode na (lichte) inspanning is veel langer dan bij pfeiffer. en als je vaak je grens opzoekt (maar blijft doorgaan, nooit goed uitrusten) kunnen de klachten steeds heviger worden en zelfs invaliderend.
maar dit is mijn mening en (wat ik weet via internet en mijn huisarts) , als ik terugkijk hoe mijn ziekteverloop is geweest.

succes verder met je onderzoek, groetjes mini

twijfelaar

Ik heb het ingevuld.

Tsja de meningen van de artsen zijn ook erg verdeeld over dit verhaal, cvs kan ontstaan na een virusinfectie.
Ik weet het zelf niet zo goed. En of er een groot verschil is.
Ik had nog regelmatig koorts, dikke klieren etc. Maar mensen met cvs hebben ook vaak nog dikke klieren.

Sowieso denk ik ook niet dat iedereen met cvs een zelfde vermoeidheidsbeleving heeft.

Succes