Auteur Topic: Acceptatie  (gelezen 130518 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Acceptatie
« Reactie #240 Gepost op: 15 July, 2012, 21:49:34 »
Dokter heeft nog niet gebeld... Hoop dat ze dat morgen doet. Weet dat ze er vrijdags niet is dus ik wacht het nog even af. Heb inmiddels ook contact gehad met een arts gespecialiseerd in ebv en in cmv. Hij wil verdere vragen graag met mijn huisarts bespreken. Nou dat ga ik dus ook maar aan hun voorleggen dan (heb meerdere artsen in 1 gebouw). Dus ik ben benieuwd!
Wel heel fijn dat die gespecialiseerde arts mijn mail heeft beantwoord! Zo krijg ik misschien wat meer inzichten. 

Liefs

Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Acceptatie
« Reactie #241 Gepost op: 19 July, 2012, 15:55:33 »
Nou m'n huisarts heeft teruggebeld over de uitslag. Ik heb dus nog steeds actieve pfeiffer er zijn igg en igm stoffen gevonden. Verder zijn m'n leverwaarden in orde.

De dokter zei dat ze niet kan zeggen dat m'n vermoeidheid door de pfeiffer kan komen. Het zou goed kunnen maar het hoeft niet.... Pfff
Het enige wat ik kan doen volgens haar is zo veel mogelijk rust nemen en afleiding zoeken.
Begin me soms aardig te vervelen. Maar veel doen kan ik ook weer niet.

Ze zei ook nog dat ik dan misschien post viraal syndroom heb. Ja dat had m'n andere dokter ook al gezegd. Maar dan vindt ik het nog raar met de igg en igm.
Nu dus maar voorlopig er zo goed mogelijk mee om te gaan.

Liefs

Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Acceptatie
« Reactie #242 Gepost op: 09 August, 2012, 09:20:41 »
Hoi hoi,

Nou het is inderdaad erg rustig hier!

Ben nu weer paar weken verder en heb nu hulp van wen Fysio en een psycholoog. De psycholoog zegt dat ik alles al goed doe (mede dankzij de Fysio)
Ik heb genoeg rust momenten, slaapritme is goed. Mediteer tegenwoordig ook. Ik moet nu een dagboekje bijhouden met wat ik doe en dan daar een cijfer aan geven.

We gaan dan kijken wat me tegenhoudt in mijn herstel. Ik gok op actieve pfeiffer. :)
Ik ben dus toch wel een beetje overspannen geworden door alles.
Relatie loopt nu ook echt niet meer goed (hij zit bij z'n ouders voor een tijdje). Dus het is allemaal niet erg makkelijk. Maar goed, stapje voor stapje.
De stapjes duren alleen zooooo lang. Wil wel veel maar kan het niet. Ben ook snel kortademig, vraag me dan af is dat van de pfeiffer of de stress?
Geloof dat er wel meer mensen hier last van hebben of hebben gehad (lied?).

Maar goed vandaag maar even lekker genieten van het weer en met een vriendin picknicken! En een stukje fietsen.

Liefs

lied89

 • Lid
 • Berichten: 271
Re:Acceptatie
« Reactie #243 Gepost op: 09 August, 2012, 19:54:49 »
Hoi,

Fijn dat je nu wel wat hulp krijgt en dat het stapje voor stapje toch af en toe vooruit gaat. Wel goed van je dat je bij de fysio loopt en ook zelf meditatieoefeningen doet. Misschien brengt dat je weer wat meer tot rust.

Jammer dat het toch nog steeds niet goed gaat met je relatie... Misschien kun je daar ook eens bij de psycholoog over praten. Misschien helpt dat.

Waar die benauwdheid/kortademigheid vandaan komt weet ik dus ook niet. Stress is voor heel veel dingen niet goed natuurlijk, dat moet je zien te vermijden!

Tijdens mijn examens had ik ook last van mijn ademhaling enzo. Ik ademde niet echt normaal. Het voelde raar en ook kortademig. Dus stress en te veel doen kan dus wel die kortademigheid misschien veroorzaken, maar ja ik ben ook geen dokter. Misschien heeft het bij jou een andere oorzaak.
Ik zelf denk niet dat het een directe oorzaak is van pfeiffer, bij mij begon het pas na een paar maanden...

We moeten maar van de kleine dingen genieten he. Lekker gepicknickt en gefietst??


Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Acceptatie
« Reactie #244 Gepost op: 10 August, 2012, 14:08:57 »
@ lied: ja heerlijk gepicknickt!! We hebben maar een heel klein stukje gefietst. En lekker in een park gezeten, dat was echt een oplader voor mij! Ga ik vaker doen. 

M'n relatie bespreek ik inderdaad ook bij de Fysio en bij de psych. M'n kortademigheid heb ik vooral na werk of iets anders inspannendst. Als ik net ff iets teveel heb gedaan. En is dan ook een teken voor mij dat ik voorlopig even moet rusten. Dus denk een soort van lichamelijke stress reactie. Zo van h? nu moet je rustig aan doen!

Liefs

mini

 • Lid
 • Berichten: 92
Re:Acceptatie
« Reactie #245 Gepost op: 12 August, 2012, 20:09:38 »
Hoi Beertje,

ik lees dat je een moeilijke periode hebt.. ik vind het erg vervelend voor je en ik hoop dat het toch allemaal nog op zijn pootjes terecht komt!
Ik wil je een tip geven, probeer (als je daar energie en tijd voor hebt) via je huisarts in het ziekenhuis te komen. Ik heb een tijdje niets van mij laten horen.. omdat ik erg veel dingen heb gehad die veel energie vergden. Het cvs centrum in Amsterdam viel een beetje tegen, de dokter was een beetje vaag met de diagnose, ik had weinig energie en ik zou iets aan de schildklier hebben. Ik heb het achter mij gelaten, jammergenoeg heeft het ons veel geld energie en tijd gekost.. Ik loop al bijna 3 jaar met pfeiffer/vermoeidheidsklachten maar nu kan ik niet meer ik ben gesloopt. Een maand geleden ben ik toch weer naar de huisarts geweest omdat ik wil weten wat ik heb, ze deed moeilijk maar heeft mij gelukkig doorgestuurd naar een internist. Zij kon niets voor mij doen, ik heb een soort van chronische pfeiffer. Er zitten nog eiwitten in mijn bloed die normaal in het bloed zitten als je ziek bent. Dat kwam volgens haar nog door de pfeiffer. Ze zei dat ze te weinig kennis heeft op gebied van vermoeidheid en probeert mij door te sturen naar het Radboud naar een internist. Ik hoop dat het lukt, want als ik ertussen kom kan een arts mij misschien verder onderzoeken en een diagnose geven. Dit wil ik voor mezelf maar ook mijn werkgever zit achter mij aan, en (hopelijk gebeurt het niet) voor een eventuele uitkering. Het is voor je partner ook erg moeilijk, dat botst bij ons ook weleens. We hebben 2 weken vakantie gehad maar heb ruim een week niets kunnen doen, veel op bed en op de bank gelegen en dat is erg frustrerend! Ik merk dat ik achteruit ga, morgen heb ik een gesprek met de Arbo en ik hoop dat hij ook inziet dat ik nu voor een lange tijd thuis moet blijven.
Ik wens je veel sterkte en probeer af en toe afleiding te zoeken dat doet je goed!

groetjes Anke

lied89

 • Lid
 • Berichten: 271
Re:Acceptatie
« Reactie #246 Gepost op: 12 August, 2012, 21:34:04 »
@Beertje

Wat fijn dat je lekker gepicknickt hebt! En je hoeft niet ver te fietsen. Het is al goed dat je wat onderneemt en toch een klein beetje in beweging blijft! Lekker een keer tijd aan jezelf besteden en wat ontspannen is goed voor je.

Misschien komt die benauwdheid van mij ook wel doordat ik te veel doe. Ook al heb ik nu niet echt stress ofzo. En op stage is het ook vrij rustig. Wisten we maar waar alles vandaan kwam en wat het is he. Dat zou het misschien makkelijker maken.
Ben toch wel benieuwd of er iets uit die onderzoeken komt. Maar denk zelf van niet.

Goed dat je praat met verschillende mensen. Het is fijn dat je je verhaal kwijt kan bij iemand die er volledig buiten staat en misschien/hopelijk kunnen ze je ook een beetje helpen.
Hoe gaat het eigenlijk op je werk?


Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Acceptatie
« Reactie #247 Gepost op: 13 August, 2012, 09:39:35 »
@Anke: bedankt voor de tip, ik ga ook inderdaad al naar een internist in het ziekenhuis. Ik ga daar binnenkort weer heen. Hij zei de vorige keer dat het best kan dat ik al zo lang actieve pfeiffer heb. Heb wel allerlei onderzoeken gehad maar daar is niks uitgekomen. (oa schildklier en lyme). Ik ga bij de volgende afspraak toch maar vragen hoe het kan dat het er al zo lang is en of hij een gouden tip heeft. Of mij doorstuurd of zo.
Aan de andere kant als hij zegt dat het kan.... Tja

@Lied: op werk gaat het wel, ik kan maximaal 3 uur per keer werken en moet daarna echt rusten. Werk maximaal 9 uur in de week. Deze week ben ik helaas maar voor 3 uur ingeroosterd. Maar ja, daar is niet zoveel aan te doen. Maar m'n werk is leuk en gezellig!

Nu weer heel erg moe, maar kan wel steeds beter m'n gevoelens uit elkaar halen. Wat komt waar vandaan. Als ik erg moe ben kan dat komen door lichamelijke inspanning of stress bv. Weten waar het vandaan komt geeft ook weer wat rust. En dan kan ik er actief op reageren dmv naar de zee gaan en daar op een kleedje gaan zitten of door juist wat lichamelijke lichte activiteiten te doen (in geval van stress).
Maar soms is het ook niet zo duidelijk natuurlijk.
Maar wordt steeds bewuster van hoe ik me voel en waarom.

Vriendin van mij heeft misschien ook pfeiffer. Of het is alleen wat stress. Maar stress = verminderde weerstand = vatbaarder voor infecties. En we drinken weleens uit elkaars glas. En ze heeft een opgezette lymfeklier in dr nek en ook keelpijn en soms koorts, hoeft natuurlijk niks te betekenen. Kan ook gewoon griepje zijn.

Maar wat ik me afvraag: hoe begon jullie pfeiffer? Bv tijdens een drukke periode, tijdens stress, na een griepje? Met andere woorden: is het begonnen in of na een periode van verminderde weerstand?

Vandaag naar de Fysio en later op de dag naar de zee!

Liefs

lied89

 • Lid
 • Berichten: 271
Re:Acceptatie
« Reactie #248 Gepost op: 13 August, 2012, 19:54:30 »
Gelukkig dat het op je werk goed gaat. Heb je toch wat afleiding enzo. Jammer dat je deze week dan minder moet werken, het is zo fijn als je een bepaald ritme hebt op een gegeven moment.

Vervelend als je vriendin ook pfeiffer heeft.... Klinkt wel als pfeiffer klachten. Ik had eerst ook opgezette lymfeklieren en lichte koorts. een week later pas keelpijn. Ik weet niet meer of ik het druk had, ik zou beginnen aan een stageweek maar het weekend daarvoor was ik al niet lekker (grieperig). Ik heb pfeiffer in februari gekregen dus wel in de winterperiode als je weerstand meestal lager is.

Als de pfeiffer bij jou nog actief is zou het dan nog besmettelijk zijn vroeg ik me af?? Meestal is dat maar een week of 6 toch. Ik ben het even kwijt geloof ik...

Lekker dat je naar de zee gaat. Woon je in de buurt van de zee dan?
Over een tijdje ga ik een weekje naar Texel, daar heb ik ook wel zin in. Hopelijk knap ik daar een beetje van op. En is het een beetje mooi weer.


mini

 • Lid
 • Berichten: 92
Re:Acceptatie
« Reactie #249 Gepost op: 13 August, 2012, 20:34:21 »
Hoi,
Ik heb pfeiffer in oktober gekregen, dan begint de rustige periode op het werk dus daar lag het niet aan. Wel had mijn partner in die periode (ervoor) veel problemen om werk te vinden en te houden. Denk dat ik onbewust toch stress had en daardoor een mindere weerstand. Sindsdien is het niet meer goed gekomen. Ik zit weer volledig in de ziektewet en nu voor lange tijd. Ik heb ergens gelezen dat pfeiffer na lange tijd nog besmettelijk is..
Naar zee gaan is echt heerlijk, ik knap er (voor even) van op! Wij gaan altijd naar koudekerke in zeeland, echt lekker. @ lied, gezellig naar texel het zal je goed doen!
Naar je lichaam luisteren is erg belangrijk, hoe meer je je lichaam forceert en je klachten onderdrukt hoe langer de genezing duurt of de klachten worden chronisch (wat bij mij het geval is)
Doe op je gemak en veel sterkte!

Groetjes mini

Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Acceptatie
« Reactie #250 Gepost op: 08 October, 2012, 10:00:24 »
Hoi hoi

Wat is het rustig hier!
Nou ff een update:
In september bloed laten prikken bij internist. Daar kwam uit dat de pfeiffer niet meer actief is!! Bij de dokter eind juli nog wel, maar dat is waarschijnlijk een ander soort test.
Heb inmiddels dus hulp van een psycholoog en gaan ervan uit dat het cvs is. Als oogpunt om daar vanuit te werken.
Heb ook hulp van een Fysio die psychosomatische Fysio is en haptonomie doet.
De psycholoog doet een soort cgt bij me. En de Fysio helpt me bij het indelen van m'n dag en bij het opbouwen van sport en bij het beter voelen van m'n grenzen.
Ben ook nog bij het UWV geweest (stress, stress en stress). En om een lang verhaal kort te maken mag ik m'n uitkering voorlopig behouden, mits ik opzoek ga naar lichter werk (nu horeca, dus totaal niet licht). En dat klinkt ook wel logisch. Het is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

Moet dus zittend werk zijn....

M'n partner en ik leven nog steeds apart. En het ziet er niet naar uit dat het goed komt. Wat ook niet erg is hoor.
Maar straks wel weer extra zorgen over hoe het allemaal verder moet. Maar dat is een ander verhaal

De internist heeft me per ongeluk getest op koper, en die was dus te hoog! Vreemd h?? Nu moet ik dus in maart weer terug om opnieuw te testen. Iemand hier bekend mee?

Nou verder gaat t in m'n koppie allemaal heel goed!! Alleen heb ik echt inspanningsintolerantie. Als ik heb gewerkt van 9-12 dan moet ik daar de rest van de dag van bijkomen. En ik sport ook nog 2 x in de week en ook daar moet ik van bijkomen.
Sport doe ik 20 min fietsen (hartslag: 124) en 1 min armspier en 1 min beenspier oefeningen. En dan ook weer de rest van de dag van bijkomen.
Dus eerst zat er nog een stukje stress bij maar dat is nu onder controle. Lijkt nu alleen lichamelijk. Door alle jaren zo hard te werken en daarna dus pfeiffer te krijgen is er een soort roofbouw op m'n lichaam gepleegd. En daar ga ik nu van herstellen!

Kan wel zeggen dus dat ik (mentaal) in de opbouwende fase zit. Hoop dat het ook echt zo is. Weet dat ik nog een lange weg heb te gaan. Maar ik probeer te kijken over een langere periode. Een jaar geleden kon ik minder en zat ik minder lekker in m'n vel dan nu.
Ben er nog niet maar ben verder dan gister!

Waarom is het zo stil hier?
Nou, opmerkingen vragen tips ed zijn van harte welkom!

Liefs

lied89

 • Lid
 • Berichten: 271
Re:Acceptatie
« Reactie #251 Gepost op: 21 October, 2012, 14:29:53 »
Ja, het is erg rustig he op het forum. Geen idee waarom. Iedereen is genezen van pfeiffer ofzo haha.
Ik in ieder geval nog niet. Heb het een beetje te druk en dat voel je weer gelijk he. Maar het einde van mijn stage is in zicht.

Wat fijn om te horen dat het beter met je gaat en minder gestresst bent enzo. En dat je geholpen wordt door verschillende mensen. Haptonomie... de mesoloog raadde mij dat ook aan maar ben dat niet gaan doen. Hoe vind je dat, helpt dat? Het enige wat ik nu doe is fysio.

Weet je waarom je koperwaarde hoger is? Of hebben ze dat niet gezegd wat de oorzaak daar eventueel van kan zijn?

Dus nu is je pfeiffer niet meer actief. Maar ja helaas zegt dat nog niks. Hopelijk gaat het steeds beter met je en worden we weer een keer de oude he. Wat zou dat toch fijn zijn.Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Acceptatie
« Reactie #252 Gepost op: 03 November, 2012, 14:55:11 »
Hoi hoi,

Ja haptonomie vindt ik erg fijn!! Het doet echt wat met me, ik voel me er beter door. Ik kom weer beter bij mezelf. Het is echt een aanrader.
Het helpt niet tegen pfeiffer maar om beter in je vel te zitten zeg maar, zodat je lichaam en geest wat rustiger worden en de kracht krijgen om weer op te bouwen, (snap je?).

Ik heb door de langdurige pfeiffer andere klachten ontwikkeld die me in de weg staan (stonden) naar genezing. Ik was (en ben soms nog steeds) best verdrietig omdat ik nog niet de oude ben. En daardoor (en mede met andere gebeurtenissen) heb ik stress klachten ontwikkeld.
Ja ja stress door de pfeiffer.  :P
Maar ik geloof ook dat ik pfeiffer heb gekregen om in m'n leven ff pas op de plaats te maken.

Alles in m'n leven ligt dan ook overhoop. Is nu niet erg meer hoor! Maar ik denk dat er wat veranderingen nodig waren.
- Waarschijnlijk einde relatie
- ander werk (mag niet meer in de horeca)
- misschien ander huis (als ik het alleen niet kan betalen)

Het is veel maar het komt allemaal goed!

Waar de hoge koper waarde vandaan komt weet ik niet, maar moet in maart weer naar de internist.

Pfeiffer is nu wel weg maar ben ook helaas nog niet de oude, maar ik ga er helemaal voor om beter te worden. Zal misschien niet meer zoveel krijgen als vroeger maar dat is ok. Als ik maar gezond ben. Ook als ik terug kijk naar een aantal maanden geleden gaat het zeker beter.

I ain't there yet but i am further then i was yesterday

Liefs

lied89

 • Lid
 • Berichten: 271
Re:Acceptatie
« Reactie #253 Gepost op: 06 November, 2012, 20:48:21 »
Dus jij vind haptonomie erg fijn. De mesoloog raadde me het ook aan alleen heb dat toen niet gedaan. Ik was het even zat met alles, iedereen beloofd me van alles en heb niet het gevoel dat het nu echt vooruit gaat.
Ik snap je wel ja, het werkt niet direct tegen je pfeifferklachten maar door wat je daar doet ga je toch beter in je vel zitten en daardoor worden de klachten ook wat minder.

Het is best frustrerend dat we nog steeds niet de oude zijn he. Ik vind dat je er wel erg positief instaat en dat vind ik echt knap van je!
Als ik het zo lees vind ik dat je best heftige veranderingen hebt en dat kost natuurlijk ook energie. Misschien zijn de veranderingen op langere termijn beter voor je.

Dus je mag niet meer in de horeca werken, heb je enig idee wat je nu gaat doen? Ga je werken of nog studeren? Als ik me het goed herinner dacht ik dat jij wel eens gezegd hebt dat je doktersassistente wilde gaan doen maar misschien vergis ik me.

Sterkte met alles!

Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Acceptatie
« Reactie #254 Gepost op: 09 November, 2012, 10:50:16 »
Hoi,

Ja het zijn heftige veranderingen en inderdaad beter voor me!
Ik wou ook inderdaad dokters assistent gaan doen, maar heb ook nog meer interesses.

Het UWV gaat me waarschijnlijk helpen met re?ntegreren en ook lijken wat er het beste bij me past. Ze hebben over mij overlegt en wordt er zo over terug gebeld.

Ik ben benieuwd!
Groetjes

lied89

 • Lid
 • Berichten: 271
Re:Acceptatie
« Reactie #255 Gepost op: 10 November, 2012, 17:38:34 »
Gelukkig zijn de veranderingen beter voor je.

Goh wel spannend dus. Ben benieuwd wat je gaat doen en wat bij je past. Gelukkig heb je meerdere interesses.
Heeft het UWV al teruggebeld??

Succes ermee in ieder geval. Ben erg benieuwd voor je.

Groetjes

Peetje

 • Moderator
 • Lid
 • Berichten: 1883
 • Geslacht: Vrouw
  • Wizardzone
Re:Acceptatie
« Reactie #256 Gepost op: 10 November, 2012, 20:40:35 »
Inderdaad, wat had het UWV te melden? :)

Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Acceptatie
« Reactie #257 Gepost op: 10 November, 2012, 21:03:31 »
Hoi hoi!!

Nou ze gaan me helpen in een reintegratie traject!! Met kans op een baan, die bij me past.
Ben echt heel blij!
In m'n eentje dit doen is gewoon in deze tijd niet te doen. Was oa al naar 8 uitzendbureaus geweest en daar kreeg ik overal hetzelfde te horen; zonder juiste diploma en of ervaring wordt het heel moeilijk en dan ook nog re?ntegreren ....

Dus ik ben heel blij dat ik nu gehoord ben en dat ik hulp erbij krijg. Verdere details weet ik nog niet, want ze stond op m'n Voicemail. Maandag weet ik waarschijnlijk meer.
Er gaat ook iemand met me kijken wat m'n interesses zijn enzo.
Echt top!

Ander verhaal, Ik doe tegenwoordig ook aan oil pulling (ff googelen) en ik voel me er echt wel iets beter door. Ieder z'n ding natuurlijk. Maar ik dacht ik meld t, en misschien dat iemand er ook in is ge?nteresseerd.

Fijn weekend allemaal!

mini

 • Lid
 • Berichten: 92
Re:Acceptatie
« Reactie #258 Gepost op: 12 November, 2012, 16:44:01 »
Hoi Beertje,

ik lees wat je allemaal hebt doorgemaakt.. en dat is geen kattepis! Ik vind het erg knap hoe je je erdoor heen hebt geslagen  ;) hopelijk heeft het UWV ook goed nieuws voor je. Ik loop ook nog steeds met klachten, gelukkig gaat het weer iets beter maar deze ziekte-chronische klachten stellen je lichamelijk maar zeker ook geestelijk op de proef!

Ik wil je nog heel veel succes wensen met het vinden van de juiste job en dat je je snel weer een beetje beter voelt.

groetjes Mini

twijfelaar

 • Lid
 • Berichten: 272
Re:Acceptatie
« Reactie #259 Gepost op: 22 November, 2012, 10:26:58 »
En zit er al vooruitgang in het reintregatie-traject?

Ik heb het oil pulling geprobeerd, was echt een beetje vies om olie in je mond te stoppen haha. Ik las op internet dat als je het dan uit tuft het er dan heel vies uitziet, dat was bij mij niet zo.
Wat voor olie gebruik je ervoor?


Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Acceptatie
« Reactie #260 Gepost op: 26 November, 2012, 10:21:25 »
Hoi hoi,

Ik heb binnenkort een afspraak bij het re?ntegratie bedrijf. Ben benieuwd!
Tevens heb ik ook m'n wia aangevraagd. Kost wel weer veel energie ook. Hoop dat ik door de keuring kom en zo. Pieker daar weer teveel over.
Moet ik niet doen dat weet ik, maar ik heb er geloof ik geen energie voor om alles opnieuw uit te leggen. Hoop dat er een goede informatie overdracht is tussen de mensen van de ziektewet en de mensen van de wia.

Het oil pulling doe ik met zonnebloemolie. Dat heeft niet echt een smaak. En spoel er dan rustig 20 min mee in m'n mond. En idd als ik het uitspuug is het wit en ondoorzichtig. Terwijl het eerst helder geel was. :)
Beetje vies verhaal h??
Maar voel me er echt fijn bij!

Vorige week 3 dagen achter elkaar gewerkt! 3 x 3 uur. En dat ging wel ok?. Heb wel gezorgd dat ik de rest van de dag niets te doen had en heel vroeg maar bed.
Sporten doe ik nog steeds 2 x per week en ook daar heb ik iets erbij gedaan. Over een langere tijd bekeken gaat het echt langzaam ietsje beter! Vorig jaar kon ik niet eens naar m'n moeder toe fietsen!
Maar ik ben helaas nog niet de oude, ik denk ook dat m'n overspannen periode er ook nog bijkomt wat geheeld moet worden want ben echt helaas mezelf nog niet. (Iemand dit ook meegemaakt?)
Ben geestelijk en lichamelijk nog niet de oude, maar ja elk stapje is er 1.
Heb dingen altijd "snel" gedaan in m'n leven en geloof dat het nu de bedoeling is dat het langzaam gaat. Maar wel terug naar de oude ik!
Misschien met ietsje minder energie alleen.

@lied89 & mini: nog bedankt voor het compliment, over dat ik me er goed en positief doorheen sla!
Dat doet me erg goed namelijk en daar werk ik ook bewust aan. So thanks!

Vindt het echt heel belangrijk om (al is het maar een beetje) de dingen positief te bekijken! Daar voel ik me in ieder geval veel beter bij!

Nou alle tips zijn van harte welkom!
Succes allemaal!!

lied89

 • Lid
 • Berichten: 271
Re:Acceptatie
« Reactie #261 Gepost op: 26 November, 2012, 17:37:17 »
Geen dank hoor, ik vind het echt knap dat je zo positief blijft, ondanks dat jij het ook niet altijd makkelijk hebt.
Spannend dat je binnenkort een afspraak hebt bij het reintergratiebedrijf. Ik ben ook erg benieuwd....

Vind het ook knap dat je zelf zegt wat je niet moet doen, zoals piekeren, het valt niet mee he, ik ken het.

Goed zeg dat je 3 dagen achter elkaar gewerkt hebt en dan ook nog 2 keer sporten. Sporten is erg zwaar zeg, het valt me soms echt tegen maar sport ook niet zo vaak dus moet weer een beetje opstarten.

Wat een toeval dat je schijft dat je jezelf niet helemaal bent. Ik heb daar de afgelopen weken ook veel last van. Het is een beetje een te lang verhaal om uit te leggen en wil het ook uit mijn hoofd krijgen. Ik probeer nu alles weer een beetje rustig aan op te pakken en te kijken wat ik wil en hoe ik het moet aanpakken als ik straks ga werken. Het is moeilijk om weer jezelf te worden en heb nog steeds moeite om te accepteren zoals het is.

Succes met die afspraak bij het reintergratie bedrijf.
En blijf positief zullen we maar zeggen he.

Groetjes


Kringel

 • Lid
 • Berichten: 7
Re:Acceptatie
« Reactie #262 Gepost op: 01 December, 2012, 23:59:37 »
Ik ervaar momenteel zoveel hinder van de pfeiffer..! Sport niet meer, sociale leven op nul gezet en ookmfulltime werken lukt niet meer! Ben het spuug zat! Iedereen gaat maar door en ik kan het niet bij benen! Accepteren lukt momenteel echt niet!

Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Acceptatie
« Reactie #263 Gepost op: 02 December, 2012, 14:43:50 »
Hoi hoi!

@kringel: welkom hier! Helaas onder minder leuke omstandigheden.....
Wat vervelend is het h?? Tja accepteren is inderdaad heel lastig h?? Mensen om je heen hebben (ogenschijnlijk) nergens last van en jij moet bij alles nadenken of het niet teveel energie kost.
Heb je mensen in je omgeving die je steunen? Als je tips wilt geef ik ze graag hoor!

Alvast 1: regelmaat in iets doen en rusten is (voor mij iig) belangrijk. Bv s ochtends wat doen en daarna rusten en dan later op de middag weer wat doen en daarna weer rusten. De doe activiteiten zijn natuurlijk voor iedereen verschillend. De een kan nog net aan een brief posten en de ander kan al veel meer.

Probeer een beetje lief te zijn voor jezelf. En ik hoop dat je hier een beetje je ei kwijt kunt.
Sterkte!

Ik mag binnenkort weer op gesprek bij het UWV om te kijken of ik in aanmerking kom voor een WIA uitkering. Wel spannend allemaal hoor!
@twijfelaar: jij ook toch? (Als ik het goed heb gelezen)

En as donderdag begint m'n re?ntegratie traject. Ben benieuwd!

M'n relatie is dus over en wat we met het huis gaan doen weet ik nog niet, we zijn daar niet zo snel mee, gelukkig. Heb genoeg andere dingen aan m'n hoofd :)

Nou succes allen!
Liefs

Peetje

 • Moderator
 • Lid
 • Berichten: 1883
 • Geslacht: Vrouw
  • Wizardzone
Re:Acceptatie
« Reactie #264 Gepost op: 02 December, 2012, 20:33:10 »
Aw, wat vervelend dat je relatie ten einde is. Puur door de Pfeiffer, of spelen er ook andere dingen mee? Veel sterkte, ook met alles wat je nu nog moet gaan regelen.

Verder natuurlij veel succes met het reintegratietraject en de WIA-keuring!

mini

 • Lid
 • Berichten: 92
Re:Acceptatie
« Reactie #265 Gepost op: 03 December, 2012, 16:49:49 »
wat een spannende tijd voor je beertje! ik hoop voor je dat alles op zijn pootjes terecht komt en dat het uwv ook meewerkt. blijven geloven in jezelf is erg belangrijk, als je dat niet meer hebt wordt het steeds moeilijker om uit dat cirkeltje te komen. veel mensen begrijpen niet wat ik heb, maar ik weet heel goed wat ik voel en daar gaat het uiteindelijk om. misschien moet je dit zien als een nieuw begin in je leven, andere mensen en nieuwe kansen!
heel veel succes!!

groetjes mini

twijfelaar

 • Lid
 • Berichten: 272
Re:Acceptatie
« Reactie #266 Gepost op: 05 December, 2012, 10:20:46 »
Een zware tijd moet het voor je zijn Beertje, hopelijk komen jullie er goed uit samen.

Ja ik heb net m'n aanvraag verzonden, 18 Maart is de ziektewet afgelopen, hopelijk kom ik in aanmerking, want momenteel voel ik me echt niet goed, denk als ik 1 dag zou werken dat je me kan opruimen.

Liefs

Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Acceptatie
« Reactie #267 Gepost op: 06 December, 2012, 12:49:52 »
Bedankt allemaal voor de lieve woorden!!

Vandaag ben ik bij het re?ntegratie bedrijf geweest en dat was een hele lieve man (gelukkig!). Ik heb vandaag eerst een soort intake gehad en hij gaat dan een plan schrijven en dat opsturen naar het UWV. Als zij het plan dan goedkeuren kan ik beginnen aan m'n re?ntegratie! (Als ik het allemaal goed heb begrepen).

Dus dat is heel fijn.
Wat wel minder is, is dat hij zei dat een wia keuring best een lastig iets is. Hij heeft het me een beetje uitgelegd zodat ik een beetje weet wat ik kan verwachten. Hoop dat het tegen die tijd allemaal goed gaat.
Misschien dat iemand nog tips heeft??
Ik denk zelf dat ik voor 25 procent zou kunnen werken ongeveer. En dat dan opbouwend.

Wat ik zelf al wel heb bedacht
- m'n moeder gaat mee naar t gesprek
- rapportage van m'n psycholoog en fysiotherapeut
- een aantal punten opgeschreven.

Mocht iemand tips hebben of andere dingen dan hoor ik het graag!

@twijfelaar: hoe ga jij ermee om? Al een oproep gekregen?

@mini: ik zie het zeker als een nieuw begin! Ja nieuwe mensen, nieuw werk en misschien nieuwe omgeving! En het is ok? en heb er zin in.

@peetje: het is niet alleen de pfeiffer, het was al langer niet zo best. We zijn uit elkaar gegroeid zonder weg terug zeg maar. Deels door de pfeiffer dat wel, ik ben veranderd en hij eigenlijk niet.

Gesprek vanochtend was een fijn en goed gesprek maar wel echt mega vermoeiend. Heb thuis eerst ff een potje gejankt.(toch weer spannend enz) Maar dan is dat ook weer uit m'n systeem. Maar wat een impact heeft dat op m'n vermoeidheid zeg!
Nou de rest van de dag maar rustig aan doen dus.

Liefs!! En nog steeds alle tips zijn welkom! :)

Peetje

 • Moderator
 • Lid
 • Berichten: 1883
 • Geslacht: Vrouw
  • Wizardzone
Re:Acceptatie
« Reactie #268 Gepost op: 06 December, 2012, 20:16:12 »
Dat soort gesprekken vond ik ook altijd heel vermoeiend. En eigenlijk nog steeds. Eerder dit jaar een gesprek gehad bij het UWV over mogelijke reintegratie en dat kostte me ook veel energie.

En over de Wia keuring. Iemand mee en balangrijke dingen opschrijven is erg handig. Als je dingen vergeet, heb je altijd een geheugensteuntje en iemand bij je die je kan steunen.
Een rapportje van de psych en de fysio meenemen, is zeker een goed idee. Misschien nog wel beter om daar al eerder een kopie van op te sturen, dan zit het al in je dossier en kom je niet bij de keuringsarts met nieuwe info. Ik heb het denk ik al vaker gezegd, maar ik heb veel gehad aan de uitslag van de fietstest van het CVS/ME Centrum. Daarin stond in feite zwart op wit dat ik echt weinig kon.
Je keuring begint met een gesprek met de keuringsarts. Hij gaat beoordelen wat jij lichamelijk nog kan. En dan moet je denken aan bijvoorbeeld bukken en tillen en hoe vaak je dat per uur kan doe en hoe lang je achter elkaar kunt staan. Het rapport daarvan gaat naar de arbeidsdeskundige, waar jij een paar weken later ook langs moet. Die gaat dan bekijken of er binnen de mogelijkheden die de arts aangeeft, een functie is die jij uit zou kunnen oefenen. Op basis van wat je daar mee zou kunnen verdienen, wordt je mate van arbeidsongeschiktheid vastgesteld.
Je kunt mijn topic opzoeken, daarin staat vast wel wat over mijn keuring.

mini

 • Lid
 • Berichten: 92
Re:Acceptatie
« Reactie #269 Gepost op: 06 December, 2012, 22:11:58 »
gelukkig had je een lieve man bij het intake gesprek, dat scheelt al een hoop stress. Erg genoeg vreet zo'n gesprek energie..
Ik kan je helaas weinig tips geven als je weer een gesprek met het uwv hebt.. ik zit zelf nu 6 maanden in de ziektewet en heb nog nooit een gesprek met het uwv gehad.. ik hoop dat je alles goed doorstaat en dat ze je begrijpen! Ik weet niet of ze bij jullie een soort van sociale werkplaats hebben.. bij ons (in Venlo) heb je een instelling die opkomt voor mensen met een beperking, er is ook iemand van het uwv in dienst. Ze kunnen jou helpen met de reintegratie. Ik heb een paar weken geleden een open solli gestuurd naar de sociale werkplaats maar ze hadden jammer genoeg geen vacature. Ik heb wel een telefoonnummer gekregen van iemand van het uwv die bij hun in dienst is. Maar ik denk dat ik eerst het hele 'traject' moet doorstaan.. 
In ieder geval veel sterkte en alvast een fijn weekend met veel sneeuwpret!!

groetjes mini

twijfelaar

 • Lid
 • Berichten: 272
Re:Acceptatie
« Reactie #270 Gepost op: 08 December, 2012, 19:56:17 »
Tsja hoe ga ik er mee om, niet echt eigenlijk, gewoon afwachten en zien wat er op me afkomt.
Ik denk dat ik dadelijk bij de hoogstraat misschien ook wel een soort van rapportage kan meekrijgen. Het punt is dat ik bijv. bij de fysio 2 x per week wel goed presteerde, maar de rest van de week dan weer in de prak zat. Ik heb in principe geen beperkingen qua beweging, maar wel qua duur.
Ik zat er wel over te denken om goed bij te houden wat ik op een dag doe, wat teveel is etc. en dat dan mee te nemen.

Ik heb alleen nog de aanvraag gedaan, geen oproep o.i.d. gekregen.

Xxx

mini

 • Lid
 • Berichten: 92
Re:Acceptatie
« Reactie #271 Gepost op: 09 December, 2012, 12:17:10 »
ik heb precies hetzelfde probleem, ik kan even wat doen maar daarna ben ik erg vermoeid. Ik kan absoluut nog geen hele dag werken.. de energie moet ik over de dag verdelen (dat is vaak wel moeilijk..) dat is wel goed om een soort van dagboek bij te houden, daar zit ik zelf ook aan te denken. laat alles maar op je afkomen, je zit even in onzekerheid maar het komt echt weer goed  ;)

groetjes mini

Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Acceptatie
« Reactie #272 Gepost op: 10 December, 2012, 08:57:47 »
Hoi hoi

Bedankt voor jullie reacties!!
Liefs

Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Acceptatie
« Reactie #273 Gepost op: 17 December, 2012, 13:20:24 »
Hoi hoi

Vandaag bij t UWV geweest voor een gesprek met een UWV arts voor m'n wia aanvraag. Was echt een hele aardige man en een goed gesprek. Hij erkent m'n klachten. Maar zegt dat vermoeidheidsklachten moeilijk aantoonbaar en meetbaar zijn. En zegt dat door het huidige systeem ik waarschijnlijk niet in de wia terecht kom.....
Nu krijg ik binnenkort nog een gesprek met de arbeidsdeskundige van de wia die gaat dan bepalen of ik in de wia kom.
Maar de kans is dus klein.....
Iemand tips?

Hij heeft ook m'n pols gevoeld en die was over de 100! Hij zei dat ik dan ook geen goede conditie heb.
Maar hij kan ook niet veel doen voor me. Ben in ieder geval blij dat hij zo aardig en begripvol was. Hij zei zelfs dat homeopathische medicijnen prima werken en soms zelfs nog beter dan reguliere medicijnen. En dat voor een UWV arts!! Ik vond dat echt bijzonder. En dat ik ook vooral door moest gaan met mediteren.

Maar ja voor aardigheid en begrip koop je niet veel in deze situatie met het huidige systeem. Toch hoop ik stiekem dat het allemaal meevalt en dat het goed komt. :)

Anders moet ik de ww in en dat vindt ik een beetje hypocriet. Gaan solliciteren terwijl ik gewoon nog geen 38 uur aankan. Ik zie het wel.
Leef een beetje met de dag want alles overzien is teveel.

Uiteindelijk komt alles wel goed! Daar heb ik vertrouwen in.

Veel liefs
En echt alle tips zijn welkom wederom! (Misschien de stichting me / cvs eens bellen)

mini

 • Lid
 • Berichten: 92
Re:Acceptatie
« Reactie #274 Gepost op: 17 December, 2012, 15:14:19 »
Hoi Beertje,

wat fijn dat je UWV arts zo begripvol was! dan ga je al met een heel ander gevoel naar huis  ;) je koopt er inderdaad niets voor maar het is wel goed voor je gemoedstoestand..
Ik heb misschien een tip voor je, als je wil kun je eens kijken bij www.steungroep.nl (van de cvs-me vereniging)
ik weet niet of je al voedingssuplementen gebruikt, maar ik neem iedere dag l-carnitine 500 mg 3x per dag, en reduquinol q10 100 mg 2x per dag. Als je een drukke dag hebt mag je er meer innemen. Het zijn supplementen van Springfield, ik bestel ze meestal bij www.koopjesdrogisterij.nl daar zijn ze het goedkoopst.
het ondersteunt wat meer, ik merk dat ik iets meer energie krijg. homeopatische middelen zijn zeker goed, mijn huisarts schrijft ze mij meestal voor. Ik moet dan een formuliertje opsturen naar Heiloo, volgens mij heet die apotheek Hahnemann..

heel veel succes verder en alles komt echt goed!

groetjes mini

Peetje

 • Moderator
 • Lid
 • Berichten: 1883
 • Geslacht: Vrouw
  • Wizardzone
Re:Acceptatie
« Reactie #275 Gepost op: 17 December, 2012, 20:16:44 »
Pas op met het op eigen houtje combineren van (homeopatische) medicijnen en/of voedingssupplementen. Ook dingen die vrij verkrijgbaar zijn, kunnen een wisselwerking geven.

En wat de tips betreft, kan de fysio iets zwart op wit zetten waaruit blijkt dat je conditie erg slecht is? Sommige fysiotherapeuten doen een soort fitheidstest, met longinhoud en - kracht meten enzo. Wordt ook wel bij sportscholen gedaan.
Het is minder uitgebreid dan de fietstest in A'dam, maar dan staat er in ieder geval iets zwart op wit.

twijfelaar

 • Lid
 • Berichten: 272
Re:Acceptatie
« Reactie #276 Gepost op: 18 December, 2012, 08:30:50 »
Hypocriet, dat is echt het goede woord. Er zijn zoveel werkloze mensen aan het solliciteren, en dan moet jij dat ook voor 38 uur, terwijl je en zij ook weten dat je dat niet kunt.
Ik hoop dat je dan toch gedeeltelijk arbeidsongeschikt word verklaard.

Ik heb een brief gekregen dat ik naar een verzekerings arts en arbeidsdeskundige moet, en dat ik voor 30 Jan hoor of ik een Wia krijg. De afspraken zijn nog niet gepland, ik ga van 7 tm 21 januari op vakantie dus, dan misschien de laatste week van januari, of nog net ervoor. Ik had het wel doorgegeven en ook bij de aanvraag ingevuld.

Ik hoop ook stiekem voor je dat het goed komt  ;)

Beertje

 • Lid
 • Berichten: 226
Re:Acceptatie
« Reactie #277 Gepost op: 18 December, 2012, 08:46:40 »
@peetje: ja daar kijk ik mee uit, kan inderdaad niet zomaar gaan experimenteren. Ik heb een antroposofische arts die oa homeopathische medicijnen voorschrijft (en antroposofische natuurlijk :))
Heb weleens gelezen dat St. Janskruid niet gecombineerd kan worden met bepaalde medicijnen.
En die fit test is wel een goed idee! Dat kunnen ze bij m'n Fysio denk ik wel.

@mini: de steungroep van me / cvs is nu met vakantie helaas. Maar daar ga ik in het nieuwe jaar zeker info bij inwinnen. Bedankt!

@twijfelaar: tja hypocriet h?? En dat raden ze dus ook nog aan!! Raar bedrijf. Vindt jij het spannend?
Ben benieuwd hoe het bij jou gaat.

Nou ik ga weer, want ik moet nu werken.

Doei doei

twijfelaar

 • Lid
 • Berichten: 272
Re:Acceptatie
« Reactie #278 Gepost op: 18 December, 2012, 10:06:18 »
Hoi hoi,

ja ik vind het spannend ja, maar ik verwacht dat het net zo gaat als bij jou.
Soms zeg ik heel stoer van tsja als ze willen dat ik veel ga werken dan probeer ik dat, en dan beland ik waarschijnlijk weer erg snel in de ziektewet. Maar ik ben dan ook bang dat ik nog veel verder van huis ben.

Ik hoop dat ik met de revalidatie weer wat zou kunnen werken.

Xx

mini

 • Lid
 • Berichten: 92
Re:Acceptatie
« Reactie #279 Gepost op: 19 December, 2012, 13:25:19 »
je kan ook niet zomaar experimenteren met allerlei voedingssupplementen e.d. ik kreeg in ieder geval die carnitine en q10 voorgeschreven van dr. Maes (die is inmiddels per gestopt bij IPNIR) en van de huisarts. Ik kreeg er toen ook homeopatiche tabletjes bij, het is voor mij absoluut veilig. maar ik had het er even bij moeten vermelden dat je het eerst met je huisarts moet overleggen.. (bedankt voor de waarschuwing peetje, ben weer even wakker geschud..)
heel veel sterkte de komende tijd!! ik zal voor je duimen!!