Hoofdmenu

Acceptatie

Gestart door Beertje, 09 oktober, 2011, 21:54:09

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Beertje

Hoi hoi,

Nou dinsdag ff griep gehad. Om wel te verstaan 1 dag. 38,5 graden koorts kleding deed pijn aan m'n huid, heel erg moe, koud en belabberd. En 's nachts mega gezweet.
Nu is het dus over en voel me nu nog alleen heel erg moe.
Heb voor de zekerheid vandaag ook bloed laten prikken voor pfeiffer. Ook in verband met het wia proces.

Maar ja, het zal wel meer aan de stress en de griep liggen. Had vroeger ook altijd maar 1 dag griep en daarna gewoon heel moe. Alsof m'n lichaam keihard heeft gewerkt om dat griep virus eruit te werken en daarvan nog moet uitrusten.

De dokter zei dat als ik igg en igm in m'n bloed zou hebben zou hij dat erg vreemd vinden na 2 jaar. We gaan het zien...
Over ong 2 weken weet ik meer. Ook het algemene bloedbeeld wordt getest en die uitslag weten ze morgen of maandag.

Schijnt wel dat veel mensen nu een virusje hebben. Met jullie alles goed?

Liefs

Peetje

Volgens mij is half Nederland ziek. Ik heb zelf op het moment een flinke keelontsteking te pakken. Denk dat ik morgen toch maar de huisarts ga bellen, of het zin heeft om Pfeiffer en CMV te prikken. Ben toch wel benieuwd, gezien de gruwelijke keelpijn en de gezwollen lymfeklieren die ik gisteren ontdekte.

Beertje

Joh jij ook al!
Het is inderdaad verstandig om ff te laten checken. Ben benieuwd en beterschap!

Liefs

Beertje

Hoi hoi,

Nou heb echt geen pfeiffer meer in m'n bloed. Nu helaas nog steeds moe. Neus zit ook nog steeds vol. Niks helpt behalve de echte troep.
Ben er nu wel echt klaar voor om weer helemaal beter te zijn. En ik werk er nog steeds hard aan op meerdere fronten.
Het is alleen zo jammer dat het zoooooooo langzaam gaat.
Moest ff beetje zeuren hoor :)

Ik blijf wel positief!
Meer mensen met last van een volle neus?? Al langere tijd.

Liefs

Peetje

Ik ben al zeker een maand verkouden, als het niet langer is. Momenteel een voorhoofdsholteontsteking, dus aan de neusspray en pijnstillers. Ben d'r ook wel klaar mee, iedere keer niesen, hoesten en snotteren. en dan net als ik denk dat het wat beter gaat, begint het hele verhaal opnieuw. Lymfeklieren zijn nog wel gezwollen, maar niet meer gevoelig op aanraking.
Huisarts vind het overigens niet echt interessant. Nou ja, half Nederland is natuurlijk ziek, dus echt bijzonder is het ook niet.

Beertje

Hoi hoi,

Gister naar het UWV geweest voor een gesprek met de arbeidsdeskundige voor aanvraag van de wia.
Ben 100 procent goedgekeurd.
Nu wordt dan ww aangevraagd en ik ga bezwaar maken tegen de uitspraak.

Ik kan helaas echt nog niet 38 uur werken. En dan moet ik ook nog een andere baan zoeken. Heb hier nog wat hulp bij nodig.
Om te gaan solliciteren terwijl ik dat nog niet aankan vindt ik erg hypocriet en oa daarom ga ik bezwaar aantekenen. En ik wil mijn stem laten horen dat ik het niet eens ben met de gang van zaken. En ik wil voor mezelf er alles aan gedaan hebben om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Het was overigens weer een hele aardige dame! Begripvol en heeft het systeem ook uitgelegd.

Kan ook niet in mijn huis blijven wonen dat komt er ook nog bij.

Maar ik blijf optimistisch hoor! Als er dingen niet gaan zoals je wilt kun je 2 dingen doen:
Bij de pakken neer zitten of gewoon het beste uit elk moment halen!
Ik doe het laatste!!
En wordt stapje voor stapje steeds beter. Gaat niet snel, maar ik kom er wel! (Rijmt😃)

Liefs en sterkte iedereen!  ;)

twijfelaar

Oh balen beertje!!

Ik heb vanmiddag de afspraak met de arts. Ik vraag me af of ik dan ook nog naar de arbeidsdeskundige moet, lijkt mij wel maar in de brief staat dat ik voor 30 Januari de uitslag moet krijgen, is wel een beetje kort dag.

Ik ben benieuwd hoe je bezwaar gaat verlopen, ik vind het goed hoe je het oppakt!

Liefs

mini

Wat een slecht nieuws! Ik vind het heel knap van je dat je nog zo positief bent! Wel fijn om te horen dat je met kleine stapjes vooruit gaat  ;) heel veel sterkte de komende tijd, als je hulp nodig hebt laat maar weten! Houd je taai!!

Peetje

Ah, wat ontzettend vervelend.
Wat voor werk kon jij dan volgens de arbeidsdeskundige nog wel doen, met de beperkingen die door de arts zijn aangegeven?

Succes met je bezwaar en super dat je toch positief weet te blijven na zo'n tegenslag!
Ik heb vanuit m'n vakgebied, plus uit persoonlijke ervaring, redelijk wat ervaring met ambtelijke molens, dus als je hulp nodig hebt, of ik moet wat voor je nalezen of opzoeken, geef maar een gil. :)

Beertje

Bedankt allemaal!!
Wat ik wel kan volgens de arbeidsdeskundige is telefoniste, receptioniste, kassiere, beginnend boekhouder enz. De zittende "simpele" beroepen zonder teveel stress en piekbelasting.

Dan moet ik dus ook nog een werkgever vinden die mij wil aannemen. Ben een tijdje geleden nog langs 8 uitzendbureaus geweest en dat was geen succes helaas.

Als jullie tips hebben graag!! Alle info is welkom!
-Wat zet ik in de bezwaarbrief?
-rechtsbijstand inschakelen?
-heeft het nog zin? (behalve dat ik sowieso m'n stem wil laten horen)
-is de steungroep (me/cvs) een handig hulpmiddelen?
-protocol cvs

Dat soort dingen zeg maar.
Ik hoop uiteraard dat de herkeuring anders gaat verlopen maar ik denk dat ik weinig kans maak. (Realistisch gezien)
Ik ga ook m'n rechtsbijstand bellen om te vragen wat zij voor mij kunnen doen.
Gaat me niet zozeer om die 100% maar dat ik niet in 1 x 38 uur kan gaan werken. En vindt dat daar een oplossing voor mag komen.

Bedankt voor jullie lieve reacties!

Liefs

mini

de cvs vereniging heeft mij ook de site van de steungroep cvs-me geadviseerd dus dat zou ik zeker doen! het klinkt vreemd maar vorig jaar heb ik een mail gestuurd naar D66 over mijn situatie, ik dacht ik krijg over 2 maanden wel een keer een reactie.. maar binnen 3 dagen had ik een hele fijne mail gekregen. ze zouden alles op de politieke agenda zetten, hoe wat en wanneer weet ik niet maar degene van D66 zei dat het verstandig is om problemen zeker aan te geven, dan weet de politiek ook wat er speelt. als je er de energie en tijd voor hebt zou ik het zeker doen!! je kunt rechtsbijstand inschakelen maar ik weet niet of ze het op kunnen nemen tegen de overheid.. ik heb weleens gehoord als je een aanklacht tegen b.v. het uwv of de belastingdienst indient, heb je een advocaat nodig die daar in gespecialiseerd is/gerechtigd voor is. maar het fijne weet ik er niet van  :-\, dat zou je na kunnen vragen bij de rechtsbijstand.
op dit moment weet ik even niet meer.. mocht ik nog iets weten hoor je van me!
veel sterkte!!

Peetje

Steungroep zou ik zeker contact mee opnemen, die hebben meer ervaring met dit soort dingen dan wij met z'n allen bij elkaar. Contact opnamen met je rechtsbijstandverzekering kan in ieder geval geen kwaad. misschien hebben ze nog tips voor je, en als ze je niet kunnen helpen, dan hoor je dat ook vanzelf.

Wat het UWV in ieder geval wel voor je kan doen, is je helpen met het vinden van een passende baan, al is dat denk ik makkelijker als je bijvoorbeeld voor 50 procent arbeidsongeschikt was verklaard. Iets wat me in jouw situatie ook logisch zou lijken. Je kunt wel werken, maar niet te lang achter elkaar.

Ik weet niet hoe het voor jou voelt, maar vaak gaat lichte lichamelijke inspanning mij nog beter af dan geestelijke inspanning, dus nadenken over iets. Als kassiere of telefoniste heb je misschien weinig stess of piekbelasting, maar met een wazig hoofd verkeerd geld terug geven of telefoontjes verkeerd doorverbinden, wordt ook niet echt op prijs gesteld. ;)
En wat ik je volgens mij voor de keuring ook al aanraadde, probeer te 'bewijzen' dat je niet fulltime kunt werken, al is dat niet zo eenvoudig als het klinkt. Misschien kun je ook duidelijk maken dat je gezondheid niet constant is. Dus dat als je vandaag te veel doet, je daar de dagen erna last van hebt. Dat soort onzekerheid kunnen werkgevers ook niet gebruiken.

Kringel

Fijn om jullie verhalen te lezen...zo herkenbaar!
Inmiddels werk ik weer 3 dagen tot 14 uur...dit ging best goed. Tot deze week....weer ontzettend moe.
De pfeiffer moe zoals ik het noem...je herkend het gevoel meteen. Vervelende is de druk op het werk die ik voel...het liefst willen ze dat ik volgende week weer tot 16 uur blijf. Dit gaat echt nog niet lukken.

Ik ervaar veel onbegrip...mensen snappen niet hoe het voelt en zeggen dan ik ben ook weleens moe! :s


twijfelaar

Ja Kringel, Daarom wil ik de pfeiffer moeheid eigenlijk een andere naam geven.
Moe is normaal gesproken nog lekker ook als je de hele dag gewerkt hebt en op de bank je ogen niet meer open kan houden.
Dat je weet dat je moeheid komt door wat je gedaan hebt.
Onze moeheid is beroerd, uitgeput, malaise. Maar noemen het ook moe. Maar dat meet je niet zo breed uit.
mini

Daar geef ik je helemaal gelijk in twijfelaar! De pfeiffer moeheid zou een andere naam moeten hebben.. hoe was je vakantie? Ben je een beetje opgeknapt en lekker gerelaxt?

Kringel

Drama die pfeiffer. Waar ik dacht de 3 dagen werken tot 14 uur goed ging, ging het eigenlijk helemaal niet zo goed.
Lever prive bijna alles in om op mn werk fit te zijn. Vorige week een weekje vakantie gehad en daarvan zo opgeknapt dat ik vandaag heb besloten eens echt aan mezelf te denken. Heb me weer voor. 2 weken ziek gemeld. " even helemaal niks". Had dit veel eerder moeten doen. Maar dan dacht ik steeds " wat zou mijn. Leidinggevende en andere collega"s daar wel niet van vinden,denken en zeggen".


Stuiten jullie ook op onbegrip? Ik kan aan iemand anders die geen pfeiffer heeft gehad niet uitgekegd krijgen hoe ik me voel. Steeds weer het gevoel dat ik met moet verantwoorden...zo ontzettend frustrerend.

Liefs

lied89

Pfeiffer is zeker een drama ja! Niet schrikken hoor maar ben inmiddels al 3 jaar onderweg en het gaat steeds op en neer. Hoe lang heb jij nu eigenlijk last van pfeiffer?

Klinkt herkenbaar dat je alles opeist voor je werk. Ik werk sinds december 3 dagen en moet me op de dagen dat ik thuis ben echt rustig houden.
Wel goed dat je nu aan jezelf denkt en denk maar niet wat je collega's ervan vinden.
Hopelijk doen die twee extra weken je goed! Als je nu merkt dat tot 14.00 te vermoeiend is zou ik minder werken en dan opbouwen als dat mogelijk is tenminste. Begin rustig aan zou ik zeggen als je over 2 weken wel weer gaat werken.

Onbegrip heb ik ook veel gehad, maar op dit moment valt het mee. Op mijn werk hebben ze er wel begrip voor. Het is lastig om uit te leggen hoe je je voelt ja. Sommige mensen willen het toch niet begrijpen...

Sterkte en succes ermee!

Peetje

Op m'n werk na een tijdje inderdaad ook veel ongebrip. Ook van familie trouwens. 'Iedereen is weleens moe', krijg je dan te horen, en Pfeiffer-moe is echt neit uit te leggen.
Probeer het naast je neer te leggen. Frustraties kosten energie, en die kun je wel beter gebruiken. :)

Kringel

Bedankt voor jullie reacties!

Jeetje lied al 3 jaar  :o. Wat een lange tijd al!
Kben er momenteel bijna een jaar zoet mee...maar veel te lang ermee doorgelopen. Vanaf eind november werk in therapeutisch, nou ja therapeutisch op papier. Op de werkvloer blijft dit toch lastig.
Morgen naar de huisarts nog een keer mijn bloed laten controleren, dit wilde de arbo graag.

Wel leer ik er beetje bij beetje beter mee om te gaan. Dit forum blijft fijn...mensen die je begrijpen! Bedankt!

lied89

Hoi,

Ben niet de enige hier die al zo lang met pfeiffer loopt hoor. Er zijn hier mensen die er nog veel langer mee lopen en ook veel minder kunnen nog dan ik. Maar goed ik heb ook last nog van moeheid en vele andere klachten, het worden er steeds meer.... Ik onderschat weleens mijn ziekte.
Ik werk sinds december wel 3 dagen. Ik zal niet zeggen dat het makkelijk is maar het doet me wel goed om af en toe bezig te zijn en dan maar moe... Maar ja je moet daarin natuurlijk niet te ver doorgaan nee.

Ja, het forum is zeker fijn. Hier zijn tenminste mensen die je wel begrijpen.

Peetje

Het is voor mij dit jaar 6 jaar geleden dat ik ziek werd, en dan dus alweer 4 jaar geleden dat ik volledig arbeidsongeschikt ben verklaard. Gelukkig voel ik me nu wel beter dan 4 jaar geleden, want toen moest ik nog verplicht reintegreren, wat keer op keer tot een terugval leidde. Maar werken blijft lastig. Ik kan niet te lang achter elkaar iets doen, dan laat o.a. m'n concentratie het afweten en die heb je zelfs voor de meest simpele dingen toch wel nodig.

mini

ja het is vaak ellendig! maar positief blijven, en in jezelf blijven geloven! ik voel mij steeds een beetje beter, ik werk op dit moment 2,25 uur per dag en het gaat (nog steeds) goed. ik doe iedere dag een klein beetje en dan kan ik het goed volhouden. de dips en moeheid worden gelukkig minder, ik hoop dat de vooruitgang aanblijft! dus nooit opgeven! en heb schijt aan wat iedereen van je denkt..

Peetje

Ik blijf zeker positief, ik geniet lekker van de dingen die ik wel kan.