voeding en pfeiffer

Gestart door linda, 10 januari, 2005, 15:40:11

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

linda

Voeding heeft veel invloed op ons lichaam en ook op onze kracht om te genezen. De tips kreeg ik van een orthomolucair therapeut omdat ze wist dat ik pfeiffer had. Zij geeft eigenlijk advies om een bepaald voedingspatroon aan te houden voor altijd, maar dit is echt een lifestyle en te uitgebreid en te diep om daarop in te gaan. Als je daarmeer over wil weten (dit heeft niks met pfeiffer te maken) dan kan je contact opnemen met een orthomoluculair therapeut of arts (www.soe.nl).

Ik heb wat hoofdlijnen uit haar advies gelicht en onderstaand genoemd wat volgens de orthomolucaire geneeskunde gunstig of ongunstig is bij Pfeiffer:
Gunstig:
vis
(met name makreel, tonijn, tong, kabeljauw, zalm, forel
eet veel groenten
(met name asperge, bloemkool, sperziebonen, spinazie, tomaat, paprika)
eet veel fruit
(met name appels, mango, abrikozen (ook gedroogde), dadels, vijgen, peren, perziken)
drink voldoende (bron)water
2 liter per dag
kruidenthee
zoals brandnetel (zuiverend), kamille (kalmerend)
maar ook groene thee (4 kopjes per dag werkt reinigend voor je lever)
volkoren producten
zoals brood, volkoren pasta, zilvervliesrijst

Ongunstig:
alle genotsmiddelen
zoals koffie, zwarte thee, roken, alcohol, suikers enz.
vet
zoals frituur, braadboter enz.
bepaalde groentes en fruitsoorten  zijn ongunstig bij pfeiffer
zoals banaan, sinaasappel, rozijnen, doperwten, komkommer, kool, radijs, uien

Ik probeer me hieraan te houden en slik ook extra vitaminen.
Ik kan niet garanderen dat het helpt, Waarom het

ShadyGirl

Dit voedingsadvies heb ik idd ook van mijn arts gekregen. Ik houd me er nu ong 1 week aan, maar merk meteen al verschil, ik zit veel beter in mn vel en heb veel minder stemmingswisselingen!

Jill

sommige dingen die je daar noemt kan je toch niet weglaten? ik had juist gedacht dat sinasappel goed was, veel vitamines enzo.

hmmm.. raar hoor...

maar helpt het je alleen beter te voelen of ook om de ziekte sneller weg te krijgen?

*Nadine*

Tsja natuurlijk zijn sinaasappel en die andere dingen gezond 8) , maar er zullen wel speciale stoffen inzitten enzow.. Tsja.. als dit beter is voor pfeiffer... waarom niet he? zij hebben er verstand van :roll:

peetvader

Ik kreeg in December 2004 te horen kreeg dat ik pfeiffer had. Vervolgens ben ik gelijk op Internet gaan zoeken. Daarbij ben ik ook het een en ander tegen gekomen van voeding. Pfeiffer staat in verband met je lever. Ik moet zeggen dat het aanpassen van mijn voeding bijzonder goed helpt. Omdat het zo goed ging ben ik op een gegeven moment terug gevallen in mijn oude patroon. Ging later naar bed en at weer wat ik at in mijn oude patroon. Ben binnen een week weer omgeschakeld en ook weer eerder gaan slapen.
Geen vlees meer, aardappelen, speltbrood ipv tarwebrood...enz
Je moet je lever zo min mogelijk belasten ben ik van mening.
(Helaas geen alcohol of paracetamol want dat zijn producten die je lever moet afbreken.) (Van de alcohol afblijven is het moeilijkts)

Een van de sites waar ik wat aan heb gehad is:
http://www.kruidenvrouwtje.nl/dieeten/leverspaar.htm

Ik ben wel afgevallen en dan sport ik niet eens meer. Maarja dat gewicht komt er later wel weer bij aan. Eerst ervoor zorgen dat ik pfeiffer onder controle heb.
Oja, en daarbij super veel drinken.

Geen medicijn voor pfeiffer maar ik gebruik homeopatische middelen die helpen ook bijzonder goed.
Ik ben naar een reform zaak gegaan en heb daar twee producten gehaald van Bloem:

Bloem "Berbatax" of zoiets, het is voor Lever en galblaas (Voor pfeiffer dan weten ze meestal wel genoeg)
Bloem "Popurine"  deze is voor je blaas voor de afvalstoffen. (Ik heb de druppels)

Berbatax half uur voor de maaltijd en Popurine half uur na de maaltijd.
IDEAAL!!!!

Allen suc6. Het is het proberen waard, ik zeg niet dat het bij iedereen werkt maar bij mij wel. http://ziektevanpfeiffer.nl/forum/images/smiles/icon_lol.gif
Laughing

peetvader

Het is trouwens niet Berbatax maar "Berberax" van Bloem.
Sorry voor het type foutje.

*Nadine*

Hm.. nou lees ik hier allemaal dingen over speciale voeding voor je pfeiffer enzo, en dan zegt m'n dokter dat het niet zo heel veel uitmaakt. Tsja, niet te veel vet, geen alcohol enzo (voor je lever, omdat 'ie een optater heeft gekregen), maar verder ook niet..
En dat kom ik ook wel meer tegen, de ene dokter heeft dit gezegd en de ander dat.. Das dan weer jammer. En net zo vaag als de ziekte zelf; dat je er weinig aan kunt doen en dat het gewoon heel rot is. Het staat gewoon niet vast, zo van: dit heb je, en dit voel je. Het verschilt weer per persoon ( en per dokter blijkbaar ook).. Maar goed, verder ook niet veel aan te doen he.. moest ik even kwijt :roll:  :D

BenSan

Hallo,

Ik lees hier dat Berberax goed is als je Pfeiffer hebt. Nu heb ik dit gekocht, en zag ik dat het 50% alcohol bevat. Is dit niet juist slecht voor je als je pfeiffer hebt?

Dank alvast

magnetronnie

Citaat van: BenSan op 20 juni, 2012, 16:16:43
Hallo,

Ik lees hier dat Berberax goed is als je Pfeiffer hebt. Nu heb ik dit gekocht, en zag ik dat het 50% alcohol bevat. Is dit niet juist slecht voor je als je pfeiffer hebt?

Dank alvast
Berberax is geloof ik een homeopathisch middel, dus de werkzaamheid is niet (wetenschappelijk) vastgesteld.

Bij Pfeiffer komen als gevolg van het gevecht tussen het virus en het immuunsysteem een heleboel afvalstoffen vrij en de lever moet overuren draaien om dat allemaal op te ruimen. Vandaar ook bij laboratoriumonderzoek bijna altijd de leverwaarden verhoogd zijn. Soms kunnen je ogen gelig zijn of ontstaat er zelfs geelzucht. Omdat de lever zo zwaar belast wordt tijdens Pfeiffer, wordt vaak afgeraden om alcohol te drinken. Ik weet niet of daar een periode voor staat, maar ik heb wel eens gelezen over geen alcohol tot 3 maanden na het begin van de ziekte.

Als Berberax 50% alcohol bevat, dan zou ik het risico niet gaan lopen en een ander middeltje uitproberen.

Hou er wel rekening mee dat er geen enkel goedgekeurd medicijn bestaat tegen Pfeiffer. Er zijn nogal wat commerci?le bedrijven die claimen dat hun middel helpt, maar dat is nooit wetenschappelijk vastgesteld. Het blijft dus een gok die je neemt.

Peetje

Bij veel homeopatische middelen is er sprake van een oplossing in alcohol. Ik gok dat de hoeveelheid die je door middel van het gebruik van homeopatische druppels binnen krijgt, niet zo veel is, maar als je lever al overbelast is, lijkt het mij ook niet zo'n goed idee. Maar goed, misschien heft het positieve effect, het negatieve van de alcohol wel op.

bartluijten

Op de onderstaande symptomenzoeker vind ik 37 manieren om pfeiffer te verhelpen. Misschien heb je er nog iets aan.

https://www.mijnklachtenassistent.nl/pfeiffer

Peetje

Ben jij nou reclame aan het maken?

En ruim 2 jaar na de laatste post, denk ik niet dat de topicstarter, of 1 van de anderen, hier nog iets aan heeft. :)