Ziekte van Pfeiffer > CMV

Hoe besmettelijk is CMV

(1/2) > >>

sunflower-jo:
Hoe besmettelijk is dit virus en wanneer kun je iemand anders besmetten? Op dit moment is het virus actief bij mij en ik heb begrepen dat het virus, ook al is het niet actief, in je lichaam blijft zitten. Houdt dit dus ook in dat je altijd een besmettinggevaar bent voor je omgeving? Mag je uit iemands glas drinken, mag je iemand op de mond zoenen?? Kun je erachter komen wanneer je besmet bent geraakt? Ik heb veel vragen hierover omdat ik een zoontje heb die erg vaak ziek is en soms ook zo ernstig dat hij opgenomen moet worden in het ziekenhuis. Bestaat er een kans dat ik hem tijdens de zwangerschap heb besmet met dit virus waar ik toen niet eens het bestaan van wist. Voor de zekerheid heb ik een consult met zijn behandelend arts geregeld deze week.

Amy-87:
hoi Sunflower-Jo,

alleen in de actieve periode kun je andere mensen besmetten met het CMV-virus. Zodra de CMV niet meer in je bloed aan te tonen is kun kun je anderen er ook niet meer mee besmetten. Helaas weten veel mensen niet dat ze het virus hebben als het actief is, waardoor anderen nogal eens besmet worden... dit is ook mij overkomen  :P

wat betreft het besmetten van je kind bij geboorte.... technisch gezien zou het moeten kunnen aangezien het virus in slijmvliezen enzo gaat zitten. Zou dus wel logisch zijn. Maar zeker weet ik het niet.

Groetjes Amy

Tesjex:

Als je eenmaal van pfeiffer genezen bent dan kan je het ook nog doorgeven h?
je blijft je hele leven lang drager van het virus.
En mijn arts zij dat dit de gevaarlijkste personen zijn om pfeiffer van te krijgen..

Peetje:
Daarin verschilt Pfeiffer dus van CMV, als ik me niet vergis. Het Epstein Varr Virus, de veroorzaker van Pfeiffer, blijft in je lichaam aanwezig, terwijl CMV wel verdwijnt.

magnetronnie:
CMV is net als EBV een herpes virus, en die blijven altijd latent in je lichaam aanwezig.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie