verminderde leverfunctie + anti-depressiva bij Pfeiffer

Gestart door Lara, 26 juni, 2007, 12:43:59

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lara

hoi allemaal,
ik ben vanochtend naar de dokter geweest om het over m'n pfeiffer te hebben. Weet nu 5 weken dat ik sinds 3 maanden pfeiffer heb. Grr die dokter kon me echt niets vertellen :-( had goede vragen op papier staan, over hoeveel slapen, tips voor eten etc. Maar goed het belangrijkste is dat ik opnieuw depressief ben geworden (hoogst waarschijnlijk door stressfactoren in combi met de pfeiffer  :'() Ik heb therapie en ze stelden daar voor te overwegen om dosering anti-depressiva te verhogen van 30 naar 40 mg. Nu als ik net in de bijsluiter dat je bij een verminderde leverwerking (wat ik heb, dat haalde de dokter uit m'n bloedonderzoek) niet meer dan 30 mg. mag slikken....... :-\ nu zit ik helemaal vet te dippen omdat ik nu gewoon niet meer weet wat ik doen moet. Meer mensen met combi van depressie + pfeiffer?
x
Lara

Roodwang

Hoi! Ik ben nieuw hier. Ik heb 15 jaar geleden voor het eerst Pfeiffer gehad. Sinds een maand of 4 tot 5 heb ik last van opgezette klieren in m'n hals/nek. Hiervoor ben ik doorgestuurd naar de KNO-arts. De eerste bloeduitslagen wijzen op reaktivatie van de Pfeiffer... De KNO-arts heeft weer bloed af laten nemen voor vervolgonderzoek (PCR-EBV)
Pfeiffer had ik niet verwacht. Ik heb steeds gedacht dat de vermoeidheid met mijn depressie en de bijwerkingen van de medicijnen te maken had en er daarom ook niet veel aandacht aan besteed. Ik gebruik Efexor en Lamictal.
Ik weet dit nu een week.
Ik ben nu twee jaar in behandeling voor o.a. bipolaire stoornis en persoonlijkheidsstoornis. Ben zelfs een jaar in deeltijdbehandeling geweest. Op allerlei fronten heeft men mij geleerd mijn grenzen te voelen en te respecteren. Echter, als de depressie speelt is het belangrijk dat ik niet teveel toe geef aan het niets willen doen en te veel op bed lig bijvoorbeeld. Ik ben op een bepaalde manier steeds in gevecht geweest tegen de vermoeidheid. Schop onder de kont, zeg maar, doorgaan! Mogelijk dat de reaktivatie van de Pfeiffer een gevolg is van chronische overbelasting. Ik heb dus ook zo mijn gedachten en twijfels over hoe dit verder moet.... Met mezelf heb ik afgesproken eerst de volgende uitslagen af te wachten en dan in gesprek te gaan met KNO-arts of wat voor specialist dan ook.
Ik ben eigenlijk verbaasd over de inzet van de KNO-arts. Hij neemt mijn klachten heel serieus ondanks forse psychische problematiek. Daarbij moet ik wel de opmerking maken dat ik draagster ben van een gen, waardoor ik een grote kans op borst- en of eierstokkanker heb. (De borstkankerkans is inmiddels sterk afgenomen vanwege preventieve amputatie).
Tot zover Lara...