Ziekte van Pfeiffer

Ziekte van Pfeiffer => Algemeen => Topic gestart door: Beertje op 09 October, 2011, 21:54:09

Titel: Acceptatie
Bericht door: Beertje op 09 October, 2011, 21:54:09
Hoi hoi,
 
Ff een vraagje aan de mensen die al langer dan 6 maanden met pfeiffer klachten lopen: hoe accepteren jullie dat je nog niet beter bent (niet vervelend bedoelt). Of hebben jullie er ook moeite mee? En zo ja, als je het hebt geacepteerd; hoe doe je dat dan?!
Heb er zelf namelijk heel veel moeite mee, ik kan en wil niet accepteren dat ik nu niet alles kan doen wat ik wil.
Sommige dagen gaat het wel beter, maar soms kan ik er zooooooooo van balen!
Ik wil weer gewoon alles kunnen doen!

Groetjes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 10 October, 2011, 20:59:41
Accepteren is echt heel moeilijk... Ja ik weet het ook.
Nu 1 jaar en 8,5 maand moe, pijn en veel andere klachten.
Soms kan ik het wel accepteren, soms niet. Ik probeer het soms  te vergeten dat ik niet meer alles kan doen wat ik voorheen deed. Ik ga redelijk wat uren naar school en loop kortere stagedagen dan mijn klasgenoten (waar ik echt heel veel moeite mee heb). Wil niet dat ik achter loop en zoveeeel uren nog moet inhalen. Toch probeer ik redelijk wat te doen omdat als ik de hele dag thuis ben en op de bank of op bed lig continue moet denken aan dat ik niet kan doen wat ik wil doen en voel me totaal niet lekker. Dat is mijn moeilijkste acceptatie. Ook moet je op een dag gewoon kijken wat je wel kan! Ik ga wel vroeger naar bed en soms 's middags maar doe nu af en toe ook weer eens iets leuks (voor mij lang geleden ja). Laatst naar de zee geweest met vriendinnen, echt geweldig. Ze weten dat ik ziek ben en heb het dus rustig aan gedaan, lekker op het strand liggen en heerlijk bijkomen. Dat was zo fijn. Ondanks dat ik me de volgende dag niet fit voelde had ik er toch geen spijt van.
Verder accepteren blijft moeilijk, als ik een slechte dag heb en me echt rot voel kan ik er echt kwaad om worden. Realiseer je dat het niet anders gaat. Voor mij is afleiding vaak heel belangrijk en toch dingen doen maar niet te lang of te vermoeiend.
Je weet niet wanneer het stopt, wanneer het beter wordt, of misschien overgaat. Dat is waarom accepteren zo moeilijk is. Soms gaat het goed, soms niet helaas. Voor iedereen zal accepteren moeilijk zijn en anders gaan. Op dit moment doe ik het door te kijken naar een paar maand geleden. Wat weinig ik toen kon en dat ik nu af en toe weer leuke dingen doe zonder dat ik daar dan te veel last van krijg de volgende dag, en soms is het gewoon accepteren dat ik moet boeten dat ik te veel gedaan heb...
Ik weet niet of je iets aan dit verhaal hebt. Hoop dat je zelf een manier kunt vinden om te accepteren dat het niet altijd gaat zoals je wilt. Probeer het wel te accepteren, dat kan ook helpen om weer sneller beter te worden misschien. Anders zit je jezelf in de weg. Ik had moeite om te accepteren dat ik vanaf januari tot aan mei geen stage mocht lopen van school. Ik moest rusten om beter te worden maar voelde me helemaal niet beter worden ondanks dat ik veel thuis was. Op het moment dat ik zelf geregelt had dat ik halve dagen stage ging lopen had ik geaccepteerd dat ik nog geen hele dagen kon lopen maar was wel blij dat ik weer vooruit kon kijken. Vanaf dat moment viel er redelijk wat spanning van me af en gaat het soms hele kleine stapjes vooruit.
Ik hoop dat het beter met je gaat, wens je heel veel beterschap!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 11 October, 2011, 20:55:40
Tja, accepteren, ik weet niet of ik echt geaccepteerd heb dat ik misschien wel altijd moe zal blijven. Ik heb er mee leren leven en ik geniet van de dingen die ik nog wel kan, maar of ik het echt geaccepteerd heb....
Ik heb er nog steeds regelmatig de balen van dat ik niet meer kan wat ik vroeger kon, maar frustraties daarover kosten me meer energie en die gebruik ik liever voor andere, leukere dingen. Dus dat heb ik in ieder geval wel geaccepteerd.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 17 October, 2011, 18:55:02
Dus het blijft toch nog lastig h? de acceptatie..... Ben met terug van een weekje Portugal en dat hakt er ook in zeg, dat had ik niet verwacht. Maar nu ik er op terugkijk wel logisch. Nieuwe omgeving, ander klimaat, andere mensen en ik hou totaal niet van vliegen. Heeft me erg goed gedaan hoor! Maar toch wel heel vermoeiend.
Herkent iemand dit?

Was zelf jaloers op de oudjes daar die elke ochtend voor het ontbijt wat baantjes gingen trekken in het zwembad.... Moest er niet aan denken maar toch wou ik het ook wel heel graag weer kunnen, of in ieder geval die mogelijkheid hebben.

Wat ook raar was; we hebben een fietstocht  gemaakt van 1 uur heen en 1 uur terug best wel door ruw terrein ook. Nou kwamen we dus aan op plaats van bestemming en we gingen lunchen, ik zat er helemaal doorheen.... En moest dus nog een uur terug fietsen in de stralende zon... Nu het gekke, na de lunch mijn zinnen verzet want we moesten toch terug. En dat ging wonderbaarlijk goed! Toen we aankwamen bij het complex ben ik nog heel actief geweest, niet ingestort ofzo. Dus dat was wel een les voor mij dat ik af en toe toch ff mijn zinnen moet verzetten. De dag erna was ik wel wat vermoeider maar vond dat een stuk minder erg omdat ik de dag daarvoor zo actief was!

Nou woensdag naar de dok voor uitstrijkje....... Iiiiiiiiee ..... Eng
En donderdag naar de dokter om mijn vooruitgang te bespreken. Wil me toch nog laten testen op wat dingen. En stoppen met roken (zo slecht..) m.b.v.  De dokter

Nou toch weer ff wat kwijt! Reacties zijn van harte welkom, vooral die van herkenning! Dat is toch altijd fijn, ondanks dat het niet echt leuk is.

Groetjes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 19 October, 2011, 18:48:59
Acceptatie blijft zeker lastig... Ben nu ook weer ziek en lig de hele week weer op bed. Daar gaat mijn vakantie...
Herkenning ja die zie ik wel. Vakantie is en blijft vermoeiend ook al kom je voor je rust. En toch knap je er meestal wel even van op.  En wat grappig dat je schrijft dat je jaloers bent op de oudjes... Ik kijk ook altijd naar anderen wat die nog wel kunnen. Op mijn sport zitten ook wat oudere mensen rond de 50 misschien nog wel ouder, zij houden alles veel langer vol dan ik, soms zo oneerlijk!!, maar ja. Acceptatie zullen we maar zeggen.
Soms moet je je inderdaad ergens tegen verzetten. Dat werkt wel, maar soms is het net weer een stapje te veel, dat is het lastige ervan. Doe wel rustig aan zou ik zeggen, groetjes.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 21 October, 2011, 19:56:38
Vakantie is heerlijk, lekker uitrusen en alleen maar doen waar je zin in hebt. Alleen jammer dat de reis er naar toe en weer terug vaak zo vermoeiend is, Zeker als je vliegtuig om 5 uur 's ochtends vertrekt.

Ik ben ook weleen jaloers geweest op veel oudere mensen. Zeker als ik werd ingehaald door iemand met een rollator. :P
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: soepdragon op 23 October, 2011, 14:02:14
Acceptatie.....BAh! I really do not know how any one can or could with this illness. I think though it depends on the individual. I have Chronic Pfeiffer,Fibromyalgie ,shoulder syndrome and overgang. So you can imagine how I feel!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 24 October, 2011, 06:05:11
Accepteren doe je het denk ik nooit, want je zult altijd proberen je situatie te verbeteren!
Je erbij neerleggen is misschien iets anders, en dat heeft denk ik vooral te maken met voor jezelf kiezen, wat anderen er ook van denken!

Maar ik denk niet dat je iemand zult vinden die zal zeggen, ik vind het prima zo! Het is een enorme frustratie dat je niet kan doen wat je wilt, en dat een enorme impact heeft op je leven!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 17 November, 2011, 16:49:29
Nou, accepteren zal ik het ook nooit doen, ermee leren leven ook niet, blijf vechten....
Ik weet dat het niet goed is om te vechten ertegen maar zo zit ik denk ik in elkaar. Ik accepteer het wel per dag, zeg maar wanneer ik wat heb gedaan en ik ben daarna moe dan denk ik; nu mag het ook wel.

Ff update: ben naar de dokter geweest en heb nu de diagnose post viraal sydroom met uitputting erbij en een spastische darm. Veel bloedonderzoeken gehad en daar is niks uitgekomen.
Uitstrijkje was goed, heb alleen hpv virus in mijn baarmoeder, maar dat kan geen kwaad. Nu elk jaar voor controle.

Klachten nu: moe, soms duizelig. Niet goed met beide benen op de grond staan (niet goed aarden)

Aanpak ism dokter: maretak injecties (antroposofisch) die zet ik dan iedere maandag bij mezelf.                         
Euritmie therapie (antroposofische bewegingstherapie), 1 x per week zwemmen, gezond eten (biologisch), acupunctuur 1 x gehad nu. En dan ga ik ook nog 1 x naar een iriscopist om te kijken of ik niet allergisch ben voor een bepaald voedingsmiddel.
En nog 1 x naar de psycholoog voor de zekerheid

O ja! Stoppen met roken hoeft nog niet omdat dat nu toch niet lukt, wanneer het weer wat Beyers gaat krijg ik begeleiding van de dokter.

Dus een heel plan van aanpak, de dokter zegt dat ik na de feestdagen een stuk beter zal moeten zijn!
Ik zal jullie op de hoogte houden! Ik hoop zo dat het nu een keer klaar is, voor de kerst en mijn verjaardag en Sinterklaas wil ik graag een goede gezondheid!!! Dat zal mijn aller grootste kado zijn!! En dat wens ik iedereen hier toe!

Reacties, vragen en discussie zijn van harte welkom!
Verveel me soms een beetje.....

Liefs
Euritmie therapie (antroposofische bewegingstherapie),
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 17 November, 2011, 16:54:58
Zitten wat fouten in mijn laatste bericht.... Die laatste regel moest ergens bovenin staat en Beyers is beter.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 17 November, 2011, 17:46:22
Hoi Beertje,

Kun je dat allemaal wel volhouden? Gezond eten zwemmen etc?

Heb je verder nog activiteiten? Werken school o.i.d?

Ik ben vandaag ook weer naar acupunctuur geweest, en zij heeft mij aangeraden omdat ik nu geen werk heb, om op vaste tijden te eten, en elke dag 2 keer een activiteit te ondernemen, dus naar een andere supermarkt wandelen of fietsen, al is het maar voor postzegels. 2 x 45 minuten wil ik naartoe. Ik hoop ook dat me dat gaat lukken. De wintermaanden nodigen namelijk erg uit om binnen te blijven onder een dekentje, maar daar word je natuurlijk niet wijzer van.

Ik hoop dat die gezondheid bij iedereen onder de boom ligt dit jaar ja!

Groetjes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 17 November, 2011, 21:03:41
@twijfelaar: ik hou het gezonde eten en het zwemmen wel vol, ik probeer ook inderdaad net als jij zoveel mogelijk toch ff de deur uit te gaan, voor een kleine boodschap of gewoon even wandelen.

Ik ben gestopt bij mijn werk (lang verhaal) en ik zit nu tussen ww en ziektewet in, ik moet nog naar een bedrijfsarts van het UWV toe.... Spannend

Vanavond maar mijn schoen zetten bij de openhaard en hopen dat er een portie gezondheid in zit!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 18 November, 2011, 20:45:16
Doe ik ook, proberen om iedere dag even naar buiten te gaan. Desnoods verzin ik een boodschap om toch even naar de supermarkt te kunnen. Van alleen maar thuis zitten ga je je ook niet echt beter voelen.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 20 November, 2011, 22:48:09
Ohhhh

Ik wil me gewoon weer beter voelen, gezond zijn, mijn oude energie weer terug. Grrrrrr kan soms zo balen, nu weer eens heel erg last van mijn maag. Medicijnen ervoor genomen maar werken (nog) niet. Is er iemand die dit leest en is opgeknapt na pfeiffer, ik zou graag wat bemoedigende woorden horen.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 25 November, 2011, 09:50:19
Ben gister naar iriscopist geweest, die tevens bioresonantie therareut is. Hij heeft dmv. Bioresonantie vastgesteld wat voor een dingen er bij mij niet goed zitten.
Zoals; teveel vechten tegen de ziekte, leren accepteren, leren loslaten enz.
En ik kan niet goed tegen varkensvlees, koemelk en schimmels.
Nu krijg ik binnenkort een spray opgestuurd die mij moet helpen met het loslaten ed, dus ik ben benieuwd

Vond het wel frappant dat hij er precies uithaalde waar ik mee bezig was loslaten en accepteren en vechten

Hopen dat het werkt!

Vanmiddag voor de 2e keer naar euritmie therapie. De eerste keer was toch wel erg vaag hoor, ik weet nog niet of het wel iets voor mij is. Nog maar een kans geven en dan vanmiddag wel weer zien.
Zo ff ontbijten, boodschapje doen en beetje rommelen in huis.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 25 November, 2011, 12:07:01
Oke hopelijk werkt het goed als je die producten niet meer eet!

Maar loslaten accepteren en vechten, tsja dat vind ik wel algemeen, ik denk dat je niemand vind die daar niet mee bezig is.
De bioresonantie laat zien waar je allergisch voor bent etc, maar niet wat er in je hoofd omgaat.

Ik wil het ook eens gaan proberen, eens kijken of er bij mij ook producten uitkomen die ik beter niet kan eten.

Doe je wel rustig aan!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 25 November, 2011, 20:27:55
Ben het met twijfelaar eens dat dat leren accepteren e.d. wel heel algemeen is. En ik denk dat dat ook voor (bijna) iedereen geldt die langdurig ziek is.

Ben benieuwd of die spray gaat helpen en of je je door het neit meer eten van varkensvees enz. beter gaat voelen.

De meeste leden die beter zijn, komen hier niet meer, maar als je tijd en zin hebt om te zoeken, kun je wel wat topics vinden met een 'happy end'. :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 26 November, 2011, 10:23:59
Hoi hoi

Die spray zou me dus ook moeten helpen met leren accepteren, een extra duwtje in de rug zeg maar om het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te spreken. Of het werkt weet ik niet (heb het ook nog niet binnen) maar ik hoop natuurlijk van wel! Al is het maar placebo.

Gister bij euritmie therapie geweest en die vrouw zei tegen mij: je mag moe zijn! Nou toen heeft ze me in het diepst geraakt zeg.... Tranen. Ze zei precies wat ik nodig had. Nu ga ik vandaag ook lekker alleen maar doen wat ik kan en waar ik zin in heb. Behalve dan de afwas en de was. Ik hoop dat het lukt want ik ben er ook wel achtergekomen dat ik stront eigenwijs ben.

Hebben jullie dat ook gehad? Een soort zoektocht naar jezelf, wie je eigenlijk bent en wat je eigenlijk wilt? Ik wel zit er nu middenin. Als ik geen pfeiffer had gekregen werkte ik waarschijnlijk nog steeds bij mijn oude baas. Terwijl ik 2 jaar geleden al tegen mezelf heb gezegd dat ik daar weg wou. Nu heb ik dus door de pfeiffer de kans gekregen om opnieuw uit te zoeken wat ik nou eigenlijk wil en waarom enz.

Ook de acupunctuur heeft een hoop los gemaakt, het is in mijn lichaam letterlijk iets aan het opschonen / stromen. Zoals heel erg zweten 's nachts of op de fiets of in bad, en af en toe lekker huilen dat de tranen blijven stromen. Ik heb echt het idee dat ik door de pfeiffer in een heel proces terecht ben gekomen voor een betere ontwikkeling van mezelf. Hebben jullie dat ook? Ik heb wel echt heel sterk het idee dat ik ziek ben geworden omdat het moest, omdat ik toen niet goed bezig was met mijn lichaam en geest. Te hard werken te weinig ontspannen.

Misschien vinden jullie het een vaag verhaal, maar ik voel het zo. Reacties zijn wederom van harte welkom.

Zo nou lekker niks doen!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 26 November, 2011, 12:40:47
Hoi,

Ben benieuwd of die spray echt bij je gaat werken...
Lijkt me heel apart nog nooit van gehoord eigenlijk. Maar hoop dat je er baat bij hebt.
Een vaag verhaal is het zeker niet. Ik begrijp wat je bedoelt. Pfeiffer blijft lastig vooral als je er langdurig last van hebt. Het is inderdaad een heel proces dat je doormaakt.
Ik studeer zelf nog maar heb ook een tijdje gehad wat wil ik nu, wel doorgaan met studie of niet. En een goede balans vinden vind ik ook lastig. Doe ik niet te veel? Ik ben gauw geneigd om gewoon door te gaan en in het weekend dan maar weer bijkomen. Soms weet ik ook niet wat ik moet doen en wat goed is. School wil nu dat ik 8 uur stage ga lopen maar denk dat dat echt te zwaar is aangezien ik ook lange school dagen heb. Soms weet ik ook niet wat ik moet. Klinkt dus heel herkenbaar. Het is geen fijne school en dat is de reden dat ik soms wel zou willen stoppen, maar ja zit nu inmiddels in mijn laatste schooljaar. Ook een beetje zonde natuurlijk. Maar ze maken het me ook niet gemakkelijk.
Dat je stronteigenwijs bent klinkt ook heel bekend. Daar heb ik ook last van... Soms kan ik te ver gaan en ben echt ontzettend moe. Daar moet je wel mee uitkijken. Ik zou zeggen probeer toch een balans te vinden dat je niet al te moe bent en te ver doorgaat.
Dat acupunctuur bij jou ook al zo goed helpt zeg. Hoor het vaak. Ik zelf heb daar minder baat bij gehad. Maar heb ook maar iets van 5 behandelingen gehad en ze vond dat ik daar wel genoeg aan moest hebben voor de winter.
Ik zou zeggen rust eerst eens lekker uit en doe vooral ontspannende dingen. Als je wat bijgekomen bent denk dan pas na wat je verder wilt.
Is soms lastig. Ik moest van school rusten en mocht geen stage lopen. Ik werd daar niet blij van. Ik kon de rust ook niet vinden en ben daar niet veel van opgeknapt. Het gekke is dat ik me pas beter ging voelen toen ik dus wel weer stage ging lopen al was het maar 2 halve dagen. Dus misschien is het toch handig te kijken voor je zelf wat je aankan en wat je wilt.
Succes ermee en doe rustig aan!

Groetjes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 26 November, 2011, 20:35:18
Gos, nou dat zat ik me vandaag dus ook te bedenken! Ik heb tot nu toe altijd in de horeca en catering gewerkt, lichamelijk erg zwaar en ook vaak overwerken. En ik had me nu bedacht wanneer ik weer aan de slag moet, te gaan solliciteren op administratieve functies o.i.d. En de balans te houden. Inderdaad je moet jezelf heel anders gaan ontwikkelen, om in de toekomst proberen niet terug te vallen.
Er is een theorie dat ziektes voortkomen uit een geestelijke en lichamelijke disbalans.

Ik ben ook weleens huilend bij de acupunctuur vandaan gelopen, maar dan kwam ik een buurman tegen die tegen me begon te lullen, en was het moment een beetje weg. Ik heb er namelijk moeite mee, ik kan niet vaak huilen en als je me stoort dan gaat het automatisch weer weg en krop ik het op. Volgens mij huil ik erg weinig, de laatste tijd wel meer.

Ook is het waar dat het fijn is als je kunt zeggen ik mag moe zijn etcetera. Voor je gevoel moet je voldoen aan een soort mens die werkt, sport kookt en vol met energie zit, maar je kunt niks en het toegeven daarvan en laten zien aan anderen is erg moeilijk. Terwijl ik er nu achter kom dat ik veel meer mensen ken die ontzettend moe zijn dan ik eerst dacht! Ook zij hebben een masker op, en laten het niet zo merken, tot je erover gaat praten.

Wat voor mij ook wel helpt is leuke en grappige films kijken, voetenbadje erbij en dan lekker slapen enzo. Ook heb ik een gezichtsbruiner aangeschaft, en ik doe dan lekker mn mp3 speler op, m'n ogen dicht en dan fantaseer ik dat ik in Itali? lekker op een terrasje zit met m'n gezicht in de zon.

Zo fijn dat jullie schrijven, ik heb er echt veel aan!

Xxxx
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: verotje op 27 November, 2011, 13:49:06
Bij mij een beetje hetzelfde als beetje, ergens denk ik ook dat ik pfeiffer heb gekregen door mezelf constant weg te cijferen voor anderen (familie, baas, ....) en nu ik de ziekte heb ben ik dag in dag uit bezig met meer "lief te zijn voor mezelf", "mezelf meer graag te zien", ik denk dat je pfeiffer ook ergens krijgt door niet goed genoeg te ontspannen, dingen niet genoeg te kunnen loslaten.
met mij ging t beter na verschillende baxters maar vorige week een ferme terugslag.... als ik naga wat de reden is, moet ik niet ver zoeken: metekindje lag op spoed, ik heb me ge?rgerd in me beste vriendin die blijkbaar toch niet de gedroomde getuige is voor mijn huwelijk en op de koop toe was er een familievete ontstaan bij mijn toekomstige.  Al die dingen heb ik me heel hard aangetrokken met als gevolg: paar dagen weer in de zetel doorbrengen en niets maar dan ook niets kunnen doen.  Mijn vriend zegt ook "ik trek me dat allemaal zo hard niet aan, je moet het bekijken, reageren en dan onmiddellijk loslaten" (en zo gaat hij ook met problemen om waardoor hij heel goed kan relativeren en erge ziektes heeft doorworsteld, zoals tumor).  Ik kijk echt naar hem op, maar ikzelf: nee ik pieker daar dan hele dagen over en kan t niet loslaten met alle gevolgen van dien.
Dus ik denk, mede-lijders, dat we allemaal ook een beetje aan onszelf moeten werken willen we kunnen genezen (ale, als jullie je hierin herkennen natuurlijk), maar ik las dat Beertje dat precies ook een beetje heeft en misschien anderen ook.....

Groetjes, Vero
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 27 November, 2011, 20:34:05
Stronteigenwijs nummer 3 meldt zich. :P
Het probleem daarmee is dan weer wel, dat ik te veel dingen zelf wil doen en dus moeilijk dingen los kan laten. En daardoor doe ik soms nog steeds te veel, wat eer voor extra vermoeidheid zorgt.
Door die vermoeidheid ben ik dan wel weer overemotioneel, kan soms om niks in tranen uitbarsten.
Inmiddels ben ik wel zo ver, dat ik niet te veel afspraken maak en er op let dat ik 's middags een poosje ga slapen. Doe ik dat niet, dan val ik na het avondeten al bijna in slaap en dat is niet bepaald gezellig voor m'n vriend. Het wordt ook steeds makkelijker om aan buitenstaanders te vertellen wat ik mankeer. Heb denk ik eindelijk de goede manier gevonden. Zeggen dat je altijd moe bent, geeft nog al eens reacties als 'ja maar iedereen is toch wel eens moe', maar zeggen dat je het met 20 tot 25 procent van de energie moet doen van een gezond persoon, levert hele andere reacties op.

Het verandert je in ieder geval wel. Je wordt gedwongen om over dingen als werk of school na te denken. Ik kan nu niet meer werken, maar als ik verder hersteld was, was ik zeer waarschijnlijk ergens anders gaan werken. Vond en vind het werk wat ik deed nog steeds leuk, maar de reacties van werkgever en collega's op mijn ziek-zijn vielen me zo zwaar tegen, dat ik daar niet meer prettig werkte.
Ik merk ook dat ik veel meer kan genieten van leuke dingen. Vroeger was dat iets wat heel normaal was, het hoorde erbij en je deed het gewoon. Nu is bijvoorbeeld een keer lekker uit eten gaan veel specialer en dus geniet ik er ook veel meer van. Al geldt dat ook voor een avondje lekker op de bank hangen met m'n vriend en een film kijken.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 29 November, 2011, 08:56:00
Het is niet leuk, maar toch heel fijn die herkenning!
Ook bijvoorbeeld piekeren omdat je iets niet kan loslaten of niet kan accepteren. Ik heb ergens gelezen dat je ook veel rust krijgt dat je accepteerd dat je het nu niet accepteerd, klinkt gek maar voor mij werkt het! Alsof ik daardoor weer wat rust in mijn hoofd krijg en het vervolgens wel accepteer.

Gaat nu wel al een stukje beter met mij, gister ochtend werd ik wakker en had zo lekker geslapen! Ik was helemaal uitgerust! Weer een klein stapje erbij. Straks voor de laatste x naar de psycholoog en later op de dag naar mijn moeder die mij een speciale massage geeft!

De ontdekking dat ik stront eigenwijs ben heeft me ook veel opgeleverd. Nu denk ik wat beter na voordat ik iets stront eigenwijs doe (niet altijd natuurlijk ::)

Liefs en een fijne dag allemaal
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 01 December, 2011, 09:34:18
En hoe gaat het er nu mee? Ben je een beetje opgeknapt met de massage enzo??

Xxx
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 02 December, 2011, 10:12:56
Hoi,

Dinsdag massage gehad van mijn moeder, rij terug naar huis op mijn fiets wordt ik aangereden door een auto. Dat was heel erg schrikken. Gelukkig niks aan de hand hoor, ben er met de schrik vanaf gekomen (het was zijn schuld trouwens). Maar het effect van de massage is helaas daardoor weg.

Woensdag acupunctuur gehad, ze zei dat mijn systeem nog steeds op hol geslagen is (herkenning iemand?). Ze heeft weer wat naadjes erin gezet en over 3 weken heb ik weer een afspraak. Ze zei dat het waarschijnlijk nog 6 ze nodig is. Na de acupunctuur heel erg moe, maar dat hoort erbij

Donderdag nog steeds heel erg moe, mijn moeder kwam lunchen en ik heb voor haar verse kippensoep gemaakt. Toen zijn we gaan zwemmen. Daar had ik wel minder energie voor dan normaal.
Later op de middag opgepast op de hond van vrienden en daarna kwam mijn vader eten. Ook eten voor mijn vader gemaakt (normaal is het andersom hoor!) toen nog een afwasje gedaan en daarna was ik wel weer helemaal kapot! Lekker op de bank gezeten met expeditie robinson op tv!

Vandaag heb ik besloten dat ik het rustig aan probeer te doen. Voel me best wel ok, ik sta steeds steviger met mijn benen op de grond, letterlijk en figuurlijk. Ik wil niet teveel doen omdat ik me best prima voel. Eens kijken of dat lukt....
Ik ga in ieder geval verder aan 2 schilderijen denk ik.
En vanavond the Voice kijken.
Is tv kijken ook een van jullie hobby's?

O ja ik heb nu geld gekregen van het UWV onder voorbehoud, maar het is echt bar weinig, onder het sociaal minimum. Ik heb voor een aanvulling teveel spaargeld en ik heb een eigen huis, weet niet of dat uitmaakt hoor, ik red het voorlopig wel maar het is wel heel erg krap. Iemand hier ervaring mee? Kan evt. In een pb tje.

Fijne dag! Liefs

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 02 December, 2011, 12:28:39
Gos, dat is schrikken ja!! Meteen weer in de knoop natuurlijk..

Ik kijk inderdaad ook veel tv, the voice, en ben nu de serie prison break op dvd aan het kijken, is ontspannend om te doen, even nergens aan denken!

Als het goed is is het geld wat je krijgt 70 % van je dagloon wat je in de 12 maanden voor je laatste ziekmelding hebt verdient. Dus het hangt af van je salaris.
Kun je het wel redden?

Ik heb nu de afrekening van m'n werk, maar blijkt dat ik de meeruren adv en vak dagen pas over 4 weken krijg, mij maakt het niet echt uit, ik ben getrouwd we hebben 2 inkomens, en kan best even daarop wachten, maar voor anderen is het eigenlijk heel raar. De meeruren kan eigenlijk niet kloppen, want ik heb ze ingevuld en dan moet het er ook in die periode zijn normaal gesproken, gaat om 48 uur.

Xxx
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 02 December, 2011, 13:43:23
Hoi,

Tjee dat is wel even heftig ja. Jammer dat het effect van de massage daardoor weer gelijk weg is.
Dat je systeem op hol geslagen is herken ik na gister denk ik wel. Was gister voor het eerst bij een mesoloog. Hij vertelde me dat mijn lichaam inderdaad niet goed functioneert. En dus helemaal van slag is. Ik zal in mijn eigen topic dit verhaal beschrijven als het lukt vandaag en anders in het weekend. Het is nogal een lang verhaal. Wil het jullie toch vertellen, misschien zien jullie ook herkenning en hebben jullie er wat aan.

Ik kijk niet heel vaak tv meer. Meestal geen tijd voor. Maar kijk wel de Voice net als jullie, toevallig zeg! Vrijdag is mijn dag om even niks te doen. Niks aan school enzo, lekker even bijkomen van de hele week.

Schilder je? Lees ik dat goed. Leuk zeg. Een hobby van mij is ook schilderen. Heb er helaas de laatste tijd geen tijd en helemaal geen energie voor wat ik erg jammer vind. Ik heb nog zoveel opdrachten voor anderen en wil ook graag weer een schildercursus volgen aangezien dat alweer bijna twee jaar geleden is. Maar ja, wat niet gaat dat gaat helaas niet. En dat zullen we maar weer moeten accepteren...

Ik zou zeggen doe rustig aan ook al gaat het iets beter. Ben zelf ook geneigd als ik me iets beter voel iets meer te doen maar soms gaat dat dan ook weer fout.

Veel kijk plezier vanavond met de Voice...

Groetjes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 02 December, 2011, 20:04:48
Krijg je een voorschot op je uitkering, of is dat lage bedrag al het definitieve uitkeringsbedrag? Het zou dan inderdaad 70% of de eerste maanden zelfs 75% van je (dag)loon moeten zijn, dus eigenlijk minimaal 70% van het wettelijk minimumloon. Kan het nog zijn dat het een laag bedrag lijkt omdat het geen volle periode is?
Hoe het met een eigen huis zit, weet ik niet uit m'n hoofd, maar om eventueel voor een aanvulling in aanmerking te komen, zul je wel eerst je spaargeld moeten 'opeten'.

Ik kijk wel vrij veel TV, maar niet naar de Voice. Ik neem de series die ik graag wil zien, zoals CSI en de Mentalist, op en daar kijk ik dan 's ochtends naar. Mijn manier om de dag lekker rustig te beginnen.

Het op hol slaan herken ik ook wel. Volgens mij denkt mijn immuunsysteem nog steeds dat het ergens tegen moet vechten, terwijl dat al lang niet meer nodig is.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 03 December, 2011, 20:30:08
@peetje: ik krijg een voorschot op mijn uitkering.

Vandaag weer redelijk moe, denk nog steeds van de acupunctuur, ook weer een beetje een baaldag.
Hoe voelt bij jullie de vermoeidheid? Bij mij voelt het soms dat ik me niet goed kan ontspannen, heeft misschien ook weer te maken met het niet accepteren of zo.
Vindt het nog steeds zo moeilijk.
Vandaag boodschappen gedaan, naar de markt geweest, afgewassen, was gedaan en gestofzuigt en nog een beetje gerommeld. Teveel misschien

Nu ga ik proberen te ontspannen

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 04 December, 2011, 09:30:03
Dat lijkt inderdaad wel veel wat je gedaan hebt, maar ik doe het ook vaker, soms kan ik het wel en soms niet. Dat is bijna niet aan te voelen. Soms heb je niks gedaan en voel je je erna ook zo!
Maar het is wel beter om wat meer te doseren..

Nou hopelijk is je definitieve uitkering hoger, dat kun je ook nog uitrekenen.

Succes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 04 December, 2011, 14:33:51
Voorschot is voor zover ik weet altijd lager dan de definitieve uitkering. Bijbetalen is voor het UWV makkelijker dan terug halen. :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 06 December, 2011, 23:01:39
Hou hoi,

De acupunctuur moeheid heeft geduurd tot en met zondag. Vanaf maandag ging het al weer iets beter.
Maandag had ik ook een check up afspraak met mijn huisarts, waarin ik heb aangegeven dat ik ook erg slecht door mijn neus kan ademen, dus dok in mijn neus gekeken en zei ja hoor die zit flink verstopt. Ik vertelde hem dat ik dit al heeeel erg lang heb, meer dan 10 jaar. Toen zei de dokter: hebben we je al getest op allergie?n? Nee dus, hij zei nou daar kun je ook behoorlijk moe van worden! Dus weer een bloedtest voor allergie?n. Zoals huisstof en katten (heb er twee).
Morgen hoor ik de uitslag, ben benieuwd!
Vandaag weer gezwommen en dat ga ik nu uitbreiden naar 2 x per week! Kortom het gaat weer best ok!
Hoop doet leven!

Liefs en alle gezondheid toegewenst!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 07 December, 2011, 18:04:06
Hoi Beertje,

Heb je de uitslag gekregen?

Hopelijk ben je niet allergisch voor je katjes. Een vriendin van mij heeft dat ook, en werd gezegd dat ze allergisch is voor stof en katten. Gelukkig heeft ze wel kunnen ontdekken dat ze meer last heeft van het stof in haar werkruimte enzo, en niet zozeer voor haar harige vriendjes.

Dus als de uitslag daarvoor positief is, probeer dat dan ook uit te zoeken en niet meteen bang te zijn dat je ze moet weg doen.

Xxxx
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 07 December, 2011, 19:00:21
De uitslag was helaas nog niet binnen. Vindt het wel spannend! Nu moet ik vrijdag bellen. En mijn katjes zal ik niet wegdoen! Ach... Daar denk ik niet aan.

Ik hou jullie op de hoogte!
X liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 10 December, 2011, 12:31:01
Hoi hoi!

Uitslag is binnen! Ik ben positief getest op hooikoorts en een lichte kattenallergie. Heb zelf 2 katten waarvan 1 een Maine coon is (lange haren) en die wil ook nog eens heel veel met me knuffelen. Ik weet nog niet wat ik eraan ga doen. Katten blijven in ieder geval! Misschien iets meer schoonmaken. En een allergie pilletje ofzo. Ik denk niet dat het mijn vermoeidheid oplost maar misschien wel mijn verstopte neus.
Dinsdag wordt ik gebeld door de huisarts dan zal hij me hopelijk verder hiermee helpen.

Vrijdag weer lekker gezwommen, voel me geloof ik wel steeds beter!
Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 10 December, 2011, 13:30:16
Hoi,

Jammer dat je toch een lichte kattenallergie hebt. Ik zou de katten ook niet wegdoen hoor. Dieren kunnen soms heel veel betekenen. Misschien kan je bij de huisarts en anders KNO-arts een neusspray vragen voor de verstopte neus. Ik heb zelf een huisstof allergie en kreeg van de KNO-arts een keer Nasonex, neusspray voor allergie. Bij mij hielp dat wel om een minder verstopte neus te hebben. Misschien ook iets voor jou? Maar misschien heeft de huisarts dinsdag een ander en beter voorstel...
Fijn om te horen dat het beter met je gaat!

Groetjes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 10 December, 2011, 14:23:17
Fijn dat je je steeds beter voelt! Hopelijk zet dat ook door.

Misschien kun je ook eens kritisch naar je stofzuiger en filters kijken.
Ook tijdens het stofzuigen dwarrelt alles op, en zou je dus evt aan je partner kunnen overlaten?!  :D

xx
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 10 December, 2011, 16:28:26
Bedankt voor de tips!
Vandaag het hele huis schoongemaakt!
Nu is het redelijk kattenhaar vrij, nu hopen dat ik het kan bijhouden. Ik heb alleen zo een hekel aan stoffen. Mijn partner doet gelukkig wel het meeste werk vooral qua stofzuigen. Nu moet het alleen waarschijnlijk vaker en grondiger.
Ik hoop ook dat ik iets van een neusspray kan krijgen dat zal wel fijn zijn!
Nu wel moe maar ook heel voldaan!  ;D

Nu lekker relaxen!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 10 December, 2011, 20:50:28
Ik heb ook Nasonex voor m'n hooikoorts. Werkt voor mij wel goed, al heb ik het het ene jaar meer last van dan het andere. Er zijn ook prima pilletjes tegen allergie.
Zonder verstopte neus ga je je waarschijnlijk wel wat beter voelen. Al dat gesnotter kost tenslotte ook energie. :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 15 December, 2011, 15:33:39
@ peetje: ik heb geen last van een snotneus, maar van het niet goed kunnen ademen door mijn neus. Geen snot dat een bepaalde kant op gaat zeg maar ;D. Volgens de dokter is het wel verstopt en heb nu een neusspray gekregen livocap (b?) en gebruik het nu 2 dagen maar merk nog weinig verschil. Wel loopt er meer snot door mijn keel (lekker verhaal) maar kan nog niet goed door mijn neus ademen.  Maar even afwachten. Misschien staat mijn neusschotje wel scheef ofzo

Di wo en vandaag reiki cursus gehad en morgen nog 1 x en dan heb ik reiki 1 behaald. Ik hoop dat het me wat energie kan brengen. Ben er tot nu toe alleen maar moe van geworden. Maar wel ontspannen en ik kijk nu anders tegen mijn verminderde energie aan. Ik ben altijd sterk geweest, lichamelijk en emotioneel en nu is het gewoon ff op. Niet meer proberen te vechten ertegen. Dat kost alleen maar meer van die kostbare energie

Ben nu wat meer ontspannen moe zeg maar. Er zijn ook steeds meer dingen die beter gaan. Ik gebruik nu minder melatonine om te slapen en met mijn darmen gaat het ook steeds beter. De moeheid is nu wel wat groter maar dat komt denk ik door de cursus die ik doe (fiets, trein, cursus enz).
Volgende week dinsdag weer acupunctuur, en ik hoop zo dat zij ook dan kan meten dat het heeft aangeslagen. We zullen zien!

Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 15 December, 2011, 19:53:45
Hoi,

Fijn, dat je een neusspray gekregen hebt. Hoop wel voor je dat het gaat werken. Inprincipe zou je bij dit middel redelijk snel verlichting van de klachten moeten hebben. Als het binnen een paar dagen niet werkt zou ik het de arts melden. Waarschijnlijk heb je dan geen baad bij dit middel en kan hij misschien iets anders voorschrijven.
Kijk eens op www.apotheek.nl, dan bij medicijnen, livocab. Daar staat een beschrijving van het medicijn. Ik keek hier even op om te kijken of het middel echt gebruik wordt voor allergie aangezien ik nasonex kreeg. Maar dit middel wordt inderdaad ook bij allergie gegeven. Deze site gebruiken wij ook wel eens op school vandaar dat ik daar op keek. Studeer voor apothekersassistente....

Jammer dat je van de reiki cursus alleen maar moeier geworden bent. Wel fijn dat er bepaalde dingen steeds beter gaan.

Groetjes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 15 December, 2011, 21:05:28
@lied89: leuk apothekers assistent opleiding! Heb ik ook naar gekeken om te doen. Ik ga zelf waarschijnlijk voor doktersassistent leren!
Neusspray werkt helaas nog niet, nog even afwachten en dan maar dok weer bellen.
Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 16 December, 2011, 14:50:28
Hoi,

De apothekersassistente opleiding is inderdaad wel leuk. Maar de school is verrot. Sorry, mag dat eigenlijk zo niet zeggen.
Ik hoop niet dat je in Utrecht gaat studeren op de zelfde school als ik?? De organisatie is daar echt super slecht en rekening houden met mijn situatie dat ik er ook niet altijd bij...
Groetjes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 23 January, 2012, 17:19:15
Hoi hoi!

Nou vandaag weer eens naar de dokter geweest. Ik wordt nu doorverwezen naar een internist omdat ik zelf het idee heb dat er toch iets anders mis is. Heb vrijdag 3 uurtjes gewerkt en was helemaal gesloopt. Ook allemaal van die vage klachten zoals heftige PMS en beter voelen na het eten van iets zouts en slecht kunnen ontspannen zonder dat ik spanning heb.
Pfffff wordt er wel moe van, het zoeken naar een oplossing. Kan het gewoon nog steeds niet accepteren dat ik er niks aan kan doen....
Het voelt soms wel alsof ik een essentieel stofje mis. Dat er door het virus iets anders is getriggerd of zo iets (herkenning iemand??). 
Nu maar afwachten op de oproep van de internist! Ben het inmiddels redelijk zat om thuis te zitten.

Ik zwem wel steeds meer! Nu 2 x in de week en mijn record is 32 baantjes!! Wordt er wel moe van, maar een mens moet toch iets?
Doe ook nog steeds accupuntuur en die mevrouw zegt dat mijn "systeem" wel iets rustiger is geworden.

Ik hou jullie op de hoogte!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 23 January, 2012, 18:38:42
Hoi,

Ook al naar de dokter geweest vandaag...
Ik ook, heb bloed laten prikken, toch nog eens kijken of er iets veranderd is.
Heb je vrijdag weer voor het eerst proberen te werken, jammer dat het nog steeds zo vermoeiend is.
Wel knap van je dat je toch ook niet alleen maar stil zit en toch lekker gaat zwemmen. Best veel baantjes zeg!
Wel fijn dat je toch doorgestuurd wordt naar een internist, misschien dat er toch ook iets anders aan de hand is en het niet alleen pfeifferklachten zijn.
Succes en sterkte!

Groetjes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 24 January, 2012, 20:12:04
Citaat
Dat er door het virus iets anders is getriggerd of zo iets (herkenning iemand??). 
Zeker herkenning hier. Volgens mij heeft de Pfeiffer heel m'n immuunsysteem overhoop gegooid en blijft het vechten tegen iets wat er niet (meer) is ofzo.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 25 January, 2012, 15:05:30
Hoi hoi!

Gister lekker gezwommen, 34 baantjes!! Vandaag naar euritmie therapie geweest en geluncht met een vriendin. Nu lig ik helemaal gesloopt op de bank. Baal er zoooo van. Ik wil leuke dingen doen maar het gaat nu niet. Hebben jullie dat ook? Wel veel willen? Daar baal ik zo van. Ben het inmiddels best zat op de bank hangen. Ik wil een wondermiddel!! Heeft iemand nog tips voor bezigheden die niet teveel energie kosten?
Ik ga in ieder geval weer aan yoga doen, dus dat is weer een stapje erbij.
Ik voel me soms zo eenzaam.... Mijn vriend werkt namelijk s avonds en begint dan om 3 uur. Maar ja het is ook soms wel weer fijn.

Hebben jullie ook soms rare pijntjes? Mijn linker duim schiet elke ochtend uit de kom, heel vaag. En vanochtend deed mijn rechterpols pijn.

Soms ook zo een behoefte Om ff te klagen en te zeuren. Ben ook wel positief hoor:)! Hi hi.

Nou dat was t weer.
Gezondheid toegewenst voor iedereen!!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 25 January, 2012, 16:46:57
Hoi Beertje,

Ik herken de eenzaamheid. Heel vervelend!! Maar kan ook weer niet te veel en vaak mensen om me heen hebben. Mijn man werkt overdag en vind het heerlijk als hij weer thuis is. Het jammere is alleen dat ik om negen uur weer naar boven moet en hij dan nog lang niet naar bed gaat... Lekker gezellig he??

Wat betreft die kwaaltjes. Ik heb ergens ook een berichtje daarover geschreven. Ik heb ook de stomste dingen. Gelukkig gaan er ook dingen van over. Kreeg er trouwens pas ook nog even een buikgriepje over heen tijdens mijn terugval...

Ik kan begrijpen dat je even wil klagen of hoe je het ook wil noemen. Ik heb daar ook op het moment behoefte aan. Ik voel me gewoon echt even zielig en vraag me echt af wanneer dit een keer overgaat!!!! En ook ik zal niet bij de bakken neerzitten, maar het is niet zo raar dat je soms even een dipje hebt, want het duurt allemaal al zo lang voor ons allemaal en dat is ook om gek van te worden!!!! We moeten een groot feest geven als dit allemaal over is. Ik moet wel zeggen dat ik er ook wel levenslessen uit getrokken heb. Mijn werk is al veel minder belangrijk geworden en het draait in het leven nog maar om twee dingen: GEZONDHEID en GELUK. Ik zal me nu niet snel druk maken over kleine dingen (niet dat ik daar de energie voor heb haha), maar het is ook allemaal niet belangrijk. Soms hoor ik mensen praten en dan denk ik wees blij dat je gezond ben!!!!!!!!!!

succes allemaal
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 25 January, 2012, 19:22:37
@floor: idd GELUK & GEZONDHEID!! Dat is het belangrijkst. Heb nu ook een aantal levens lessen geleerd. Toch wel mooi als je dat bedenkt: als we hier weer bovenop komen, komen we er wijzer uit!! Joepie.  :D

Nog een tip, waar ik me goed bij voel: een lekkere goede biefstuk eten!! Voel me daarna altijd ff iets beter.

Groetjes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 25 January, 2012, 20:51:17
Hoi,

Wat doe je precies bij euritmie therapie, mag ik dat vragen? En helpt dat een beetje? Doe je dat al lang?
Ik wil ook graag leuke dingen doen, maar dat lukt me gewoon niet meer. Op dit moment bestaat mijn leven alleen uit school en stage en dat is het wel zo'n beetje. Leuke dingen vergeet het maar. En baal daar ook regelmatig van ja!
Ik weet misschien iets leuks voor je. Weet niet of je dat leuk vind, maar ik vind het wel leuk. Toen ik thuis zat verveelde ik me dood... Iemand raadde mijn de volgende site aan: www.postcrossing.com. Via deze site kun je kaarten naar mensen sturen in Nederland en het buitenland. Als jij zeg maar eerst een kaart gestuurd heb en die is aangekomen kan iemand anders jou weer een kart sturen. Krijg nu dus regelmatig een kaartje op de mat van heel veel verschillende mensen. Ik vind het erg leuk om te doen en soms krijg je ook gewoon hele leuke reacties! Misschien ook iets voor jou of anderen hier op het forum? Mocht je vragen hebben erover stel gerust...
Ik heb wel eens kramp in mijn duim gehad, heel raar ja. Maar heb daar niet zo vaak last van, wel van andere gekke, vage klachten.
Allemaal hebben we hier de behoefte om eens lekker te zeuren, geeft niks hoor. Ik begrijp dat wel en heel veel anderen ook denk ik.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 25 January, 2012, 20:56:51
Postcrossing is inderdaad leuk. Geeft altijd een goed gevoel als er een kaartje is aangekomen, of als ik een keert in de brievenbus vind.

Weet je wat je ook leert als je wat langer last hebt van Pfeiffer? Wie je echte vrienden zijn. Die blijven namelijk contact houden, terwijl anderen maar niet lijken te snappen dat je te moe bent om leuke dingen met ze te gaan doen.
Wat betreft die leuke dingen, die doe ik soms toch. Dan maar de dag erna uitgetelt op de bank, maar dan heb ik wel weer eens wat leuks gedaan. En tja, wat ik wil en wat ik kan zijn natuurlijk 2 hele verschillende dingen, maar ik ben stronteigenwijs, dus soms doe ik het lekker toch.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 25 January, 2012, 21:50:52
@ lied: bedankt voor het leuke idee!! Ik ga er zeker naar kijken!
Euritmie is een soort antroposofische Fysio, wordt er zeker niet beter van maar het helpt me wel me beter te voelen onder de omstandigheden, er beter mee omgaan zeg maar. Het heeft er wel aan bijgedragen dat mijn darmen weer wat rustiger zijn. Verder is het echt heel vaag, maar het werd me aangeboden door de dokter. Dus ik dacht: ik kan het wel proberen. Het bevalt me eigenlijk wel. Misschien dat het er uiteindelijk aan bijdraagt dat mijn lichaam door middel van bepaalde oefeningen weer wat weerbaarder wordt waardoor ik me uiteindelijk wat beter voel. Ik moet nog 3 x en dan heeft ze me alle oefeningen geleerd die bij mijn situatie passen. En dan moet ik er zelf verder mee thuis aan de slag.
Ik moet nu ook al elke dag die oefeningen doen. Best prima, maar erg vaag

@ peetje: wat heerlijk die herkenning van zo stronteigenwijs zijn!! Ik doe sommige dingen ook gewoon, terwijl ik weet dat ik dan de volgende dag helemaal kapot ben. En dan heb ik er ook geen spijt van. Ik baal dan natuurlijk wel, maar ja. Volgende x doe ik het gewoon weer Ha Ha!!! Met oud en nieuw heb ik heel veel champagne gedronken en lag om 06.00 uur in mijn bed. En gek genoeg voelde ik me tijdens het drinken van de champagne helemaal top (en dronken.....) de dag erna ging ook nog wel (miscchien nog alcohol in mijn bloed?..) en dus op 2 januari helemaal gebroken. Maar ja heb het wel naar mijn zin gehad!! En dat is toch ook heel belangrijk!

Ik vroeg me af hoe laat jullie ongeveer naar bed gaan, ik heb namelijk pas zin om naar bed te gaan om 22.30 en dan nog ff lezen en ik slaap tot 9.00 uur. Om eerder naar bed te gaan daar heb ik gewoon geen zin in zeg maar. Heel gek. Maar om 22.30 moet ik me wel echt naar boven slepen.

Liefs!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 26 January, 2012, 20:46:24
Ik probeer meestal om een uur of 10 naar bed te gaan. Veel eerder heeft bij mij geen zin. M'n vriend kan rustig om 8 uur al gaan slapen, als ik dat doe, dan ben ik om 3 uur 's nachts klaarwakker en slaap ik niet meer. Ik doe wel nog steeds een middagdutje. Of ik pak in ieder geval 's middags een uutje bedrust. Daarbij val ik neit altidj in slaap, maar ik voel me daarna wel beter en dan kom ik de avond tenminste door en kan ik avondeten maken wat ook eetbaar is. :P
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 27 January, 2012, 11:49:59
Ik ga echt op tijd naar bed omdat ik zo'n 12 tot 13 uur slaap nodig heb. Wanneer ik te laat naar bed ga, is het de volgende dag helemaal niets. Ik ga rond negen uur, half tien in bed liggen en soms kijk ik dan nog even wat tv. Ik zou soms om zeven uur al naar bed kunnen, maar dat doen ik dan niet. Ik wil een structuur aanhouden van dag en nacht.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 27 January, 2012, 16:52:57
Zo h? ! Ik kan as donderdag al bij de internist terecht!
En de dokter zei nog, kan wel een paar weken duren hoor! Maar ik heb geluk!

Vanochtend yoga gedaan. Dat gaat m denk ik niet worden. Toch nog een beetje teveel.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 27 January, 2012, 21:48:42
Postcrossing is echt leuk! En ook ontspannend...
Wel fijn dat je je soms iets beter voelt door de therapie. Ik heb een filmpje er van gekeken, zag er inderdaad wel een beetje vaag uit. Maar lijkt me eigenlijk wel heel erg rustgevend! Misschien krijg je dan wel weer wat meer controle over je lijf.
Tjee, dat je met oud en nieuw tot 6 uur op was. Dat redde ik niet hoor. Om twee uur was ik echt al op en ging naar bed. De laatste tijd lig ik erg vroeg op bed. Op de dagen voor mijn stage verplicht ik mezelf om om half 10 uiterlijk op bed te liggen, anders hou ik het helemaal niet vol. Maar de laatste tijd ga ik nog eerder naar bed en lig ook 's middags nog een uur/anderhalf uur op bed.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 07 February, 2012, 09:26:21
Hoi Beertje,

Hoe is het bij de internist gegaan?

Xxx
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 10 February, 2012, 11:37:45
Hoi hoi,

Nou ben bij de internist geweest, die heeft geklopt, gevoelt, geluisterd en gekeken. En wat vragen gesteld enzo en toen zij hij: u bent nog steeds herstellende van de ziekte van pfeiffer. En als ik u een advies mag geven (ja graag); probeer er niet zo tegen te vechten en accepteer het meer (alsof hij mij echt doorzag!), en probeer aan uw conditie te werken.

Ik was een paar dagen daarvoor al gestopt met roken, ja ik weet het heel slecht, maar het ging niet eerder...
En nu ben ik in een proces van afkickverschijnselen en tegelijkertijd proberen minder te vechten en meer accepteren. En dan vanmiddag bij een sportschool langs om te kijken of dat wat is.
Ik kan jullie zeggen het is niet makkelijk allemaal. Ben nu een stuk meer vermoeid, ik denk door een stukje acceptatie en het stoppen met roken.
Pfff en dan nog aan mijn conditie moeten werken? Hoe?

Heb wel het idee dat ik nu op de goede weg zit. Het is alleen niet de makkelijkste weg, maar blijkbaar voor mij de enige weg.
Mijn acupuncturiste heeft me ook nog goed nieuws verteld: namelijk dat mijn systeem niet meer op hol geslagen is!! Yeeee!
Nu nog werken aan het detoxen van mijn hele lichaam en mijn vechtlust beetje uitzetten zeg maar.
Ben het ook gewoon eens met de internist, ik had al zo een flauw vermoeden dat er niet iets anders aan de hand is en dat ik gewoon geduld moet hebben (?#%^**>,~|)

Het is dus wel positief maar zeker niet makkelijk. Ik slik nu ook chlorella. En nou maar zeggen: beertje, je doet genoeg, meer kan je niet doen. Heb vertrouwen erin dat het goed komt.
En dat is het enige wat ik nu nog kan doen.

Liefs!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 10 February, 2012, 19:11:45
Ja, aan de ene kant gelukkig dat er niets ernstigers aan de hand is, maar je hoopt altijd dat ze iets vinden wat weg getoverd kan worden ..

Je kunt ook proberen te gaan sporten eerst bij de fysiotherapie, ik weet niet of het in je verzekeringspakket zit, maar dan krijg je tenminste even goede begeleiding, ik doe het nu ook op maandag en donderdag. Vroeg me eerst ook af hoe ik dat voor elkaar moest krijgen, maar het gaat best goed en krijg weer wat vertrouwen in mijn lijf. Je hebt dan ook de afspraak staan, beetje stok achter de deur. Ik ben doorverwezen door de huisarts.

toppen met roken heb ik 4.5 jaar geleden gedaan, was echt een verslaafde en rookte veel, mar het levert zo veel op, je zult je echt lekkerder gaan voelen! Goed drinken.

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 11 February, 2012, 11:22:20
@twijfelaar: bedankt voor de tips. En ik ben zo blij dat ik ben gestopt! Hoop dat ik het ook volhou!

Accepteren: lijdt naar loslaten en ontspanning

Loslaten en onstpanning: lijdt naar een andere staat van zijn. Mentaal en fysiek, is er dan weer ruimte voor energie!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 16 February, 2012, 10:37:44
Hoi hoi,

Nou, ik ben nog steeds gestopt met roken! Moet wel toegeven dat het volhouden best wel heel erg moeilijk is. Maar ik hou vol elke dag is er een.
Ik heb me ingeschreven bij de sportschool en dinsdag voor het eerst "gesport". In een heel rustig tempo dus. Heb alleen nu wel spierpijn in mijn buik en nek van de buikspieroefeningen. Maar ja
Ze hebben daar ook een zonnebank en een sauna! Heerlijk. Ga vanmiddag weer misschien alleen om dat te doen!

Er heeft eindelijk iemand van het UWV gebeld. Wie en welke functie weet ik niet want ik was helemaal overrompeld. Ze vroeg of ik nog ziek was en wat ik dan had en hoe dat was geconstateerd en wanneer ik weer kan werken en of ze mijn medische gegevens mag opvragen. Pffff
Dus ik heb gezegd dat ik binnenkort wellicht 6 uur in de week zou kunnen werken (waarom heb je je dan nog niet ingeschreven bij een uitzendbureau). Ik zei dat dat is vanaf 1 maart omdat er dan een nieuwe zaak wordt geopend waar ik kan werken. En ik werk nu toe naar die 1 maart (ik zal het noteren).
Het gesprek is voor mij heel warrig verlopen en daar baal ik van. Ik ben heel erg bang om niet geloofd te worden. Ik heb ook gezegd dat ik heel graag dit met een verzekeringsarts wil bespreken.
Ze gaan het dan bespreken en dan krijg ik volgende week meer te horen.
Ik vraag me echt af wat ze kunnen bespreken naar aanleiding van een telefoongesprek van 5 minuten?
Argggg ik vindt dit niet leuk, ik hou mezelf maar voor dat ze me niks kunnen maken. Dat ik zelf het beste voel wat wel en niet kan.

Maar over het algemeen (als ik niet teveel aan die UWV denk), gaat het best wel goed!
Ben nog steeds moe na inspanning, en wat gespannen soms maar ik kan het nu wat meer accepteren en loslaten. Waardoor er een soort rust komt. Een beter overzicht of zo.
Na het sporten van dinsdag heb ik wel eerst 3 uur op de bank gelegen voordat ik me weer een beetje in staat voelde iets te doen.
Heb nu wel echt het idee dat ik aan het opbouwen ben. T gaat niet snel maar ik kom er wel!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 16 February, 2012, 12:25:52
Hoi Beertje,

Wat goed dat je gestopt bent met roken en dat je naar de sportschool bent geweest! Ik begrijp je gevoel nav het telefoongesprek. Ik vraag me ook zo vaak af wat ze nou kunnen weten en vijf minuten en het voelt niet prettig wanneer je je aangevallen voelt en het idee hebt dat ze je niet begrijpen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik er ook boos van kan worden dat mensen in een gesprek van vijf minuten even denken te weten wie ik ben, waar ik voor sta en wat er met me aan de hand is. Je moet maar zo denken, ze zijn er om mensen zo snel mogelijk aan het werk te krijgen en kunnen onze situatie niet allemaal begrijpen. Blijf in jezelf geloven. Ik weet dat het moeilijk is, maar die negatieve gedachtes-gevoelens hebben geen goede invloed op je herstel. Ik moet binnenkort ook weer naar de bedrijfsarts en word daar ook gespannen van omdat ik ook het gevoel heb niet begrepen te worden, maar goed eerst maar weer even afwachten. Dingen kunnen ook anders lopen.

Heel veel sterkte en laat je niet gek maken!!!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 16 February, 2012, 16:38:10
Bedankt floor! Had ik even nodig!

Heeft iemand ervaring met probleemanalyse na 6 weken en of plan van aanpak? Ben namelijk sinds 1 november ziekgemeld bij het UWV en nog niks van dat gekregen. Volgens mij klopt het niet helemaal bij die organisatie of ze hebben het heeeeeel erg druk.  ::)
We zijn nu 3,5 maand verder en het enige was dat telefoontje van deze week. Ik heb hun wel gebeld met de mededeling dat ik met hun arts wil praten. Toen zeiden ze dat ik gewoon af moest wachten. Vreemd.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 16 February, 2012, 19:29:36
UWV wil het inderdaad nog weleens druk hebben. Als ik het me goed herinner, zat er ook vertraging opmij WIA-keuring.

Ik weet jouw situatie niet meer uit m'n hoofd. Had je nog een werkgever, of krijg je ww?
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 16 February, 2012, 20:49:08
@peetje: geen werkgever meer, er werd mij geadviseerd door een bedrijfsarts om "uit elkaar" te gaan met een vaststellingsovereenkomst. Dat ik daarna heel snel weer zou opknappen en aan het werk zou kunnen bij een andere werkgever.  Dat is helaas anders gelopen. Ww aangevraagd en vervolgens mij ziekgemeld. Dus zit nu in de ziektewet zonder werkgever. (ook door mijn jurist was geadviseerd om zo snel mogelijk weg te zijn bij mijn werkgever, omdat deze mijn gezondheid niet bevorderde)

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 17 February, 2012, 08:50:04
Ik was op 10 november ziek uit dienst, en heb 27 december de afspraak gehad bij het uwv, maar dat kon ook langer duren zeiden ze.

Heb je ook nog geen geld gehad? Want dan klopt het niet hoor. Wat ik kreeg in het begin was een paar telefoontjes, doornemen wat het beloop was, en toen kreeg ik goedkeuring. Binnen 2 weken was dat geregeld.
Wat ze geloof ik gedaan hebben is je ziektebeloop na laten kijken door de arts, dat deden ze bij mij.
Als het goed is heb je wel een contactpersoon, daar zou je het aan kunnen vragen.

Misschien was het niet zo handig om te zeggen dat je 1 maart ergens wilt gaan werken, ze zal dan nu redeneren als ze het dan kan waarom nu dan niet, wij kunnen dat natuurlijk wel begrijpen maar zij misschien niet.

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 17 February, 2012, 11:28:59
Ik heb wel al geld gehad. Maar geen contactpersoon. Ik weet dat het inderdaad niet zo slim is geweest om te zeggen dat ik vanaf 1 maart kan werken. Daar zou ik ook graag op terug kunnen komen. Ook omdat ik eerst met hun arts wil praten om te kijken of het wel verstandig is om weer te beginnen.
Waarschijnlijk is dat bedrijf ook nog niet eens open op 1 maart.

Nu maar even afwachten op het telefoontje van de UWV volgende week, kijken wat zij te zeggen hebben. En als ik me toch nog niet goed genoeg voel dan doe ik het gewoon niet. Het is mijn gezondheid.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 17 February, 2012, 11:48:43
Ik heb serieus een hele goede ervaring gehad, en vond het een enorm fijn gesprek met de arts, hij begreep mij gewoon echt, ik had liever gehad dat deze man mijn huisarts was.
Probeer gewoon rustig te blijven, en je niet al te druk te maken, hoewel dat niet makkelijk is dat weet ik. Het enige wat je kunt doen is uitleggen hoe je je voelt.
Ik heb ook een lijstje gemaakt, daar schrijf ik op wie me heeft gebeld, en wat we in het telefoongesprek hebben afgesproken.

Degene aan de telefoon beslist niet of jij al dan niet mag werken, dus maak je daar niet druk om! Gewoon aangeven dat je naar de arts wilt.

Xxxxx

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 17 February, 2012, 11:55:02
@twijfelaar: bedankt !! Xxx
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 17 February, 2012, 21:04:27
Ik heb in een soortgelijke situatie gezeten. Arbo stelde mediation voor, maar werkgever wilde dat niet. Er is mij toen ook voorgesteld om met wederzijds goedvinden het contrect te ontbinden, zoals dat heet. Mij werd dat sterk afgeraden, omdat je dan eerst beter gemeld wordt. Je kunt dan WW aanvragen en je weer ziek melden, maar de jurist die mij adviseerde, zei dat ik daarmee m'n recht op WW juist in gevaar kon brengen.

Het hangt er bij het UWV heel erg vanaf welke arts en/of arbeidsdeskundige je treft. Bij m'n WIA-keuring trof ik een arts die schrok toen hij me zag. Ik zat dan ook half te slapen in de wachtkamer, te vermoeid van de reis er naar toe. Ik ben toen dus ook volledig arbeidsongeschikt verklaard.
Op een eerder moment, voor een deskundigenoordeel, had ik een arts die vond dat ik nog best 6 uur per dag aangepaste werkzaamheden kon verrichten. Was ik het niet mee eens, ik kon nauwelijks 6 uur achter elkaar wakker blijven, maar ja, daar hadden ze geen boodschap aan.

Probeer in ieder geval je vragen e.d. op papier te zetten, zodat je dat bij de hand hebt als je een arts of arbeidsdeskundige te spreken krijgt, dan kun je niks vergeten. :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 17 February, 2012, 22:34:53
@peetje: bedankt voor de tips!! Wat ik van het afgelopen jaar heel erg heb geleerd is om op mijn strepen te staan! Ik bepaal wat er met mijn lichaam gebeurd. Als het niet gaat, dan gaat het niet. Punt. Er is geen knopje dat omgezet moet worden (heb ik geprobeerd, werkt averechts).
Wat dat betreft ben ik zo blij dat ik wijzer ben geworden (learned the hard way). Daar ben ik echt oprecht blij mee!

Kan wel zeggen dat het mentaal echt steeds beter gaat! Het vechten is er nu wel uit!! Ben ook niet meer verdrietig. Alleen nog maar moe na inspanning, en dan ook wel echt kapot nog. Maar kan wel zeggen dat ik het nu meer heb losgelaten!! Heb het nu geaccepteerd!! En ben er echt blij mee. Hoop ook dat het zo blijft (ben nu zelfs ongesteld, en dan gaat het meestal minder goed). Weet dat ik er lichamelijk nog niet ben, en misschien dat ik nooit mijn "oude" energie meer terugkrijg, maar iets accepteren geeft zoveel rust!!
Geweldig!
Hoe is dat bij jullie? Mentaal - lichamelijk ?

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 18 February, 2012, 09:17:08
Ik probeer niet te veel na te denken over wat ik mis, en heb er vertrouwen in dat het niet eeuwig gaat duren. Ik heb zo lang tegen mezelf lopen vechten door te veel te werken enzo, dat ik deze rust enorm kan waarderen.
Ik denk inderdaad dat ik nooit meer dezelfde persoon word, maar daar ben ik misschien ook maar blij om. Ik geniet meer van de kleine dingen en dat is ook wat waard!

De acupuncturiste gaf mij tips voor de menstruatie, de dagen ervoor vast lekker met een warme kruik gaan zitten, en tijdens een kaneelstokje in je thee mee laten trekken, dat zorgt voor een makkelijkere afvoer. Het helpt bij mij.

Xxx
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 19 February, 2012, 20:53:39
Wat ontzettend knap dat je het geaccepteerd hebt!! Dat is echt moeilijk. Ik kan het nog steeds niet accepteren namelijk, daar blijf ik moeite mee houden. Hoe doe je dat??
Ik heb het ooit wel meer geaccepteerd dan nu. Het probleem is dat ik het waarschijnlijk te druk heb en dit is mijn examenjaar wat dus voor mij belangrijk is. Als het lichamelijk minder gaat, dan mentaal meestal ook.
Ik hoop dat jij dit zo vasthoud, en je steeds beter gaat voelen.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 20 February, 2012, 13:51:37
hoi allemaal,

Beertje fijn dat je je mentaal goed voelt. Ik loop nu een jaartje bij een energetisch therapeut en die heeft mij doen inzien dat het belangrijk is om gevoelens toe te staan en ze te voelen en dat positieve gedachtes belangrijk zijn voor je herstel. Ik ben door het ziek zijn ook veranderd in mijn denken en inderdaad ben ik daar ook blij mee, zoals twijfelaar dat ook aangaf. Ik heb veel geleerd hierdoor en geniet van de kleine dingetjes en natuurlijk heb ik af en toe even flink de balen er van, maar ik probeer de positieve kant er van te zien en geloof in volledig herstel. Volgens mijn therapeut gaat je lichaam nl handelen naar je gedachtes en zo kunnen negatieve gedachtes ook echt uitkomen. Andersom is dus ook mogelijk (natuulijk alles binnen het redelijke).
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 21 February, 2012, 15:59:04
@lied: het accepteren is me gelukt door een andere manier van denken. Zoals; wanneer
Je je verdrietig voelt of keihard aan het vechten ben, kan je ook denken: wat schiet ik ermee op om zo te vechten of om zo verdrietig te zijn? Vervolgens kun je proberen om niet te vechten of of niet verdrietig te zijn, maar juist je rust erin te vinden. Klinkt miscchien een beetje vaag allemaal. Je kan googelen op Katie byron. Of op levenskwaliteit (script). Vond ik erg interessant!

@floor: inderdaad! Het is zoiets als het boek The secret

Nou toch weer een beetje te enthousiast geweest. Zaterdag op de sportschool meegedaan aan een les bodybalance.., wat een confrontatie was dat zeg ! Ik kan toch echt nog niet meekomen met de rest. Maar ja dat komt wel. Maar was wel ff schrikken.
De rest van de dagen toch weer net ff iets teveel gedaan denk ik. Want ben vandaag toch wel echt heeel erg moe. Mijn ogen vallen bijna dicht.
Nicotine is een oppepper en nu die er niet meer is ben ik extra vermoeid.

Gister naar de dokter geweest en hij zei dat ik goed bezig ben. En nieuwe neusspray gekregen tegen hooikoorts. Hij zei dat de vermoeidheid nog wel een half jaar kan duren. Maar dat het dus langzaam beter moet gaan. Nou dat hoop ik dan maar!

Voor nu is het weer ff klaar !

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 22 February, 2012, 11:23:55
Hoi,

Knap dat het jou nu wel gelukt is door een andere manier van denken om het meer te accepteren. Ik heb net eens gegoogled op Katie Byron. Ik heb nu niet zo heel veel tijd aangezien ik ook nog wat moet leren voordat mijn hoofd dat straks niet meer wil. Ik zal het eens een keer rustig lezen als ik er iets meer tijd voor heb. Misschien helpt het me om mijn gedachtengang weer te veranderen. Het is makkelijker gezegd dan gedaan om niet verdrietig te zijn. Op het moment heb ik daar juist weer meer last van, maar dat komt omdat het op het moment gewoon echt niet lekker gaat. Op school heb ik het erg druk... Heb nu wel even een week om weer bij te komen, maar ben bang dat dat niet voldoende is. Ik had zo ontzettend gehoopt dat ik me nu juist beter zou voelen d.m.v. mesologie die ik nu volg aangezien ik mijn energie echt nodig heb.

Jammer dat je toch iets te enthousiast geweest ben, maar sport valt ook niet mee hoor. Vorige week ging ik ook weer sporten en had de dagen erna ontiegelijk veel spierpijn, ook iets te enthousiast geweest denk ik, ook al heb ik het rustig aan gedaan. Ik kan tijdens sport ook niet meekomen hoor met de rest, daar moet je je niks van aantrekken er zijn bij mijn sport (bodyshape) een aantal oudere mensen die het beter vol kunnen houden dan ik.

Fijn dat de dokter zo achter je staat en je steunt! Dat zie je niet vaak, die mijne doet dat niet hoor, die is aan pensioen toe...
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 23 February, 2012, 10:20:48
@lied: wat leuk dat je opmerkt dat het zo fijn is dat mijn dokter achter mij staat!
Dat vergeet ik weleens! Maar ook mijn vader, zijn vriendin, mijn moeder en haar vriend, mijn zusje en mijn partner staan allemaal achter me! Ook al mijn vrienden! En alle therapeuten die ik heb gezien. Ja dat is wel heel erg fijn!

Zo zwemmen, heb wel heel erg spierpijn in mijn benen! Maar ja. Vandaag wordt ik als het goed is gebeld door het UWV. Vindt het stiekem wel een beetje spannend.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 23 February, 2012, 11:41:26
Goh, er zijn echt veel mensen die je steunen zeg! Daar mag je blij mee zijn. In mijn omgeving zijn niet veel mensen die echt begrijpen wat ik mee maak en hoe ik me voel. Gelukkig heb ik een moeder die wel achter me staat en me altijd steunt. Maar verder... Op school vinden de meeste het erg moeilijk te begrijpen dat ik nog steeds niet beter ben en me echt niet lekker voel. Maar ben ook vaak op school, nou ja 2 dagen. Dat is de rede dat ze denken dat het goed gaat. Zelfs veel docenten begrijpen dat niet en hebben er niet altijd begrip voor, wat gewoon heel gek is.

Succes met zwemmen, ik hoop niet dat je nog meer spierpijn daardoor krijgt.

Spannend inderdaad dat je gebeld wordt door het UWV. Sterkte!

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 23 February, 2012, 20:16:04
Nou, het UWV zou vandaag (of gister) bellen, niet gebeurd. Fijne organisatie! Morgen zelf maar bellen om er een melding van te maken.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 24 February, 2012, 16:04:59
Nou, daar zit je dan de hele dag in spanning af te wachten... Echt vervelend zeg!
Inmiddels al iets gehoord?
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 24 February, 2012, 16:51:44
Hoi,

Nou de UWV heeft niet gebeld, maar heb post van ze gekregen! Ze hebben een afspraak gemaakt bij een verzekeringsarts! 5 maart. Nou h? h?, eindelijk!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 25 February, 2012, 11:52:43
Nou dat is ook raar zeg, dat ze zeggen dat ze gaan bellen en dan het per post sturen. Nou ja, nu weet je in ieder geval waar je aan toe bent. Alvast sterkte en succes!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 25 February, 2012, 13:03:13
Da's typisch het UWV. :P Ik kreeg pas een brief dat ze hier in de regio aan het kijken waren of ze misschien wat arbeidsongeschikten aan het werk konden helpen, maar dat ze mij neit haddne kunnen bereiken, of ik zelf even wilde bellen. Bleek dat ze mijn telefoonnummer niet in het dossier hadden, dus ze hadden helemaal niet geprobeerd om te bellen. :s
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 01 March, 2012, 10:18:50
Hoi hoi,

Nou dat stoppen met roken heeft me ook in een soort proces gegooid zeg. Pffff  ik ben er moe van geweest, en verdrietig, en nu voel ik een soort leegte. Gaat wel al beter hoor! Maar heb het idee dat door te roken (13 jaar) heb ik allerlei gevoelens weggestopt die nu ineens naar boven zijn gekomen. Ook verveel ik me nu meer. Het is echt best moeilijk geweest, maar ik rook niet!!
Ik ga wel door een hele transformatie zeg. 

Eerst accepteren dat ik minder energie heb
Door de acceptatie is er wat rust gekomen
Door de rust komt er weer wat verdriet naar boven. 
Nou dat weer accepteren
Verdriet geaccepteerd komt er een leeg gevoel naar boven en verveling.
En dat mag ik nu opvullen met positieve en nieuwe dingen!!

Hebben jullie ook een soort transformatie ondergaan of zijn ermee bezig? Ik vindt het wel echt super interessant! Ik weet ook dat ik hier beter uit ga komen.

Aankomende maandag naar de verzekeringsarts, heb al wat dingen voor mezelf opgeschreven. Eventuele tips zijn van harte welkom!

En lichamelijk is er een beetje een stagnatie. Ik sport nu wel 3 x 10 minuten op de sportschool. En dat dan 3 x in de week, maar daar zit nog geen verandering in. Iedere keer als ik thuiskom moet ik soms wel anderhalve dag bijkomen! Waarschijnlijk dan toch ergens een grens gemist of zo? Waarom kunnen die grenzen niet wat duidelijker zijn? (fel geel?). Ik weet nu ook dat heel rustig wat creatiefs doen ook wel heel goed is voor mij.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 01 March, 2012, 20:05:57
Schijf dat laatste op voor het UWV, dan heb je een voorbeeld van wat je kan en wat dat met je doet.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: tiennie op 01 March, 2012, 21:28:48
hahah fel geel zei je he   als grens
ben laatst wakker geworden met gele oogjes ik kan je zeggen dat ziet er niet uit hoor maar wel duidelijk!!

ik ben wel bezig met een soort van transformatie
dat ik ook aan mezelf mag denken, oke na me bevallig heb ik al veel tijd aan mezelf besteeds met het afvallen van de nodige kiloos heb me toen door een posnatelde depressie heengewerkt en ben daar toen sterker uit gekomen
alleen dan word je kindje groter en vraagt meer aandacht dus dat  kreeg hij ook waardoor ik mezelf weer ging wegcijferen.
uit eindelijk ben ik  terug gaan sporten omdat ik een knie blessure heb en het was een keus of  onder het mes of die spieren proberen beter te maken!
ik koos toen voor het laatste eerst gewoon kracht training daarna ondekte ik het hardlopen.
en nu.................pfeiffer, heb me weer laten opslokken door de wereld de dingen om me heen werk, gezin en dagelijkse dingen.
nu weet ik dat ik dit anders moet doen en op de 1 of andere manier moet volhouden dat ik dus gewoon voormezelf mag kiezen en dat makt me geen slechte moeder maar juist een goede moeder,  want juist doordat ik me steeds wegcijfer val je terug en als ik me dus niet wegcijfer blijf ik sterk
nu moet ik wel eerlijk zijn dat ik binne kort toch maar weer terug ga naar de dokter want ik heb een dik gezicht gekregen me klieren zijn zo opgezet dat ik er hoofdpijn van heb weer eieren achter me ooren, en in me lies zit een soort van schijf, hebben andere dit ook?
als ik bijvoorbeeld me haren was heb je dus je armen boven je hoofd/langs je hoofd ophoog dan voel ik in me oksel ook een soort van schijfje/balletje.
maar goed ik zou zeggen wel trusen ik ga slapen
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 01 March, 2012, 21:42:33
@tiennie: als je gele ogen hebt, werkt je lever niet optimaal. Ik zou dit ff aankaarten bij je dokter!
Als je er toch al heen gaat.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: tiennie op 01 March, 2012, 22:47:57
ik kan niet slapen
gek he voor een pfeiffer klant
heb iets te veel strres om me schoonvader
maar dat ga ik ook zekers doen
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 02 March, 2012, 20:44:45
In je lies en onder je oksel zitten ook lymfeklieren. Waarschijnlijk voel je die.
En je bent geen slechte moeder door af en toe voor jezelf te kiezen. Daardoor zit jij beter in je vel en dat maakt je juist een betere moeder. :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: tiennie op 04 March, 2012, 18:39:18
dank je  :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 04 March, 2012, 20:49:39
Hoi hoi,

Morgen naar de UWV arts.... 10.30. Willen jullie aan me denken?  ;)
Ben toch wel een beetje zenuwachtig daarvoor. Ohhhh en trek in een sigaretje. Ik ben heel benieuwd en ben blij als het over is. Dat ik morgen na het gesprek hopelijk opgelucht kan zijn. Ik weet dat ik nu niet zo moet stressen maar ik doe het toch. Stom h??
Ik hoop niet dat ik m'n hele arbeidsgeschiedenis ook nog moet vertellen. Maar ja. We zien het wel.
Ik laat het zo snel mogelijk weten !!
Liefs. X
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 04 March, 2012, 21:36:33
Hoi,

Heel veel sterkte en succes morgen! Ik zal aan je denken. Ik kan me voorstellen dat je wel zit te stressen en zenuwachtig bent, maar probeer dat inderdaad niet te doen. Ben benieuwd wat ze gaan zeggen. Ik heb helaas geen tips voor je... Ik heb dat zelf gelukkig nog niet meegemaakt omdat ik natuurlijk nog studeer.
Ben benieuwd hoe het voor je afloopt. Sterkte!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 05 March, 2012, 12:35:13
Oops ik ben te laat, hoop dat het goed gegaan is!!!!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 06 March, 2012, 13:13:06
Hoi,

Ik ben bij de UWV arts geweest. Goed gesprek gehad. Ik mag in de ziektewet blijven en ondertussen beginnen met werken! Ik ga volgende week beginnen met 6 uur in de week.
Oh ik ben zo blij!
Ik weet nu eindelijk (na 4 maanden) wat ik kan, mag doen. Ik mag dus zelf mijn reintegratie doen (denk dat ze niet genoeg mensen hebben daar om mij te begeleiden). Ze zei ik zie jou als iemand die dat wel kan.....
Maar ik vindt het wel fijn hoor! Lekker aan mijn gezondheid werken op mijn eigen tempo
Over een maand belt ze me dan om te horen hoeveel ik dan kan werken en hoe het met me gaat. En dan in mei op bezoek bij haar. Ze liet me wel weten daar ze me op een gegeven moment wel weer beter moet melden, dus dat het nu wel snel goed moet gaan.
Maar ik ga gewoon mijn best doen. Meer kan ik niet doen.

Er is nu letterlijk en figuurlijk beweging in de situatie! En daar ben ik heel blij mee!
En ook zei heeft me advies gegeven om te gaan sporten en om over mijn grens heen te gaan. Ik kijk wel uit hoor maar ik ga het wel doen. Ik doe gewoon mijn best

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 06 March, 2012, 14:07:18
Hoi Beertje

Fijn dat je een goed gesprek hebt gehad! Ik hoop dat het werken goed gaat en je rustig aan op kunt bouwen. Ikzelf ben nog niet aan het werk. Hoop dat ik binnenkort ook weer wat kan gaan werken.

Succes!!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 06 March, 2012, 18:36:24
Een advies om over je grens te gaan, sorry maar dat lijkt me niet goed. Je moet nu dus 6 uur per week werken en ook een aantal keren sporten, wees voorzichtig he!!

Wat ga je doen eigenlijk voor werk??
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 06 March, 2012, 20:13:15
Sporten op zich is prima, maar hou alsjeblieft je grenzen in de gaten! Als je die (weer) overschrijdt ben je alleen maar verder van huis.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 07 March, 2012, 09:48:53
@twijfelaar: ik doe voorzichtig! En ik ga werken in de horeca en ik ga me inschrijven bij een uitzendbureau voor werk in het ziekenhuis (wat ik eigenlijk wil)

@peetje: er is echt door de UWV arts gezegd dat ik iedere keer over mijn grens heen moet gaan. Gek h?? Maar ik snap het ook wel een beetje, dat is waar conditie en kracht opbouwen natuurlijk over gaat.
Maar ik had het met mijn vader er al over dat het voor mij dan wordt; mijn grens opzoeken, met mijn koppigheid doe ik toch vaak al weer teveel.

Ik zal echt uitkijken! Maar heb ook het gevoel dat ik 4 maanden niet echt wist wat ik wel en niet kon doen, en heb nu het idee dat er een soort start schot is afgegaan. Knopje om? Ik weet het niet precies maar heb er echt zin in!
Hopelijk bericht ik jullie over een paar dagen dat het echt beter gaat  :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 07 March, 2012, 10:01:47
De theorie erachter volgens de arts: als je al zo lang "stil" zit en dus niet meer werkt en sport gaat je conditie en je spierkracht achteruit.
Wanneer dat is gebeurd door ziekte kom je soms niet meer goed erbovenop omdat je heel moe wordt van alles wat je doet, omdat je geen conditie en spierkracht meer hebt (niet het niveau van vroeger). Omdat je zo moe wordt doe je vervolgens vaak rustig aan (anders ben je weer zo moe). Je komt dus in een negatieve spiraal terecht.
Om dit te doorbreken moet je rustig aan beginnen met spierkracht op te bouwen. Lopen kost bijvoorbeeld veel moeite omdat je weinig spierkracht meer hebt. Vervolgens kost lopen straks minder energie en kan er verder worden gewerkt aan je conditie. Op een gegeven moment, als dit de oorzaak is, kom je in een positieve spiraal terecht

Je benen worden sterker, je conditie wordt beter, je benen worden nog sterker, je conditie wordt nog beter, je gaat beter in je vel zitten, je slaapt beter enz enz

IK WIL NIET ZEGGEN dat dit geldt voor jullie! Maar miscchien voor mij wel!
Ik voel me echt al beter sinds ik op de sportschool ben begonnen.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: tiennie op 07 March, 2012, 11:00:17
ik kan daar wel inkomen
hoelanger je stil zit hoe moeier je word snap dr wel!
ik wil binne kort weer een 5km run gaan doen en ik hoef dat niet te halen maar gewoon omdat ik veel aan hardlopen deed en nu al 2 maanden stil lig daarmee
ik voel me al iets beter/opknappen ik weet dat ik er nog niet ben maar waar een wil is is een weg
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 07 March, 2012, 11:34:38
Hoi Beertje,

Ik ben ook een maanden geleden weer opnieuw begonnen met mijn conditie opbouwen na mijn terugval. Ik doe dat heel voorzichtig, maar merk wel vooruitgang. Een stukje lopen gaat iets beter en ik probeer nu weer te fietsen. Het is allemaal nog lang niet zoals het geweest is, maar met helemaal niet bewegen kom ik er zeker niet. Ik forceer niets, want dan ben ik weer verder van huis.

Succes en fijn dat je al een stuk beter voelt. Echt knap dat je bij een sportschool kan sporten. Dat is mij nog te druk.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 07 March, 2012, 21:14:54
Sporten op zich is ook wel goed, zelfs met wandelen bouw je alweer wat conditie op, maar dat wil niet zeggen dat je door de vermoeidheid heen moet gaan. Bijna iedereen hier kan uit eigen ervaring vertellen wat er gebeurt als je over je grenzen gaat. Een dag later komt de klap en heb je spijt als haren op je hoofd.
Zoek je grenzen op, maar luister naar je lichaam en neem op tijd pauze, dan kun je op een verantwoorde manier aan je conditie werken. Want door wat lichaamsbeweging voel je je vaak wel wat beter. Tenminste, ik wel. Je bent dan ook wel moe, maar voor even wat anders moe, meer lekker moe omdat je wat gedaan hebt.
Van alleen maar op de bank hangen, ga je je niet beter voelen, maar de balans tussen wel wat doen, maar niet te veel, is soms lastig te vinden.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 08 March, 2012, 09:16:26
Ik heb zelf inderdaad ook dat als ik over mijn grens heen ga (ook met wandelen) dat ik daar een fikse prijs voor moet betalen dus ik snap het ook niet helemaal. Maar ook wel goed om te horen dat het voor sommigen wel kan werken. Het kan natuurlijk ook zijn dat het idee dat dit je kan gaan helpen heel veel energie geeft waardoor je je beter voelt. Altijd moeilijk natuurlijk, maar daar kom je maar op 1 manier achter en dat is door het gewoon te doen.
Succes in ieder geval!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 08 March, 2012, 09:55:40
Je grens opzoeken vind ik een beter plan ja.. Dat doe ik ook, het moeilijke is natuurlijk dat de grens pas duidelijk is als je eroverheen bent geweest.
Met fysio voel ik me ook beter, en doe best wel veel. 17 minuten fietsen 17 lopen en 7,5 minuten crosstrainen en dan nog wat spieroefeningen. Dit lukt nu, maar het zou me denk ik niet lukken als ik er ook bij moest werken. En elke week een beetje de grens verleggen.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 09 March, 2012, 10:33:33
Nou, ik heb het gedaan hoor!
Ik ben woensdag over mijn grens heen gegaan met sporten. Ik kwam huilend thuis en was helemaal kapot. Maar......
Na het avondeten voelde ik me al wat beter en donderdag ging het ook wel gewoon. Wel moe maar toch nog naar dierenarts geweest, dokter, stad en gegeten bij mijn nichtje.
Dus ik hoop dat dit m wordt.

Was weer eens naar de dokter geweest omdat ik me mentaal nog niet zo lekker voel, dit was niet bij mijn eigen dokter maar een ander. Ze zei nou als h? nog steeds zo moe bent en je voelt je neerslachtig dan moeten we een depressie (fysieke) niet uitsluiten. Nou daar was ik het wel mee eens. Dus een vragenformulier ingevuld van 50 vragen en die is vervolgens door de arts beoordeeld. Nou daar kwam uit dat ik niet depri ben!! Zat zelf onder het gezonde gemiddelde! Maar ik heb wel last van stress zei ze
Toen vroeg ze of ik weleens last had van PMS en in welke periode van de maand ik me nu begeef, en Jahoor duh kwartje valt!!
Dit vergeet ik gewoon elke maand weer. Handig. Maar ik moet nu mijn pil dus doorslikken om zo de hormonen in "balans" te houden. Echt rot hormonen.
En ik krijg ook nicotine pilletjes omdat ik het toch wel heel moeilijk heb met het stoppen met roken.
Tja het is dus in totaal stress.
- stoppen met roken (en willen afvallen)
- beginnen aan nieuwe baan
- maandag bij UWV arts geweest
- veel rekeningen om te betalen (met inkomen onder het minimum)
- graag beter willen worden
- gierende hormonen
- kat moet z'n kiezen laten trekken
En vast nog iets
Ze zei ook volgens mij ben je te streng voor jezelf! Nou dat kan wel kloppen ja. Dus ik probeer nu wat liever te zijn voor mezelf! Gister lekker een patatje gekocht en opgegeten in de zon! Jeeee!

Vandaag mijn eerste onoffici?le werkdag, van 3 tot 6. Ik ben benieuwd! Heb er wel zin in.
Heb nu zin om te gaan sporten maar ik moet me inhouden omdat ik straks moet werken.
Straks nog ff de nicotine pilletjes ophalen en kijken of ze me helpen.

Liefs!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 09 March, 2012, 11:08:42
Heel veel succes vandaag!!!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 09 March, 2012, 14:21:51
Van mij ook heel veel succes vandaag! Je zult wel moe zijn vanavond maar wie weet wel voldaan moe. Ik zou echt zo graag weer aan het werk gaan. Lijkt me heerlijk. Maar dan moet het wel kunnen natuurlijk, anders is het afzien. Ik hoop echt dat het goed gaat uitpakken voor je.

Sporten klonk heftig. Ik weet niet of ik dat zou doen, maar misschien moet je wel gewoon ergens doorheen. Ik weet het niet.
In ieder geval een goed voornemen om eens lief te zijn voor jezelf. Ook heel erg belangrijk  ;)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 09 March, 2012, 18:58:50
Hoi Beertje,

Wat fijn dat je een paar uurtjes mag en kan proberen te werken. Ik was ook blij toen ik weer stage mocht lopen na een hele tijd. Daarna voelde ik me wel iets beter ook al deed ik dus meer. Pas wel op dat je het niet al te snel gaat uitbreiden aangezien ze willen dat je snel beter wordt. Dat heb je nou helaas niet zelf in de hand. Dus probeer het echt rustig aan op te bouwen.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 09 March, 2012, 19:03:58
Zo gewerkt.
3 uur en 15 minuten.
Ging goed! Ben nu wel moe. Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 09 March, 2012, 19:04:46
Sorry, was nog niet klaar maar drukte per ongeluk op verzenden en weet niet hoe je het kan veranderen.
Dus hier het vervolg.
Ik zou wel oppassen met het sporten, ga niet tot het uiterste en ga ook niet continue over je grenzen heen. Dat is echt niet goed! Dat heb ik deze week wel weer gemerkt. Het is wel goed om je conditie op te bouwen maar doe het stap voor stap.
Verder heb ik zelf niet het gevoel dat nu ik meer doe dat mijn conditie daarop vooruit gaat. Maar misschien loopt het bij jou anders.
Hoe ging het vandaag op je werk? Ik hoop dat je alles vol hebt kunnen houden en dat je nu niet al te moe bent.
Dat streng zijn voor jezelf dat herken ik ook zeker, en dat maakt het soms bijzonder lastig!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 11 March, 2012, 08:51:44
Pff ja PMS, ik vergeet het ook weleens, maar bent dan vaak in alle staten.

Ik heb het volgens mij sowieso, ook als ik doorslik zeg maar. Of kan dat niet, of misschien is het minder. Ik heb het even opgezocht, het word dan inderdaad minder, maar een beetje zul je er last van houden.
Ook door het stoppen met roken wil je natuurlijk graag veel doen, ik ken dat wel.

Hopelijk gaat het snel beter..
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 11 March, 2012, 10:25:49
@twijfelaar: heerlijk die herkenning! (niet echt leuk maar ja).
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 12 March, 2012, 18:45:09
Hoi hoi,

Nou het sporten lijkt te werken! Begin steeds meer aan te kunnen!
Vanochtend naar de sportschool geweest: 2 km geroeid, rondje krachttraining, buikspierplezier (10 min les), 13 minuten gefietst. Thuis de afwas gedaan. Boodschappen gedaan, bril opgehaald in de stad en wat geklust in de tuin. 
Ben nu dan ook wel moe hoor, maar ik weet dat ik er weer van herstel! Lig nu wel al meer dan 2 uur op de bank, maar ik merk echt verbetering!

Wat ik verder nu nog gebruik is chlorella, 3 x 6 tabletten per dag, vitamine c, en sole (ff googelen is erg interessant!)
Ik drink veeeel kruidenthee oa guaranay (= lapacho met yerba mate) en munt en brandnetelthee

Ik sport nu ongeveer 3 x in de week. En ga morgen beginnen met mijn offici?le eerste werkdag. 3 uurtjes om te beginnen en dan zaterdag weer.

De leegte van het niet-roken is er nog steeds wel, maar ik hou vol!
Ben vandaag 6 weken gestopt!
Ik heb echt het idee dat ik aan het veranderen ben, zeg maar 180 graden omgedraaid!
Eerst: roken, drinken, veel te hard werken, niet sporten
Nu: gestopt met roken, alcohol heb ik geen trek meer in (heeel raar), soms wel een glaasje champagne, ik werk voor niemand meer te hard, en ik sport nu!
Ik denk in mijn geval dat het ook wel nodig was en om ziek te worden en om 180 graden te draaien!
Maar ik ben er blij mee en hoop dat deze trend zich voortzet in een positieve spiraal omhoog!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 12 March, 2012, 18:55:49
Wat fijn dat je echt vooruitgang merkt! Ik hoop dat het zich inderdaad zo voort zet voor je.
Je sport best vaak zeg. Sport schiet er bij mij helaas vaak in. Wat ik jammer vind want merk dan ook zeker altijd wel verschil.
Je bent goed bezig zeg! Succes morgen op je officiele eerste werkdag! Doe rustig aan!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 13 March, 2012, 11:06:42
@Beertje
Wat goed van je Beertje dat je zo'n omslag gemaakt hebt. Dat is altijd positief natuurlijk. Soms wordt je gedwongen om je levensstijl te veranderen. Heerlijk als je daar dan ook zoveel resultaat van hebt. Zelfs als het resultaat uit zou blijven is het nog super dat je zo goed voor jezelf zorgt.

Acceptatie ....
Wordt eigenlijk steeds moeilijker. In het begin denk je dat je snel weer opknapt en als er dan na een aantal maanden geen vooruitgang meer komt of soms terugvallen dan wordt het een stuk lastiger om te accepteren dat je niet veel meer kunt.

Ik had eindelijk weer eens een goede week achter de rug. Dat bekent niet dat ik me weer de oude voelde maar ik kon net iets meer dan daarvoor. Verder lopen, iets meer doen en ik voelde me beter. Omdat ik dit wilde voortzetten ben ik gisteren mijn grens overgegaan door een hele ochtend te doen alsof er niets met me aan de hand was. Gewoon afgewassen, een was gedraaid en opgehangen en meteen daarna een half uur gewandeld. Iets waar ik  normaal een hele dag over doe. Nu ben ik zo moe dat ik net zelfs al weer heb geslapen. Iets wat ik al een paar maanden niet meer probeer te doen. Mijn hele lichaam lijkt van watten gemaakt te zijn, vooral mijn hoofd. Gisterenmiddag liep ik rond met een hoofd als een tomaat en ik ben dan ook vroeg naar bed gegaan maar werd helaas niet uitgerust wakker. Moeilijk. Ik ben bijna blij dat ik naar een psycholoog ga. Het begon niet als iets psychisch maar als het nog veel langer wordt wordt het dat misschien wel. Fijn dat ik er met iemand over kan praten want de meeste mensen begrijpen het toch niet helemaal. Eigenlijk helemaal niet.
Ik ga er zo toch maar even uit, wie weet knap ik van wat frisse lucht op.
Vandaar snap ik eigenlijk nog steeds niet helemaal het advies om over je grens heen te gaan. Bij mij werkt het zo averechts. Iedereen is ook weer anders natuurlijk. Er bestaat denk ik geen algemeen advies voor vermoeidheidsklachten.

Heel toevallig heb ik vorige jaar in de zomer een kookboek gekocht tegen Candida en ME/CVS. Eigenlijk omdat ik de recepten erg interessant vond. Nou ja, wat is toeval. Ik denk niet dat ik ME of CVS heb maar ik zal het toch maar eens lezen als het lukt. Het heet overigens: Vechten met gerechten tegen Candida en ME van Titi Koolsbergen & Janneke Vreugdenhil.

groetjes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 13 March, 2012, 11:20:03
@wies: over je grens heengaan dat werkte voor mij eerst ook niet hoor! Toen was het virus waarschijnlijk nog actief. Nu merk ik dat ik wel moe ben wanneer ik over mijn grens heen ga, maar ik herstel er sneller van. Ik moet ook nog maar zien of ik ooit nog 38 uur kan gaan werken, maar er zit schot in de zaak!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 13 March, 2012, 16:16:15
Heerlijk toch. Als die bal maar weer aan het rollen is blijft hij misschien wel rollen. Ik hoop het echt voor je!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 13 March, 2012, 16:53:38
Hoi hoi,

Nu net 3 uurtjes gewerkt en ik ben kapot! Maar ja.
Ik hoop dat ik dan weer snel ervan herstel.
Donderdag en zaterdag ook 3 uurtjes.  Zo is het om de dag en kan ik een beetje bijkomen.
Ik hoop ook echt dat het goed gaat.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 14 March, 2012, 12:10:37
Hoi Beertje

Best al wel veel in ??n keer. Ik hoop ook echt voor je dat het gaat werken. Ik hoop volgende week ook weer wat te werken, maar zal starten met twee keer ??n uur. Vorige keren ook met drie begonnen en ging uiteindelijk niet, maar het is natuurlijk moeilijk om de situaties met elkaar te vergelijken. Jij bent ook al aan het sporten. Echt goed man!!

Succes!!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 18 March, 2012, 21:09:47
Hoi hoi!

Nou deze werk in totaal 6 uur gewerkt, het is niet veel maar toch iets.
Wel elke keer heel erg moe maar herstel er nog steeds redelijk snel van.
Door de adrenaline merk ik niet wanneer ik de grens over ga (geen rood lint ofzo? ???).
Dus dat is weer niet handig, dan denk ik na werk, oh ik ga nog even dit doen en dat doen en dan kom ik thuis en ga ik uiteindelijk op de bank zitten. En dan stort ik helemaal in.
Maar de volgende dag is het weer over!

Vanochtend bodypump gedaan! Dat was heel erg leuk! Met gewichten. Ik denk wel dat is morgen enorme spierpijn heb, maar ja.
Wat wel raar is, werk vindt ik zwaarder dan sport. Alsof mijn geest nog niet weet dat het goed is, want ik heb er wel veel zin in. Een tik gekregen door mijn vorige werk waarschijnlijk en even wennen.

Het is vandaag een jaar geleden dat ik de diagnose pfeiffer kreeg. Vanaf nu niet meer ziek maar aan het beter worden!  :)
Ik heb wel het idee dat het de goede kant op gaat!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 19 March, 2012, 11:33:07
Goed hoor!!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 19 March, 2012, 17:25:57
Wat goed Beertje. Voor mij is 6 uur werk nog wel heel erg veel. Lijkt me geweldig als ik weer zover ben.

Gelukkig mag ik binnenkort ook weer proberen om 2x per week een uur te gaan werken. Gewoon het idee dat je weer deel uitmaakt van het leven geeft mij bij wijze van spreken al energie voor tien. Is natuurlijk niet echt zo maar het voelt alleen zo goed. Gelukkig heb ik de komende 7 weken nog een coach die mij hierbij zal begeleiden want ik kan me ook voorstellen dat het moeilijk is als het onverhoopt niet lukt en die met mij mijn grenzen mee in de gaten houdt. Ik hoop dus dat ik over een maand ook kan zeggen dat ik al een paar uurtjes per week werk en zes uur zou geweldig zijn! Ben maar trots op jezelf! Echt super hoor.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 19 March, 2012, 22:26:02
@wies: wat fijn dat je een coach hebt! Hoe kom je daaraan als ik vragen mag?

Vandaag weer naar maandelijkse afspraak met de dokter geweest. Toch even gevraagd of hij naar mijn ogen wou kijken, er zit namelijk en rode rand van irritatie rondom mijn Iris. En mijn pupil is aan de grote kant. Als er dan licht bij komt wordt ie wel even kleiner en dan vervolgens weer groot.
De dokter zei dat er een ontstoken vlies over mijn oog heen zit en dat mijn pupil stijf beweegt. Dusss nu weer naar t ziekenhuis. Even laten nakijken door de oogarts en tot die tijd mijn bril ophouden.
Bah!
Zal niks naars zijn hoor maar heeft ff rust nodig denk ik. En ik kan pas over een maand terecht.

Verder met de dokter afgesproken dat ik elke week een uur meer ga werken. Is er een ieder geval iemand dieet me meedenkt! Dat is wel fijn, aangezien het UWV het niet doet.

Plantjes gehaald en zaadjes voor in de tuin! Ook weer leuk.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 20 March, 2012, 16:11:37
Hoi Beertje,

Dat heeft de verzekeringsmaatschappij van mijn werkgevers geregeld. Prima, we hebben allebei veel baat bij een snel herstel. Al is mijn belang wel wat groter. Hen gaat het om geld voor mij gaat het om de kwaliteit van mijn leven. Hoe dan ook, goed dat dit zo kan.

Mijn amandelen zijn trouwens niet aangegroeid.

groetjes,
Wies
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 25 March, 2012, 16:49:27
Deze week totaal 6,5 uur gewerkt......

Ik heb er net 3 uur opzitten en ben nu wel redelijk moe. Waar ik met name last van heb is kortademigheid, herkent iemand dit?
En ik lijk minder te genieten van dingen. Het lijkt wel of dat is gekomen sinds ik ben gestopt met roken... Iemand die dit herkent? Kan ook de pfeiffer en of spanning zijn natuurlijk.

Nu doe ik ook rustig aan hoor! Maar het lijkt soms wel alsof ik moe ben maar mijn lichaam niet, beetje vreemd gevoel. Mijn lichaam wil hardlopen ofzo, maar ik ben er veel te moe voor.

Op werk moet ik nog wel wennen, doe veel door elkaar, soms weet ik niet meer waar ik mee bezig was enzo. Maar ik vindt het wel leuk!

Kort rommelig verhaaltje ;D

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 25 March, 2012, 17:07:19
Kortademig zeker, neemt toe wanneer ik vermoeider ben.
Het is een flinke strijd die je levert hoor tegen de vermoeidheid, en het stoppen met roken! Maar het genieten komt terug hoor, in mijn ogen zelfs meer.

Mijn lichaam wilt niet hardlopen hoor.. hihi

Groetjes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 25 March, 2012, 18:51:51
Ik heb nooit gerookt maar ben ook kortademig en heb snel hartkloppingen als ik iets doe.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 25 March, 2012, 19:13:29
Oh wat fijn (eigenlijk niet fijn), dat jullie het herkennen!!
Bedankt voor jullie reactie!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 26 March, 2012, 19:21:09
Kortademigheid herken ik ook wel hoor! Daar heb ik best vaak last van al bij de kleinste dingen...
Traplopen bijvoorbeeld... Maar toen ik naar de osteopaat ging ook. Het zal niet meer dan 10 minuten fietsen zijn, was extra vroeg gegaan zodat ik nog even kon zitten en moest bij haar na een tijdje diep inademen. Voor mijn gevoel lukte dat niet bepaald, omdat ik nog wat kortademig was van dat kleine stukje fietsen, en heb echt rustig aan gedaan hoor. Blijkbaar hoort het erbij... Ik heb dat overigens ook vaak in combinatie met hartkloppingen. Maar is best vervelend ja!

Gelukkig heb je het naar je zin op je werk! Het is in het begin altijd even wennen. Hopelijk is het niet te zwaar voor je.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 27 March, 2012, 14:22:26
Hoi hoi,

Nu net 3,5 uur gewerkt, en vanacht slecht geslapen (3e nacht al) en nu heel erg moe. Kortademig en verdrietig / emotioneel

Ik wil zo graag nog wat leuks doen vandaag maar dat gaat niet lukken. Denk ik

Misschien dat ik toch een stapje rustiger aan moet doen. Ik baal er wel van zeg! Het ging best goed! Maar toch teveel gedaan weer. Ik schrijf dit even op zodat ik weer weet waar het aan ligt..

- Vrijdag gefietst naar het strand 10 km heen en 10 km terug. Toen nog boodschappen gedaan.
- zaterdag gewerkt 3 uur en verder weet ik t eigenlijk niet meer...
- zondag gewerkt 3 uur en verder weet ik het ook niet meer  :-[
- maandag gesport 2 uur en nog zonnebank en sauna. Op terras gezeten, stad in geweest, feestje in de avond om 21.00 heengegaan 22.30 naar huis.
- vriendlief die ook op het feestje was maar vannacht om 02.00 pas thuiskwam pfff (ruzie)
- vanochtend om 08.00 uur eruit en 3,5 uur gewerkt

Nu ik het zo heb opgeschreven denk ik: ja dat is teveel! (gister ook prosecco op)
De eerst volgende dag dat ik moet werken is zaterdag gelukkig! Maar heb er wel zin in! Vandaag maar lekker rustig aan doen! Het is nog niet voorbij....
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 27 March, 2012, 16:38:35
Hoi Beertje

Let goed op jezelf! Sterkte. Je doet trouwens echt al veel!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 30 March, 2012, 09:03:37
Hoi Beertje,

Hou jezelf een beetje in de gaten hoor. We willen zo graag weer dat het leven gewoon is dat er gevaar schuilt om hetgene wat je net opgebouwd hebt er ineens uit te gooien omdat het zo lekker voelt. Helaas kun je dan ook weer zo hard terug vallen.
Maar misschien kan het bij jou al wel, dat weet ik natuurlijk ook niet. Dicht bij jezelf blijven en goed invoelen wat wel en niet kan  :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 30 March, 2012, 09:36:12
Bedankt!

Ik ben gewoon zo koppig (eigenwijs ?) ik geloof dat het mijn levensles is om niet zo koppig te zijn :)

Ik ga proberen om beter te voelen wat goed is voor me en wat niet. En wat IK wil! Jippie

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 30 March, 2012, 18:13:03
Ik denk dat bij deze (voor sommigen van ons) langdurige ziekte het enige herstel is om echt terug te keren naar jezelf. Uit je hoofd en naar je hart. De controle loslaten, stoppen met vechten en dan met hele kleine stapjes opnieuw beginnen. Misschien helemaal anders dan je gewend was maar niet minder waardevol. En natuurlijk heb ik het dan vooral tegen mezelf   ;)

Acceptatie ... hoe waardevol.

Fijn weekend!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 31 March, 2012, 15:56:07
Hoi hoi,

Vandaag 4,5 uur gewerkt: van half 9 tot 13.00 uur. Ben heel blij dat t gelukt is maar nu wel heel erg moe. Kreeg pijn in mijn onderrug. En nu ben ik weer kortademig en beetje pijn in mijn linker been. Kan echt wel slapen maar dat doe ik maar niet, anders lukt het vanavond niet meer.
Slaap sowieso slecht de laatste tijd alsof ik er niet goed van uitrust, te licht slaap ofzo. Iemand anders hier last van?
Misschien komt t wel doordat ik nu wat stress ervaar vanwege het werken. Het is toch nieuw en spannend enzo.

Af en toe denk ik weleens; heb ik alleen maar pfeiffer (gehad-nog steeds?) of is er ook
Iets anders bij? Burn out? Ofzo iets
Er zijn wel al een stuk of 5 artsen geweest (zit bij een grote huisartsen praktijk) die hebben gevraagd of ik al op mijn schildklierfuncties ben getest. Daar ben ik inmiddels 3x op getest en 3 x niks bijzonders. Maar ik vraag me wel eens af of ze aan de test genoeg hebben. Iemand hier ervaring mee?

Mijn arts heeft uiteindelijk na verschillende bloedtests de diagnose gegeven pvs met oververmoeidheid. Maar soms twijfel ik daar weleens aan. :)

Uiteindelijk komt t wel weer goed!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 31 March, 2012, 18:16:06
Nou, je maakt ineens een grote stap van 3 uur naar 4,5 op een dag. Lees nu dat je ook last hebt van je onderrug, waarschijnlijk door het lange staan. Dat heb ik meestal ook als ik stage gelopen heb.
Dat je niet even lekker gaat liggen. Ik lig ook regelmatig 's middags op bed, dan lukt het me soms beter om in slaap te komen dan 's avonds. Ik heb ook periodes dat ik niet goed kan slapen. Best dom eigenlijk he?? We zijn zo moe.... maar kunnen niet slapen. Ik geloof dat het vorige week zondag was dat ik niet in slaap kon komen, terwijl ik 's middags niet gelegen had. Eigenlijk sliep ik dan na uren maar werd helaas ieder uur wakker en draai dan continue waar ik onrustig van word. En daar kan ik zo boos om worden, maar ja helpt natuurlijk niks. Maar de volgende dag merk ik de gevolgen ervan.

Soms denk ik ook is het niet meer dan pfeiffer maar ja, ik weet het ook niet en is best irritant. De nasleep kan best lang duren maar zou dus best chronisch kunnen zijn nu. Maar ja, mijn dokter vind het onzin...
Nou doe rustig aan zou ik zeggen! En ooit komt het goed!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 31 March, 2012, 21:50:25
Te moe zijn, niet kunnen slapen of juist als een blok in slaap vallen en het klokje rond slapen, maar toch niet uitgerust wakker worden. Het klinkt allemaal erg bekend. Ik doe nog steeds een middagdutje, anders red ik de avond niet. En erg vroeg naar bed gaan werkt voor mij niet, dan word ik om 3 uur 's nachts wakker en slaap ik niet meer.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 01 April, 2012, 16:04:30
Zelf slaap ik ook heel slecht. Ik heb van de neuroloog het advies gekregen om tussen de middag maximaal een uurtje te gaan slapen zodat ik iets later op kan blijven en hoogst waarschijnlijk beter door kan slapen. Mij helpt het wel. Ik stond er best sceptisch tegenover omdat je dan het idee hebt dat je 's nachts niet meer slaapt en ook omdat de bedrijfsarts juist weer de middagslaapjes af had geraden. Op een gegeven moment krijg je zoveel adviezen ... Maar volgens mij weet een neuroloog hier toch het meeste vanaf, dus dat advies houd ik nu maar aan.

Ook was het advies als je 's nachts langer dan een half uur wakker ligt om er even uit te gaan en iets te gaan lezen, muziekje luisteren, glas warme melk drinken of wat dan ook tot je weer zo moe bent dat je wilt gaan slapen. Te lang wakker liggen in je bed schijnt niet goed te zijn. Nog een andere tip was om niet meer op de wekker kijken omdat dat frustreert waardoor je nog langer wakker ligt. Misschien hebben jullie er ook iets aan.

Het is alleen nog niet zo dat als ik goed slaap dat ik dan ook uitgerust wakker word. Ik heb dan nog net zo goed een hele slechte dag helaas. Het is weer wel zo dat als ik heel slecht slaap dat het alleen maar erger maakt natuurlijk, vooral qua concentratie en geheugen.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 01 April, 2012, 19:26:54
Ik heb zelf totaal geen moeite met in slaap vallen, alleen ga er wel 2/3 keer uit om te plassen s'nachts, dat is best veel en het begint ook wel vervelend te worden. Maar ik kan niet rustig blijven liggen en weer in slaap vallen wanneer ik de aandrang heb.

Heel zelden kan ik ook niet slapen, maar dat gebeurd bijna nooit.

Uitgerust wakker worden is al heeeel lang geleden... Wel heb ik s'ochtends de meeste energie
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 02 April, 2012, 21:19:55
Ik weet niet eens meer hoe het voelt om uitgerust wakker te worden. :P Ik moet 's ochtends wel altijd op gang komen. Rustig aan opstarten, op m'n gemak ontbijten en niet gaan haasten, anders wordt het de hele dag niks meer.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 03 April, 2012, 21:13:05
Ooh, ben vandaag al de hele dag zooo moe, ik wordt er echt verdrietig van. Hopen dat het morgen wat beter is. Morgen werken en naar Stef bos!

Gister denk ik weer teveel gedaan. In de ochtend gesport, later op de dag nog de stad in geweest en boodschappen gedaan en eten gekookt voor vrienden. Was wel heel gezellig.

Vandaag wel nog huishouden gedaan (afwas, stofzuigen en dweilen) en een boodschapje gedaan. Maar verder voornamelijk op de bank gehangen. Ik weet t soms gewoon niet meer....
Misschien toch nog een x met de psycholoog of zoiets praten om hier goed mee om te gaan.  :(

Het is ook zo rot de ene x heb ik redelijk wat energie en vervolgens is het weer weg. Waarschijnlijk moet ik dan dus minder doen wanneer ik me goed voel. Maar dat is zoooooo moeilijk. Ik wil gewoon weer helemaal mezelf zijn. ☺😘

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 04 April, 2012, 08:38:59
Hoi Beertje,

Het is inderdaad een valkuil om teveel ineens te willen doen. Eigenlijk zou je elke dag dezelfde tijd moeten besteden aan de dingen die je doet. Bijv. maximaal een half uur huishoudelijk werk i.p.v. in 1x twee uur achter elkaar, maar ook de werkuren in de gaten houden. Ook op de dagen dat het goed gaat! Daarna heel langzaam uitbouwen en weer een stapje terug als dit nodig is. Dit was is in ieder geval het advies wat ik nu krijg en dat valt niet altijd mee omdat je als je je goed voelt je ook meer wil doen maar dan verspil je alles wat je hebt opgebouwd en kun je min of meer weer opnieuw beginnen. Ik denk dat het goed is om met een psycholoog contact op te nemen die even met je meekijkt/meedenkt en coacht hoe je nu verder gaat. Jammer natuurlijk als al die tijd die je thuis bent geweest straks voor niets is geweest en je weer terug bij af bent.

Ik vind het super wat je doet hoor maar het kan best teveel van het goede zijn. Goed voor jezelf zorgen. Jij bent echt het belangrijkste in jouw leven!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 04 April, 2012, 11:33:37
Pfff je hebt best veel gedaan die dag, ik werd moe toen ik het las haha.

Wat begeleiding bij je dagindeling kan geen kwaad denk ik, sporten en winkelen en koken en gezellig eten is wel heel veel voor 1 dag en dan moet je daarna boeten, hopelijk kun je vandaag genieten bij stef bos.

liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 05 April, 2012, 10:27:23
hoi allemaal,

Ik ga sinds kort naar die jassentechniektherapeut en zij heeft me/cvs gehad. Ik weet zelf nog niet wat ik precies heb, maar zij heeft begeleiding gehad in een revalidatiecentrum en moest schema's maken waar haar dagindeling op stond van uit bed gaan tot in bed gaan en met steeds voldoende rustpauzes. Ze moets dit schema voor elke dag van de week maken en dit gedurende twee weken uitvoeren en daarna kon ze het eventueel wat bijstellen. Je moet in het schema de activiteiten zetten die je op een normale dag aan zou kunnen. Vervolgens moet je je er ook op je goede en slechte dagen aan houden. Misschien dat het een aantal van ons ook kan helpen. Ik krijg nu begeleiding van haar in het opstellen van het schema.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 05 April, 2012, 14:42:54
Hi Floor,

Dat is precies het advies van mijn coach en dat doe ik nu ook sinds een paar weken. Werkt voor mij best goed, zo geef je ook niet meteen weer heel je energie uit als het iets beter gaat.
Ook wel lastig soms hoor, er is al zoveel blijven liggen ...  :-\ . Toch hou ik me er strikt aan, alles voor een sneller herstel  :)

Met een normale dag bedoelen ze wat je nu op een normale dag zou kunnen, natuurlijk niet wat je gewoon normaal zou kunnen. Heel klein beginnen en langzaam iets uitbreiden met tussen elke activiteit minimaal een half uur rust en 's middags even slapen (max 1 uur) en pas rond 22.30 uur naar bed voor een goede nachtrust.
 
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 05 April, 2012, 15:44:34
Hai Wies,

Ik bedoel inderdaad wat je op een normale dag tijdens je ziek zijn zou kunnen. Is voor mij al normaal geworden dat ik niet meer normale dagen heb hahaha of snik...
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 05 April, 2012, 15:49:49
Hoi hoi,

Net gesport, was wel heel moe en ben dat nu ook. Maar ik dacht; ik moet toch iets.

Brief gekregen van de UWV dokter, daar mag ik 16 april (?) weer langs. Dan gaat ze opnieuw bepalen of ik nog in aanmerking kom voor de ziektewet. Ik hoop dat ze vindt dat ik goed bezig ben met maximaal 8 uur werken per week. Want ik denk dat meer dan 8 er voorlopig niet inzit. Ik ben best wel weer een beetje nerveus. Vindt dit soort dingen niet fijn.

Ik ga proberen iedere dag dezelfde inspanning te leveren. Lijkt me best moeilijk voor mij. Maar ik ga het proberen! Bedankt voor de adviezen.

Mijn laatste afspraak met de UWV dok was 5 maart dus vindt het ook wel weer redelijk snel? Iemand hier ervaring mee?

Nou ik moet echt tegen mezelf zeggen: je doet je best en meer dan dat kun je niet doen. Toch?
En ik weet dat ik mijn best doe. Soms zelfs teveel.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 05 April, 2012, 19:06:43
Je doet zeker je best en meer kan je inderdaad niet doen. Zo gemakkelijk is het niet om te leven met een vermoeidheidsziekte, of iets dergelijks.
Wel snel dat je binnenkort alweer een gesprek hebt met het UWV. Ik heb er geen ervaring mee hoor, heb ik wel eens eerder gezegd geloof ik. Maar wel spannend voor je weer. Je probeert in ieder geval weer een klein stapje te maken en wat te werken. En als je zelf nu al zegt dat meer nog niet gaat, dan moet je dat ook niet doen, hoe moeilijk dat ook is.
Het is goed om een schema te maken denk ik, volgens mij doe je soms best veel.
Ik kan ook geen schema maken en elke dag ongeveer dezelfde energie gebruiken. Ik doe 4 dagen redelijk veel en dan 3 dagen bijna volledige rust. Maar ik heb geen keus, school kan helaas geen rekening houden met mij. Ik zal blij zijn als ik klaar ben met school, maar moet het nog effe volhouden.
Nou ja, iedereen moet zijn eigen manier vinden.
Sterkte!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 07 April, 2012, 08:44:24
Straks werken en dan de rest van de dag rusten. Ik hoop dat ik me eraan hou! Dan s avonds bij mijn vader eten. 
Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 09 April, 2012, 21:17:09
Lekker gewerkt?
Hoe is het nu met je? Hou je het allemaal een beetje vol...
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 10 April, 2012, 12:29:13
@lied: ik hou het wel vol maar zit nu voorlopig aan mijn max! Ik heb afgelopen zaterdag dan 4 uur gewerkt in de keuken. Na 3,5 was het wel echt genoeg, begon toen ook heel duizelig te worden. Toen nog rustig aan een half uurtje doorgewerkt en gelijk naar huis gegaan en in bad gaan liggen.
Ik werk dat half uurtje door op advies van de UWV arts....

Daar moet ik as maandag weer heen en ik merk dat ik best angstig daarvoor ben (weer). Ben zo bang dat ze vindt dat ik niet genoeg doe. Dat ik al beter had moeten zijn ofzo. Pffff
Mijn moeder merkte het ook toen ze mij behandelde. Ze zei "nou je hebt weleens beter in je vel gezeten! Ben je ergens bang voor?".

Beter gaat het nog niet echt... Maar hoe harder je van de toren blaast (paar weken terug...) hoe harder je valt. :)

Lichamelijk nog niet eens super slecht, maar eerder dat ik mezelf zo tegenwerk. Snapt iemand dit?
Wil te graag weer beter zijn. Weer helemaal mezelf zijn. En ik denk omdat ik dat zo graag wil maar niet lukt dat het nog frustrerender wordt. Toch weer die acceptatie! Ha Ha :)

Wat ik ook heel graag wil weten van jullie: zijn jullie jezelf? Helemaal vrolijk en happy enzo? Snappen julie me? De lichamelijke vermoeidheid heb ik wel redelijk geaccepteerd maar ik ben gewoon niet mezelf. Kan het heel moeilijk uitleggen. Hoop dat iemand me snapt! (misschien door het stoppen met roken?)

Ik ga in ieder geval weer rustig verder.
Morgen paar uurtjes werken en dan zaterdag weer. Tussendoor een beetje sporten.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 10 April, 2012, 21:34:08
Hoi,

Jammer dat dat half uurtje eigenlijk net te veel voor je is.
Ik snap dat je best een beetje angstig bent voor het UWV. Maar ik zou toch echt wel zeggen dat dit even je max is wat je aankan. Ik hoop dat ze het er mee eens zijn. Jij kan er ook niks aan doen dat je niet beter wordt. Het is fijn om weer wat te werken maar het moet niet te veel worden.
Ik heb van de week ook tegen de apotheker gezegd dat ik op dit moment niet meer aan kan. En vond dat echt heel moeilijk om te zeggen. Maar ze willen graag dat ik weer uren ga uitbreiden. Maar dit is nu niet het perfecte moment daarvoor. Ik heb zeer waarschijnlijk eind mei al examen en iedereen verwacht van me dat me dat gaat lukken, en wil me daarom dus eerst daar op richten, die stage uren die komen wel. Gelukkig heb ik een fijn stageadres waar ze begrip voor mijn situatie hebben.
Als het uwv vindt dat je te weinig doet zijn ze gek haha. Je doet echt je best! Meer kan je niet doen, bouw het rustig aan op... Moet ik nodig zeggen ja.

Jammer dat het bij jou ook nog niet echt vooruit gaat.
Ik herken zeker dat je zegt ik wil graag weer beter zijn, wil ik ook! Ben inderdaad bang dat dat iets is wat je moet accepteren ja, anders zit het je in de weg. Kijk naar de dingen die je nu wel kan, zoals een paar uurtjes werken, dat is toch al weer een hele stap voor je geweest en is toch goed dat het je tot zover lukt.
Of ik helemaal mezelf ben, ik denk het niet. Ik heb echt een periode na mijn operatie gehad dat ik totaal niet mezelf was. Gelukkig heb ik dat nu niet meer. Maar mijn humeur wisselt ook enorm, soms zit ik in een dip maar kan de laatste tijd ook wel weer vrolijk zijn. Had van de week een goed cijfer op school en was daar zo blij mee, dat ik me stukke beter voelde. Niet lichamelijk dan maar oke. Maar iedere keer als ik weer een stapje verder ben, ben ik blij.

Succes met werken morgen en doe voorzichtig.
Sterkte meid en hoop dat het nou eens snel beter met je gaat!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 10 April, 2012, 21:54:30
Dank je lied! En wat goed van je dat je een mooi cijfer hebt gehaald!

Echt bedankt voor de steun!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 11 April, 2012, 09:29:08
@ Beertje: Ik denk wel dat ik snap wat je bedoelt over het jezelf zijn. Ik denk dat ik wel veranderd ben. Tenslotte moet ik nu vbeel meer nadenken over wat ik wel en niet kan doen. Al probeer ik ook nog wel steeds leuke dingen met vrienden te gaan doen. Stronteigenwijs he. :P En dat ik dan de dagen erna als een zombie op de bank hang, tja, dat zien anderen niet en ik heb het er wel voor over.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 11 April, 2012, 15:49:20
Hoi Beertje

Als ik het zo hoor doe je echt heel goed je best, misschien ben je wel te hard voor je zelf (je sprak zelf al over tegenwerken). Zo herkenbaar, maar ik ben inmiddels in de fase gekomen dat ik het niet meer doe (heel lastig en soms moet ik het er weer even uitgooien als iets niet lukt). Sinds ik bij de jassentechniektherapeut geweest ben, ben ik gestart met het maken van een schema en hij hangt sinds deze week op en ik houd me er aan. Het moet gewoon anders word ik niet beter. Vertrouw op je eigen gevoel. Wat ze ook gaat zeggen bij het uwv bij vermoeidheid die wij hebben, moet je niet pushen (te weinig doen mag ook niet om het makkelijk te maken). Probeer bij onbegrip uit te leggen dat alles heel langzaam opgebouwd moet worden om terugvallen te voorkomen en dat wil je natuurlijk niet, want dan kan je nog minder of helemaal niet meer werken. Misschien komt alles gewoon op zijn pootjes terecht als je daar bent. Er zijn gelukkig ook genoeg mensen die dit wel kunnen begrijpen of willen.

Wat betreft dat gevoel. Ik ken dat wel. Ik heb periode dat ik me heel onrustig en niet prettig voel. Ik heb dan echt een dalletje in zit dan niet lekker in mijn vel en dat klopt gewoon niet bij hoe ik ben. Ik moet zeggen dat het bij mij dan heel erg met het niet kunnen accepteren te maken heeft. Wanneer ik het wel accepteer en in de flow van het leven zit (jassentechniek jargon) ben ik rustig en kan ik mezelf zijn en mijn stomme grapjes maken ook al ben ik ziek. Ik hoop voor je dat die periode ook weer voor jou aanbreekt, want dat maakt alles veel makkelijker en zo kan je het ook veel beter aan.

Heel veel sterkte en twijfel niet aan jezelf!!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 12 April, 2012, 12:11:35
Ha Ha moet ook weer ongesteld worden! Vandaar mijn gezeur......:)
Slik nu teunisbloemolie, volgens mij helpt het wel een beetje! Bedankt voor jullie steun! X
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 16 April, 2012, 13:11:13
Nou net bij UWV geweest, ze stelde voor om uit te breiden per twee weken met twee uur. Nou dat ga ik dan maar proberen. De arts die ik normaal had was ziek dus ik kreeg een ander.
Ik was natuurlijk extra gespannen toen ik dat hoorde. Maar deze was ook heel lief en begripvol.

Daarna naar mijn eigen huisarts geweest om m'n verhaal daar te doen. Heb gevraagd om nog meer onderzoek omdat er nog geen vooruitgang in zit. En dat vond hij ook wel handig. Zit nu dan te wachten om bloed te prikken......
Algeheel bloedbeeld, en pfeiffer, leverwaarden en glucose. Dusss ben benieuwd. Maar t duurt lang!!! Pffff
 
En over een paar weken naar een maatschappelijk werkster. Om me te ondersteunen! En met me mee te kijken. Wel fijn dacht ik zo.

Wel super slecht geslapen vanacht, was heel zenuwachtig.
Nou dat was het ff

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 16 April, 2012, 16:03:32
Per twee weken, 2 uur uitbreiden?? Dat lijkt mij persoonlijk erg veel... Dat zou ik niet doen sorry. Ook omdat je zegt dat je verder niet echt vooruitgang merkt. Ik zou wel uitkijken dat je het allemaal niet te snel opbouwd aangezien je laatst al vertelde dat je aan je max zit. Wel goed dat je huisarts je serieus neemt en weer verder gaat onderzoeken.

Hopelijk slaap je vanacht beter. Het is echt vervelend als je niet kan slapen. Heb deze week ook een nacht gehad dat ik tot half 3 zeker wakker was en niet in slaap kon vallen. En dat is heel irritant als je je rust echt nodig hebt.

Sterkte en doe rustig aan.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: jetske op 17 April, 2012, 08:00:59
in zit. En dat vond hij ook wel handig. Zit nu dan te wachten om bloed te prikken......
Algeheel bloedbeeld, en pfeiffer, leverwaarden en glucose. Dusss ben benieuwd. Maar t duurt lang!!! Pffff

Neem dan gelijk vit D, vit B12 en schildklier mee.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 17 April, 2012, 14:43:47
@jetske: te laat... Er is al geprikt.

Oh jee jee .....
UWV mevrouw belde terug, ze had overleg gehad met de verzekeringsarts (ik dacht dat zei dat was) en ze zijn tot een ander "advies" gekomen, namelijk: iedere week met 3 uur opbouwen met werk.....
Nou ik zei tegen haar; ik vond uw eerdere advies al pittig! Ze zei dat ik het toch maar moest gaan proberen (zit te huilen nu ik dit schrijf). Ze zei nou probeer het maar en als het niet lukt bel je gewoon even op.....
Ben na het tel gesprek toch wel een beetje in paniek geraakt, met hyperventileren erbij (fijn), en vriendje stond op het punt om naar werk te gaan en heeft dat dan ook gedaan.
Pfff ik vindt het wel heftig hoor! Ik ga het volgende week dan maar proberen (of zo?)
Ik vindt dit echt heel moeilijk. Sorry, zit er ff beetje doorheen

Het vorige advies was namelijk: iedere 2 weken 2 uur omhoog.
Ik zat met 8 uur in de week toch wel al een beetje aan mijn tax.

Als iemand advies heeft graag.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 17 April, 2012, 17:51:22
Hey meid,

Jemig dit is toch niet normaal. Als je niet op een goede en rustige manier opbouwt ben je zo weer terug bij af, jammer dat ze daar geen oog voor hebben.
Dan lukt het je volgende week misschien maar de week erna moeten er alweer 3 bij, dat lijkt me gewoon niet haalbaar, jij doet al enorm je best!
Is je vriend al terug?

Hopelijk kan er nog iets aan gedaan worden! Misschien kun je die contactpersoon morgen nog een keer opbellen, en weer overleggen dat je bang bent anders 100 % uit te vallen. Want als ze voet bij stuk houden, is dat hetgeen wat er staat te gebeuren denk ik.

Knuffel!

Liefs Xxx
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 17 April, 2012, 18:49:40
Wat een stelletje ...  >:( en hoe  ongelofelijk dom zeg. Het kost ze nog veel meer als je weer uit gaat vallen. Maar goed, dat is ??n ding. Jij bent veel belangrijker meis. Mijn advies is ga gewoon werken als het lukt en als het niet lukt dan houdt het gewoon op, wat iedereen ook zegt!!! Niet over je grenzen heen gaan, natuurlijk moet je kijken wat je wel kunt maar ook niet meer dan dat.
 :-* Dicht bij jezelf blijven, jij weet zelf het beste wat je wel of niet kunt.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 17 April, 2012, 21:34:34
De mevrouw van het UWV was waarschijnlijk een arbeidsdeskundige?

Heb je aangegeven dat je met het werk zoals je het nu doet eigenlijk op sommige dagen al te veel doet?
Denk er nog eens rustig over na, en zet op papier wat je tegen het UWV wilt zeggen. Bedenk bijvoorbeeld wat je nu op een werkdag doet en hoe je je daarna voelt. Praktijkvoorbeelden komen vaak beter over dan alleen maar 'ik ben moe'. Als jij aan kunt geven dat je na bepaalde werkzaamheden bijvoorbeeld licht in je hoofd wordt en moeite hebt om nog iets te doen, dan kun je dat vertellen.
Is het misschien op je werk te regelen dat je wat vaker pauze neemt, of minder inspannende dingen doet als je op moet bouwen?

Ik ben het persoonlijk helemaal met lied89 eens. per 2 weken 2 uur uitbreiden, is behoorlijk veel. Ik zou eerder proberen om, als jij denkt dat je er aan toe bent, een half uur per week op te bouwen, tot dat dat weer goed gaat, en dan weer een half uur erbij.

Veel succes! :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 17 April, 2012, 21:53:04
Bedankt allemaal!!

Had ik ff nodig. Soms weet ik het gewoon ff niet meer. Ik ben net ook naar mijn vader geweest en z'n vriendin voor wat steun en advies. Ze zei ook van; die mensen van het UWV proberen je gewoon uit. Dat moeten ze ook doen om de "rotte appels" eruit te halen.
Als ik aangeef dat (indien geprobeerd) het niet lukt, kunnen ze je echt niet dwingen.  En ik moet ook maar in m'n achterhoofd houden dat het een advies is (zo voelt het niet).
Maar proberen rustig te blijven.. 😄

Bedankt voor de reacties ik stel ze zeer op prijs!!!
Zal goed naar mezelf luisteren!

Liefs😘
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 18 April, 2012, 11:05:12
Beertje

Wat vervelend voor je. Ik kan me voorstellen dat je dat niet zit zitten. Ik zou dat ook echt niet zien zitten. Ik snap dat je het wel wil proberen, maar trek inderdaad gelijk aan de bel zoals ze zei. Wat niet gaat, gaat niet en straks krijg je weer een terugval. Hoop echt voor je dat ze meer begrip tonen, want ik kan me voorstellen dat je er nu ff doorheen zit. Machteloos sta je eigenlijk. Als het niet gaat, echt bellen hoor, want het moet gewoon langzamer opgebouwd worden. Zo vervelend dat er zo veel onbegrip is. Gelukkig heb ik nu nog niet met UWV te maken. Ik heb een hele begripvolle baas, maar had eigenlijk ook met de bedrijfsarts afgesproken dat ik weer zou gaan werken, heb het geprobeerd, maar ging gewoon nog niet. Gelukkig begrijpt mijn baas dat.

Heel veel sterkte!!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 19 April, 2012, 20:08:44
Hoi,

Hoe is het nu met je?? Hopelijk gaat het weer iets beter.
Ik schreef van de week dat ik twee uur in de twee weken erbij al veel vond, laat staan 3 uur.
Ik ben echt al heel lang uren aan het opbouwen en dat heeft echt tijd nodig. Sinds de zomervakantie, bijna een jaar geleden dus ben ik overgegaan op 2 keer 6 uur stage en dat doe ik nu nog steeds, zou echt niet meer kunnen, hoe graag ik het ook zou willen.
Ik denk ik geef je indicatie van hoelang ik dus eigenlijk al aan het opbouwen ben en dus eigenlijk nog steeds niet verder kan uitbreiden.
Heb je deze week nog gewerkt?
Sterkte en succes!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 20 April, 2012, 09:39:01
@lied89
Wat kan zo'n opbouw toch lang duren he? Ik ben helemaal nog niet aan het werk maar ik had toch wel de hoop dat als die tijd komt dat het dan wat sneller zou gaan. Nou is iedereen anders, dus ik blijf toch maar hopen.

Het nadeel als je werkt is dat een bedrijfsarts je natuurlijk wel op de nek zit om sneller op te bouwen. Kan goed uitpakken en dan is dat geweldig natuurlijk, maar kan misschien ook wel verkeerd uitpakken. Bij mij heeft de opbouw thuis in ieder geval nog geen resultaten opgeleverd, behalve dan dat ik na een paar maanden helemaal gefrustreerd werd omdat ik steeds tegen mijn beperkingen aanliep. Het gaat nu slechter dan ooit en ik vraag me wel eens af of dat daarmee te maken heeft  ???

Ben ook benieuwd hoe het met je gaat Beertje  :-*
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 20 April, 2012, 15:53:58
Hoi,

Nou ff een update: woensdag 3. 3/4 gewerkt. Donderdag gesport, werd ik gebeld door mn werk of ik kon bijspringen. Ik dacht, wel Ja ben toch in de buurt. Dus bijna 2 uur gewerkt! En gesport.
Vandaag even op werk geweest voor een gesprek, en ook weer een uurtje gewerkt.
Dus het gaat best redelijk!
Morgen ook werken. En dan is het ff klaar. Ik merk nu wel dat werken me heel erg goed doet en dat ik langzaam ook weer beter in m'n vel kom (teunisbloemolie?). Maar het advies van het UWV ga ik niet redden hoor!
Maar ik doe m'n best!

Gesprek op werk gehad waarin ik heb uitgelegd wat het UWV van mij verlangt en ik heb aan mijn leidinggevende dus gevraagd of hij mij meer uren kan geven...., dat is rooster technisch heel lastig..... Oeps daar had ik geen rekening mee gehouden.

Het UWV verlangt dus van mij dat ik mijn eigen reintegratie ff regel, nou dat is dus helemaal niet makkelijk. Het bedrijf waar ik nu werk zijn bekende van me dus vandaar dat ik daar zo makkelijk kon beginnen maar verder re?ntegreren op de manier hoe ik dat wil is problematisch. Kunnen zij verder niks aan doen maar vervelend is het wel. Ik merk dat ik er nu echt klaar voor ben. Maar moet dus misschien een andere baan zoeken om volledig te kunnen re?ntegreren.

Ik denk dat ik rond de 10 uur werk dus wel haal.

Iemand hier verstand van? Ik heb in mei een afspraak bij een maatschappelijk werkster. Hoop dat zij me verder kan helpen.
Bloedonderzoek was goed. Alleen de uitslag van de pfeiffer nog niet binnen. Ben benieuwd!

Liefs

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: jetske op 20 April, 2012, 16:38:03
Bloedonderzoek was goed. Alleen de uitslag van de pfeiffer nog niet binnen. Ben benieuwd!
Wat is er verder allemaal getest. Heb je hier uitslagen van.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 20 April, 2012, 17:00:36
@jestske: geen waardes. Maar getest zijn: bloedwaardes, leverwaardes en glucose (niet nuchter). En ebv komt er nog aan. Mijn dokter heeft het nagekeken en de waardes waren goed. Ik heb een antroposofische arts.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 21 April, 2012, 13:06:35
Hoi Beertje,

Toch goed dat er een opbouw is al valt het af en toe heel erg tegen. Ik hoop zo voor je dat het vruchten afwerpt en dat je een manier kunt vinden om ook meer uren te kunnen gaan werken. Succes!!!

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 21 April, 2012, 14:29:58
@ Beertje
Fijn om te horen dat het weer iets beter met je gaat. Hopelijk ging het werken vandaag ook goed. Het is niet gek dat je het advies van het UWV niet haalt hoor, ik vind het een absurd advies. Je bent goed bezig en probeert het langzaam wat uit te breiden. Fijn weekend!

@ Wies
Opbouwen duurt lang ja, naast stage doe ik ook wel school hoor. Maar stage zou ik nu niet verder kunnen uitbreiden, een hele dag is nog steeds te zwaar voor me. Hoe gaat het nu met jou? Lees dat het slechter gaat dan ooit... Klinkt niet best.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 21 April, 2012, 18:13:32
Werken vandaag ging goed tot half 2, en toen ben ik gestopt. M'n ogen vielen bijna dicht, kon me niet meer concentreren, moe en duizelig.
Ik voel het echt aan m'n ogen wanneer ik moe ben, dan gaan ze echt een beetje "hangen".
Ben thuis gelijk in bad gegaan en verder niet echt veel gedaan. Beetje gerommeld.

Heb de laatste tijd dat aan het einde van de middag en de rest van de avond dat mijn armen en nek koud worden. Iemand die dit herkent? Alsof mijn bloed niet warm is of zo. En wanneer ik ga slapen lig ik op een gegeven moment te draaien in mijn bed omdat m'n benen zo warm zijn.

Maar nu ook is m'n rechter arm echt koud. En de huid voelt ook koud aan.

Morgen relaxed aan doen misschien ff naar de sportschool, lekker naar de sauna.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 21 April, 2012, 19:40:40
Hoi Beertje,

Helaas herken ik het en alsjeblieft hou jezelf in de gaten. Ik heb sinds een paar weken hele koude voeten en langzaam aan heb ik pijn gekregen die overging in een doof gevoel in mijn benen, armen en rug. Ben constant duizelig en heb erge evenwichtstoornissen gekregen en kan amper nog lopen. Ik heb het idee of ik net uit een bad kom met muntolie, mijn huid voelt dus ook (soms gevoelsmatig) koud aan. Voeten zijn echt ijskoud, alsof de doorbloeding niet meer goed is en ik had altijd warme voeten. Concentratie is ook ver te zoeken maar dat gaat beter met B12 injecties. De klachten zijn bij mij dagelijks erger geworden.

Ik vind het echt geweldig voor je dat je weer kunt werken en ik wil je echt niet bang maken maar hou de balans tussen inspanning en ontspanning goed in de gaten en ga niet over je grens heen.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 21 April, 2012, 19:49:28
H? bah,
Ja wat je zegt net alsof je uit een bad komt met muntolie! Heb geen koude handen gelukkig maar sommige plekken op m'n arm en benen. Gek gevoel.
Ben je ervoor naar de dokter geweest?
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 21 April, 2012, 20:00:22
Ja, die zit met zijn handen in het haar. Uit onderzoeken is niets naar voren gekomen, alles is goed  ???
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 23 April, 2012, 14:46:42
Bizar, heb net de ebv uitslag terug.....
Het is nog steeds (of alweer) actief. Wel ook antistoffen. Dus nu langer dan een jaar actief?
Iemand die dit kent?
Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 23 April, 2012, 16:54:46
Hmm gek, er is dus weer IgM aangetroffen dan?

Ik zou het niet weten, is bij mij niet meer gecontroleerd, maar volgens mij moet dat dan inhouden dat het de laatste 3 maanden actief/weer actief is geweest.
Wel gek dan dat je bezinking/lymfocyten niet verhoogd zijn toch?

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 23 April, 2012, 21:30:25
Weer actief is mogelijk, maar er zijn hier op het forum dacht ik nog 1 of 2 leden bij wie het virus heel lang actief was.

En die koude voeten zouden van B12 kunnen komen. Heb er ook last van gehad, als de buitentemperatuur onder de 20 graden zakte, lag ik al met een warme kruik in bed.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 24 April, 2012, 16:04:48
Nou, de dokters weten het ook niet meer.... Ze v
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 24 April, 2012, 16:17:33
(vervolg)
Ze vinden het heel raar en ben daarom ook doorgestuurd naar de internist. Wanneer ik een afspraak heb weet ik nog niet.
Vanochtend het UWV gebeld om te zeggen dat de afspraak zoals zei het willen niet door kan gaan. Had iemand aan de telefoon die het niet helemaal begreep; ze zei nee joh pfeiffer is net als een koortslip.... Daar kan je niet zo lang last van hebben. Ik heb gezegd wat ik wel kon. En dat zou ze doorgeven. Volgende keer zegt ik alleen nog maar wat tegen de UWV arts.
Ze zouden het overleggen geloof ik.
Maar goed ik doe echt m'n best en ga echt nu niet iedere week 3 uur omhoog.

Ondertussen snap ik niet wat er nu met m'n pfeiffer aan de hand is, maar daar is de internist voor. Ik hoop dat er dan wat duidelijkheid komt.
Ik voel nu wel minder druk om op te bouwen want ik weet dat het niet verstandig is om te gaan forceren. Dus ook niet teveel over m'n grens heen gaan.
Nu ik er meer aan toe geef voel ik wel meer rust maar me ook meer moe.

Ik denk niet dat het virus weer actief is maar al die tijd (ong. 13 maanden) actief is geweest.
Iemand een mening hierover?

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 24 April, 2012, 16:46:37
Ik heb echt geen idee, en op internet is maar weinig over te vinden wat dat betreft. De internist zou dat wel moeten weten.
Maar wel lekker dat medewerkers van het uwv ook medische meningen gaan geven. Het is hoe dan ook dus recent weer actief geworden en je moet dus sowieso weer afwachten tot het voorbij is. Was pfeiffer maar een koorts lipje haha

Wanneer kun je bij de internist terecht?
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 24 April, 2012, 16:56:17
Ja joh, rare medewerkers bij het UWV! Ik weet nog niet wanneer ik bij de internist terecht kan, ze sturen me de afspraak per post. Maar ik hoop snel!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 24 April, 2012, 20:57:00
In mijn ervaring krijg je de UWV arts niet aan de telefoon. Heb het zelfs eens geprobeerd en ook specifiek naar die persoon gevraagd, maar kreeg uiteindelijk een arbeidsdeskundige aan de lijn, die natuurlijk ook niks relevants wist te melden.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 25 April, 2012, 08:20:13
Ik had laatst een telefonische afspraak, en werd dan gebeld door de uwv arts, die ook ook eind December heb gezien. Het is wel mogelijk dus. Maar ik heb ook het idee dat ze op elk kantoor een beetje anders werken. En dat ze er misschien niet op zitten te wachten om de arts meer te belastten, maarja de contactpersoon of arbeidsdeskundige moet in mijn ogen echt geen medische uitspraken doen, en enkel noteren wat je erover hebt gezegd en dat vervolgens met de arts bespreken.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Wies op 25 April, 2012, 13:37:58
Helemaal mee eens, daar is een arts voor!

Wat een apart verhaal Beertje dat de pfeiffer hoogst waarschijnlijk al die maanden actief is geweest  :o
Succes bij de internist en maar weer even rustig aan. Hopelijk heeft hij/zij wat antwoorden voor je.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 25 April, 2012, 15:47:33
Nou nog niks terug gehoord van het UWV. Hoop niet dat ik alsnog meer moet gaan werken.....
Wordt er een beetje onzeker van.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 25 April, 2012, 21:22:39
@ twijfelaar: Telefonische afspraak oke, maar ik belde zelf n.a.v. de uitslag van het deskundigenoordeel en toen kreeg ik dus echt de arts niet aan de lijn.

@ Beertje: Als ze je op het werk niet voor meer uren in kunnen roosteren, kan het UWV zeggen wat ze willen, je kunt dan niet meer uren draaien. (A) Het gaat tenslotte ook altijd nog in overleg met de werkgever he. :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 26 April, 2012, 09:28:09
Dan ga je je inderdaad dus ook afvragen of het wel de arts was die het besluit nam.

Hoe gaat het nu???
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 26 April, 2012, 17:52:26
Ik ben nu een stuk meer ontspannen naar mijn idee! Het UWV kan me wat! Ik doe echt mijn best. Moet wel erbij zeggen dat ik nu niet meer zo hard vecht op beter te worden. Dat heb ik de laatste tijd alleen maar gedaan. Het heeft volgens mij helemaal geen zin
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 26 April, 2012, 18:02:57
(vervolg, alweer :)) om tegen actieve pfeiffer te vechten. Dat heb ik dus (zonder te weten dat het actief was) al genoeg gedaan. En kijk wat ervan komt.... Geen verbetering in ieder geval.

Ik wil nu proberen om zoveel mogelijk een goede balans te vinden voor mezelf tussen werk, rust, ontspanning en huishouden en sporten.
Vandaag acupunctuur gehad, en ze zei dat ook. Gewoon na werk eerst even op bed gaan liggen. Niet perse slapen maar even bijkomen.

Nog geen brief gehad van het ziekenhuis helaas. En ook nog niks gehoord van het UWV.

Ik blijf het vreemd vinden zo lang actieve pfeiffer. Of weer actief. Er is ook weinig op internet te vinden erover. Behalve dan caebv. Chronisch actief epstein barr virus. En allemaal nare dingen. Maar die leg ik maar weer snel naast me neer.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: soepdragon op 26 April, 2012, 20:40:12
I can't accept that I still have this curse. I have had yet another blood test and of course it shows pfeiffer-so I have a chronic form of it and apparently have it now some 4 years. So I have a combination of the overgang, fibromyalgie and cvs. None of it is fun. I have stopped going to the sport school because I just could not handle the tiredness and more pijn (Fibromyagie), and have started my normal hours again on the advice of the bedrijf arts.
In June I start a 6 months gadraag therapy from the ziekenhuis in Nijmegan-for CVS.

Personaly I think the behandeling is going to be a load of crap. I have a virus in the blood, and fibro' causes pijn, pijn makes you tired etc. And my were is in the schoonmaak via a SW Bedrijf. So a huge no no ...ah well enough of my ranting. And sorry it's not in Dutch-my Dutch has suffered too.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 26 April, 2012, 21:08:12
@soepdragon: jeetje, dat is lang!! 4 jaar... Mag ik vragen hoeveel uur je werkt en hoe dat gaat? En als ik nog een vraag mag stellen wat zeggen de dokters ervan bij jou?

En inderdaad gedragstherapie bij een actief virus lijkt mij ook raar! Wel Kahn ik het me voorstellen dat het fijn is als ze je leren hoe ermee om te gaan. Maar een virus verdwijnt naar mijn idee niet door gedragstherapie.

Succes! 
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: soepdragon op 26 April, 2012, 21:23:05
Ik werk 24 uren per week. 5.30 out my bed and at 6.30 I walk to work to start at 7am. On 12 midday I walk home which is about 10 mins away. And yeah I don't get it either trading my cvs like this. How can you treat a virus with gadraag therapy-fuck god know how. I get the feeling its thought as as "wool between the ears".  My doctor doesn't really know what more todo and the hospital in Tilburg sent me to the one in Nijmegean.

I got home today from work and had some lunch then went in my bed at around 13.00 until the house phone rang at around 5pm. So I sure need the rest!

At werk I plod my way through,I really hate it by the way!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 27 April, 2012, 15:50:11

Beertje:Wat een ontwikkelingen allemaal. Goed dat je gebeld hebt naar uwv om te zeggen dat het niet haalbaar is en fijn dat je wordt doorverwezen naar de internist. Ik hoop dat er wat zinnigs uit komt. Ik weet eigenlijk niet of ik al gepost heb na mijn bezoek naar de internist, maar bij mij hadden ze dus niets gevonden en dan wordt CVS geconcludeerd, maar met veel voorzichtigheid. Bij jou is het denk ik anders, want jij hebt nog steeds actieve antistoffen. Dan moet het voor het UWV toch juist heel duidelijk zijn. Je bent gewoon nog ziek en dat is aantoonbaar. Hoop dat de internist verder nog wat voor je kan doen en misschien is het juist wel goed dat je stopt met vechten tegen het ziek zijn. Nou heel veel succes en ben benieuwd wanneer je naar de internist moet en hoop dat het wat duidelijkheid gaat geven. Het blijft voor de reguliere wetenschap gewoon lastig die vermoeidheidsklachten.

Wat fijn dat er trouwens nieuwe onderzoeksresultaten komen vanuit het vermoeidheidscentrum. Las ik ergens anders, maar zou fijn zijn als de resultaten ons zou kunnen helpen.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 29 April, 2012, 21:58:53
Ik heb besloten er nu niet meer zo hard tegen te vechten. En heb dit aangegeven bij de acupunctuur, zij heeft mij hiervoor ook "geprikt", om (denk ik) dichter bij mijn gevoel te komen.
En sinds mijn besluit en-of sinds mijn bezoek bij de acupunctuur ben ik dus ook heeeel erg moe. Ook wel meer ontspannen naar mijn idee.

Heb nu wel het idee dat ik dichter bij mijn gevoel ben gekomen. Ik sta nu niet meer stijf van het vechten. Maar ben nu ook soms verdrietig. Of bang (is er iets anders aan de hand).  Ook boos, op mijn vorige werkgever (#<>%$$><>%#~|,)
Maar ook steeds meer ontspannen dus en ook wat vrolijker :)

Oftewel ik voel meer, en ook de goede dingen! :)

Ik wacht nog steeds op de brief van het ziekenhuis voor de afspraak met de internist. Wel spannend! Volgende week naar de maatschappelijk werkster. Die afspraak had ik al gemaakt nog voordat ik wist dat m'n pfeiffer nog actief is. Weet ook niet echt of de afspraak dan nog zin heeft. Maar ja, wie weet.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 29 April, 2012, 22:24:12
Wat goed van je dat je er nu niet meer zo hard tegen vecht! Dat lijkt me erg moeilijk. Ik heb er nog steeds moeite mee, vooral nu ik echt veel moet doen voor school, merk helaas dat het daardoor weer achteruit gaat. Eerst deed ik alles wanneer het mij uitkomt en op mijn gemakje maar nu lukt dat even niet...
Wel vervelend dat je je na de acupucntuur behandeling zo moe voelt, maar gelukkig wel wat ontspannender...

Kan me voorstellen dat je wel verdrietig bent, je had gehoopt dat je snel van pfeiffer af zou zijn (ben even kwijt hoe lang jij nu pfeiffer hebt, maar ook al best lang volgens mij), net zoals ik dat ook gehoopt had. Het is niet erg dat je soms verdrietig bent, bij mij geeft het soms een opluchting. Ik had van de week ook een dag dat het echt even niet goed ging en even boos was op mezelf. En werd daardoor ook verdrietig, voor anderen is dat vaak moeilijk te begrijpen dat je gewoon even in een dipje zit. Ik begrijp dat wel hoor!
Ik denk ook wel eens is dit echt nog pfeiffer of iets anders, ik denk dat je hier maar niet al te veel over moet nadenken...

Hoe is het eigenlijk op je werk? Hou je dat nog een beetje vol? Hoeveel uur doe je nu?

Succes volgende week bij de maatschappelijk werkster, ben benieuwd wat zo iemand voor je kan betekenen.
Doe een beetje rustig aan, en geniet van de dingen die nu wel beter gaan.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 04 May, 2012, 21:45:58
Nou maandag eerst naar maatschappelijk werkster en daarna naar de internist. Hij kon alleen die dag nog, anders werd het in juni. Helemaal geen brief gekregen trouwens. Vond het al zo lang duren en heb toen maar naar het ziekenhuis gebeld. Toen kreeg ik na de vraag of mijn brief met daarin de afspraak gegevens al onderweg was of nog verstuurd moest worden, de internist zelf aan de lijn, met de mededeling nee dat doen we niet per post (Huh? Gaat er nooit iets normaal ?)
Dus. Afspraak staat voor aankomende maandag al! Wel spannend. 

Dinsdag nog naar mijn eigen huisarts. En dan is het wel weer ff klaar.
Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 09 May, 2012, 10:41:27
Hoi Beertje,

Hoe was het bij de internist? Ben je al iets wijzer geworden of moet er eerst bloedgeprikt worden en moet je daarna weer terugkomen? Sterkte!!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 09 May, 2012, 14:37:03
Ben maandag bij de internist geweest. Die vond het niet raar 14 maanden pfeiffer. Dat kan gebeuren. Nou voor de zekerheid toch maar verder onderzoeken.
Lichamelijk onderzoek: bloeddruk, hartslag klieren en dergelijke was allemaal in orde.
Daarna nog bloed geprikt op oa foliumzuur b12 lyme en nog iets wat me nu niet te binnen schiet. Het was een rot prik. Soms gaan ze pijnloos maar deze helaas niet.
Heb dan nu ook blauwe plekjes.

Toen nog een r?ntgen foto gemaakt van m'n longen en volgende week een echo van mijn boven en onderbuik.
Aan het eind van de maand heb ik weer een afspraak met de internist. Om dan de uitslagen te bespreken. Spannend!!!

Ben ook nog even langs een psychotherapeut- maatschappelijk werkster geweest en ze zei dat ik gewoon goed bezig ben. Dat ik qua persoonlijkheid een echte doener ben. Zoals ook actief de ziekte proberen op te lossen (wat dus niet werkt). Dat is ook de reden waarom het nog extra moeilijk is omdat ik mezelf continu tegenwerk. Als ik daar meer inzicht in krijg dan is er beter mee om te gaan. En daar gaat ze mij mee helpen. En om een goede richting te vinden in een opleiding en ander werk.

Dus er zit schot in de zaak. Het is nu alleen ff afwachten.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 10 May, 2012, 10:32:42
Fijn dat ze bij jou ook op Lyme prikken. Wilden ze bij mij niet doen.... Ik heb alleen maar bloedonderzoek gehad. Misschien zijn mijn klachten anders, maar fijn dat ze dat bij jou wel controleren.

Ben benieuwd wat er uit komt!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 11 May, 2012, 15:02:24
Hoi hoi

22 mei mag ik weer eens naar het UWV.... Vindt het wel weer spannend. Ik moet mezelf echt weer moed inpraten. Ben er echt nog niet aan toe om meer te werken. Dit is eigenlijk al teveel. Ik werk een paar uurtjes per week omdat ik anders helemaal gek wordt van het thuiszitten. Maar het werk op zich is teveel soms. Ze kunnen dan toch niet zeggen dat ik meer moet werken?

O onzekerheid.., wat vervelend.
Iemand tips? Mbt UWV.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 11 May, 2012, 17:55:39
Ik mag hopen dat ze dat niet zeggen, je hebt zelfs nog actieve pfeiffer dus. Gewoon eerlijk zijn en je niet al te druk maken!

Liefs Xxxx
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 15 May, 2012, 17:43:59
Heb vandaag gewerkt, 4 uurtjes in de ochtend. Ben nog steeds zo moe. Hoop echt dat de internist me kan helpen.
Nu ook weer last van hooikoorts. Kriebel in mijn neus, blijft maar kriebelen. :)

Mijn gezicht tintelt ook soms... Iemand die dit herkent?

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 15 May, 2012, 19:52:00
Gebruik je iets tegen de hooikoorts??
En tegen die kriebel in je neus, misschien verdwijnen de tintelingen dan ook in je gezicht??

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 17 May, 2012, 14:21:51
Jammer dat je geen antwoord geeft, anders had ik voor mijn examen even kunnen oefenen haha.
Allergische rhinitis waaronder hooikoorts is ook een zelfzorgstandaard die ik moet leren voor het examen.
Je moet dan adviezen geven en als dat niet voldoende is ook een middel, maar dat ligt aan de klachten die de persoon heeft.
Maar je hoeft niet te antwoorden hoor als je dat niet wilt...
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 17 May, 2012, 15:02:29
Hoi hoi,

Ik heb aerius geprobeerd tegen hooikoort maar daar werd ik alleen maar moe van.
Ik heb fluticascon (of zo iets?) geprobeerd, werkt ook niet
Nu gebruik ik iedere ochtend gencydo van weleda (spray) en dat werkt wel naar mijn idee. Mijn hooikoorts is gelukkig niet zo heel erg. Ook zonder spray of pilletjes is het goed te doen.

De tintelingen in mijn gezicht komen naar mijn idee niet van de hooikoorts, het komt echt van binnenuit. Wanneer je bijna flauwvalt, of hyperventileerd dan krijg je eerst wat tintelingen in je gezicht. Zo voelt het aan. (niet dat ik dat vaak heb hoor! Gelukkig maar 2 x). Verder voelt het ook helemaal niet als hyperventileren of flauwvallen. Mijn ademhaling is naar mijn idee goed, meestal een rustige buikademhaling. Misschien onbewust??

@lied89
Als je nog een middeltje weer tegen hooikoorts heb ik daar best oren naar. Wat ik nu gebruik is bijna op!
Elk advies is welkom

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 17 May, 2012, 20:34:07
Hoi,

Dus je hebt toch wel dingen geprobeerd al. Jammer dat het niet werkt...
Ik kan je natuurlijk alleen middelen adviseren die zonder recept verkrijgbaar zijn. Aerius en fluticason zijn beide middelen die wel op recept gaan. Meestal is de werking van handverkoopproducten minder effectief (minder sterk) dan dingen op recept.
Het vervelende van middelen op recept is dat ze inderdaad ook een nadelige effecten hebben. Bijwerkingen dus, gaat het een beter krijg je er iets anders voor terug. Hoe lang heb je aerius gebruikt, er staat dat de bijwerkingen afnemen na een paar dagen heb je er minder last van. Als je het middel 's avonds inneemt heb je er ook minder last van...

Ik weet niet of je verder nog meer klachten hebt? Last van jeukende ogen ofzo.
Bij vooral neusklachten kun je azelastine neusspray gebruiken. (alleen als er geen oogklachten zijn)
Verder gebruiken mensen met allergieklachten vaak cetirizine en loratadine (tabletten).
Maar zit me te bedenken dat dat ook niet zo'n handig middel is, heeft ook invloed op het reactievermogen (sufheid, vermoeidheid enzo) Maar dat hoeft niet bij iedereen zo te zijn.

Als je alleen last van je neus hebt zou ik eerder iets van een neusspray gebruiken.
Een tweede keuzemiddel is cromoglinezuur neusspray. Maar dit moet je gebruiken voordat de klachten optreden dus daar ben je nu te laat mee. Het is een middel dat preventief werkt en je moet het ook continue gebruiken. Veel mensen hebben moeite om dat vol te houden.

Op school moet ik dus mensen naast een middel ook adviezen geven, maar eigenlijk zijn dat vaak logische adviezen. Vermijd stuifmeelkorrels. Lijkt me nog al logisch. Staat er in het boek, vakantiebestemming: aan zee is minder stuifmeel dan in het binnenland, denk je dat mensen daar echt rekening mee houden??
Maar ja dit soort adviezen moet ik dus wel bij het examen geven anders krijg ik aftrekpunten...

Ik ken genydo van weleda eigenlijk niet.
Maar ja, als de daar baat bij hebt dan kan je dat toch gewoon gebruiken.
En anders een ander middel vragen aan de dokter wat misschien voor jou wel werkt. Er zijn nog wel meer middelen op recept volgens mij tegen hooikoorts.

Toch gek die tintelingen in het gezicht. Je gaat toch binnenkort naar de internist. Misschien kan je het aan haar vragen waar dat vandaan zou kunnen komen, misschien dat zij het weet.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: jetske op 18 May, 2012, 08:39:05
Tintelingen in het gezicht kunnen voorkomen bij een vit B12 tekort.
Heb je dit alleen in het gezicht of ook in armen/handen en voeten.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 18 May, 2012, 10:17:48
Alleen in mn gezicht. En b12 was paar maanden geleden eerder te hoog dan te laag (800?)

Maar ben er wel weer op geprikt voor de zekerheid. Uitslag krijg ik 31 mei

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 19 May, 2012, 10:40:50
Bravo Lied. Je hebt gelijk geoefend voor maandag. Moet helemaal goed komen!

Beertje wanneer moet je weer terugkomen bij de internist? Ben benieuwd of er wat uit de onderzoeken komt. Sterkte!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 19 May, 2012, 19:31:34
Dankje Floor! Nou nog hopen dat ik het onderwerp hooikoorts krijg op mijn examen, maar dat zal wel niet...
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 19 May, 2012, 19:43:26
Ik krijg 31 mei de uitslag.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 20 May, 2012, 13:45:02
ok nog even afwachten dus. Spannend!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 22 May, 2012, 09:28:22
En zo naar het UWV... Spannend. 
Laat Later wel weten hoe het is gegaan.
X
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 22 May, 2012, 16:37:52
Nou ben bij het UWV geweest.
Arts zei dat z'n voorganger had opgeschreven dat het waarschijnlijk iets psychisch is. Dus toen heb ik hem uitgelegd hoe het zit. Dat ik nu bij de internist ben geweest omdat m'n pfeiffer nog steeds actief is.
UWV arts zei: dat zegt me niks dat het nog actief is.
Hij heeft dus nu een verzoek om verslag bij de internist gevraagd. (met toestemming van mij). Wanneer ik de uitslagen te horen krijg, maakt de internist ook een verslag voor de arts van het UWV zodat hij ook weet hoe het verder moet.
Dan krijg ik waarschijnlijk weer een oproep en dan praten we weer verder. Was verder een aardige man, heel duidelijk en helder.
Hij heeft de kennis niet in huis om er verder over te oordelen. Dus het is ff afwachten. Maar ik hoef dus niet verder op te bouwen op werk met het aantal uur.
Maar ben het wek zat inmiddels!!
Wil gewoon beter zijn

Het hakt er wel in hoor. Die spanning van vandaag. Niet goed geslapen vannacht, plus dat er meerdere muggen in de slaapkamer waren die me wakker hielden.

O ja aan het eind van het gesprek zei die nog wel, nou er is niks psychisch aan de hand hoor! En dat je verdrietig bent omdat je nog niet beter bent is heel normaal.

M'n geheugen lijkt ook steeds slechter te worden dus hou het ff hierbij

Liefs :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 29 May, 2012, 16:10:39
Hoi Beertje

Ja het is allemaal een gedoe he, die molen van internist, bedrijfsarts, uwv en huisartsen... Ik denk dan ook echt vaak, als ik nou niet ziek zou zijn, had ik die ellende niet. Hoefde ik niet steeds uit te leggen hoe het zit, maar goed het is niet anders. Nou even afwachten voor je. Succes er mee!!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 30 May, 2012, 15:50:51
Hoi hoi,

Morgen naar de internist! Spannend. Ik krijg dan de uitslag van de onderzoeken. Echo, r?ntgen, bloed en urine. Ben heel erg benieuwd!
Als er nog iets anders wordt geconstateerd hoop ik dat het enigszins makkelijk is om te genezen. Ik wil weer aan de slag!

Tot nu toe zit er helaas nog helemaal geen verbetering in. Eerder het tegenover gestelde. Wanneer ik echt moe ben is m'n concentratie en geheugen ook ver te zoeken.

Was laatst bij de acupunctuur geweest en volgens mij heeft ze ervoor gezorgd dat ik steeds dichter bij mijn gevoel kom ofzo. Voel nu beter aan wanneer ik moe ben. En kan de dingen die ik voel beter benoemen en ook waar het vandaan komt.

Ik laat weten wat de uitslag is!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 31 May, 2012, 10:36:55
Succes straks! Fijn dat je dichter bij je gevoel komt. Ikzelf heb dat ook en dat is zo fijn. Nu zit ik alleen weer te erg in mijn hoofd... en daar word ik onrustig van.

Nou ben benieuwd hoor!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 31 May, 2012, 11:04:47
Nou internist heeft me opgebeld. Hij heeft een dubbele afspraak... Verder ziet alles er goed uit. Alle onderzoeken zijn goed! Gelukkig.
Maar geen advies, helemaal niks. Het gesprek duurde nog geen 2 minuten. M'n gevoel is een beetje dubbel nu. Wat moet ik nu?

Blijkbaar is 15 maanden pfeiffer heel normaal.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: jetske op 31 May, 2012, 12:55:03
Geen waarden gevraagd van bloedonderzoek?
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 01 June, 2012, 10:37:33
Hoi Beertje

Krijg je nu een nieuwe afspraak of moet je het hier mee doen? Zou wel nog een afspraak willen zodat er meer duidelijkheid ontstaat.

groetjes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 01 June, 2012, 14:33:12
Over 3 maanden heb ik een nieuwe afspraak. Ben ondertussen naar mijn huisarts geweest om het verder te bespreken. Ik heb zelf sterk het vermoeden dat de pfeiffer niet goed overgaat door een andere oorzaak.
Nu de meest voor de hand liggende lichamelijke oorzaken zijn uitgesloten ben ik gaan nadenken over andere oorzaken.
Na een tijdje met m'n moeder te hebben gesproken dachten we beide dat ik weleens een vorm van ADHD zou kunnen hebben, omdat ik mezelf ook zo in de weg zit. Niet rustig ben in m'n hoofd en slechte concentratie. Altijd maar bezig willen zijn enz.
Omdat ik nu pfeiffer heb, heb ik daar dan ook meer last van dan normaal.

Dit heb ik ook met de dokter besproken en ik heb een verwijsbrief gekregen om dat te laten onderzoeken.

Mijn buurvrouw (heeft burn out gehad) denkt dat het een burnout is. Zelf weet ik het niet. Maar weet wel dat ik slecht met spanning om kan gaan.
Maar burn out??

Wat ik wel dus nog steeds sterk vermoedt is dat het niet alleen pfeiffer is wat me tegenhoudt. ...:)

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: jetske op 02 June, 2012, 08:42:49
Hoi Beertje,

Heb jouw topic nog eens doorgelezen. Gebruik je nog steeds chlorella? Dit is een B12 analoog en geeft namelijk een valse waarde voor vit B12.


Dat Chlorella de B12 in de weg zit, geldt eigenlijk alleen als er g??n injecties gegeven worden.
En het kan in de weg zitten bij de diagnose, omdat de Chlorella mee gemeten wordt voor
B12, waardoor de serum B12 waarde hoger uitvalt dan hij daadwerkelijk is.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 02 June, 2012, 16:49:15
@jetske: ik gebruik al een tijdje geen chlorella meer, ik gebruik nu visolie, teunisbloemolie, rhodiola en vit C en slik de anticonceptie pil yaz 24-4

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 03 June, 2012, 10:43:04
Hoi Beertje

Goed dat je dat laat onderzoeken (ADHD of hetgeen wat je in de weg zit). Ik weet  niet welke klachten je hebt, maar ik kan me niet voorstellen dat ADHD je zo ziek zou maken. Ik ben zelf orthopedagoog en ADHD kan je behoorlijk hinderen in je fucntioneren maar geeft je niet dergelijke klachten. Ik begrijp dat je bang bent dat er iets je weerhoudt om beter te worden en dat kan ik me goed voorstellen, maar persoonlijk zal ik dan niet snel aan een dergelijke stoornis denken. Natuurlijk kan je dit daarnaast nog hebben, begrijp me niet verkeerd hoor. Je hebt inderdaad verschillende types ADHD. Het is echter wel zo dat ook zo'n diagnose soms wat subjectief is. Er moet uitgebreid onderzoek gedaan worden en je moet voldoen aan criteria net zoals bij CVS eigenlijk. Blijft lastig. Je kan ook hier niet gewoon een bloedtestje doen.

Nou succes hoor.

groetjes Floor
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 03 June, 2012, 16:53:49
Bedoelde ook dat ik ADHD ernaast zou kunnen hebben :)

Niet dat is daar specifiek moe van wordt maar, omdat ik nu rust moet nemen ik merk dat dat niet lukt. Kan gewoon niet goed stil zitten. En als ik dat wel doe is het niet stil in mijn hoofd. Voor ik pfeiffer kreeg was ik ook altijd druk op werk en thuis maar toen hoefde ik niet stil te zitten.
Heb het idee dat de pfeiffer niet weg gaat omdat ik niet goed stil kan zitten. Nu wil ik graag weten waar dat niet stilzitten vandaan komt. En toen begon er een lampje te branden. Er komt ook ADHD voor in de familie, dus dacht ik laat het maar voor de zekerheid nakijken.

En heb daarnaast ook behoefte aan een stukje begeleiding. Aangezien de internist me verder niet helpt. Wat ook niet erg is hoor, daar is hij niet voor.
Dit had ik wel verwacht maar was natuurlijk niet re?el :)
Heb in ieder geval een verwijsbrief van de huisarts en heb me online opgegeven bij psyQ.

Komt allemaal wel goed.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 15 June, 2012, 17:31:17
Hoi hoi,

Nou ADHD is onderzocht in een gesprek van 3 uur (pffffff) allemaal vragen over mij. Heel vermoeiend wel.
De uitslag krijg ik over anderhalve week. Nu zit ik toch weer te twijfelen of dat het is.
Maar ook als het geen add/ADHD is dan helpen ze me wel verder daar. En daar ben ik wel enorm blij mee. Het kan ook zijn dat de karakter eigenschappen die ik heb me nu een beetje in de weg zitten.

Ach er loopt eigenlijk zoveel door elkaar..... Soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Heb ook nog steeds last van het stoppen met roken. En ben zelf aan het veranderen (dertigersdip?). Actieve pfeiffer. Weet soms niet meer waar wat vandaan komt.
Duidelijk is wel dat ik op een of andere manier toch een duwtje in de juiste richting mag krijgen van iemand. Ik hoop dat ik bij het psyq verder geholpen kan worden. Misschien gedragstherapie of zo?

Of als het wel ADHD is misschien iets anders? Zou ik door ritalin meer kunnen ontspannen?

Er loopt teveel door elkaar whaaaaaaaaaaaaa. Het is ook wel weer een uitdaging!

Volgens mij zijn er wel meer mensen van rond de 30 die het op dit moment ff wat moeilijker hebben. Hier misschien nog wat mensen? Of advies?

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 15 June, 2012, 20:52:27
Zo wat een lang gesprek zeg, dat zal zeker vermoeiend geweest zijn...
Ben erg benieuwd wat daar voor je uitkomt.
Wel fijn dat ook als je geen ADHD of iets dergelijks hebt dat ze je toch willen helpen. Op welke manier kunnen ze je dan helpen?? Of weet je dat nog niet.

Als je echt ADHD hebt zou je door ritalin wel wat rustiger kunnen worden denk ik en ook misschien wat meer concentratie, maar ja dat moet je dan uitproberen en je arts moet er dan wel achterstaan.

Op het moment is het allemaal niet makkelijk, ook voor mij niet. Maar ben nog geen 30 hoor haha.
Tja, de laatste tijd hebben mensen weinig begrip voor mijn situatie wat erg jammer is.
Maar we moeten er maar mee leren leven he.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Floor op 16 June, 2012, 11:00:22
Fijn dat je daar terecht kunt en ze je helpen wat er ook uit gaat komen en dat is het belangrijkste natuurlijk. Lijkt me wel lastig voor je als je eigenlijk heel moe bent, maar dan de rust niet hebt om stil te zitten.

Ben benieuwd wat er uitkomt! Erg pittig hoor zo?n gesprek ondergaan als je zo moe en ellendig voelt. Knap van je dat dat gelukt is!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 29 June, 2012, 21:20:41
Hoi hoi,

Nou ADHD (of sub vorm) heb ik gelukkig niet. Ben gelukkig ook niet depressief. De psyq kan me alleen helaas niet verder helpen. Dit omdat er een duidelijke lichamelijke oorzaak is (actieve pfeiffer).

Omdat ik er zo slecht mee om kan gaan en ik me daardoor ook erg gestresst voel heeft mijn dokter voorgesteld om psycho somatische Fysio therapie te gaan doen. Dit lijkt me wel wat. Heb alleen nog geen idee wat ik daar ga doen maar dat zie ik dan wel weer.

Nu gaat het in m'n relatie ook al niet echt goed (echt niet). :(. Dat kost me dan ook erg veel energie. We willen er beide samen uit komen, maar dat heeft tijd nodig denk ik.

Zit er soms echt een beetje doorheen. Vindt mezelf dan ook zielig, ik weet dat ik dat niet moet doen, maar soms is het gewoon ff beetje vervelend. Het is ook de twijfel van hoe het komt dat ik al zo lang actieve pfeiffer heb, waarom is het nog niet over? Waarom kan niemand zeggen wat ik moet doen. Is er iets lichamelijks wat me tegenhoud om weer beter te worden of iets lichamelijks of beide?

3 uurtjes werken op een dag is echt wel m'n max en eigenlijk niet goed voor m'n lichaam. Wel voor m'n geest!
 Bwaaaaaaaa!!!

Zo dat is er weer ff uit.
Tips zijn van harte welkom!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 29 June, 2012, 21:42:32
Langdurige vermoeidheidsklachten zijn ook zwaar voor je partner, iets wat hier wel vaker ter sprake is gekomen. En werken aan je relatie is lastig, als je dagindeling bestaat uit werken en slapen/uitrusten. En het is ook zo moeilijk uit te leggen hoe anders Pfeiffermoe is dan gewone vermoeidheid.

Je mag jezelf best af en toe zielig vinden, hoor. Zolang je maar niet in het zielige blijft hangen, want ook nog een depressie erbij, daar zit je niet op te wachten. ;)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 29 June, 2012, 21:58:24
Gelukkig dat je geen ADHD hebt of iets dergelijks, wel jammer dat ze je nu niet meer verder kunnen helpen.
Wat is het dan wel he??? Wel gek ja dat je zolang actieve pfeiffer hebt. Gaan ze dat nog verder onderzoeken, of hebben ze daar geen conclusie voor?

Balen dat het ook niet goed gaat in je relatie nu. Dat kan je nu net niet gebruiken. Je bent al zo moe... Dat kost je nu waarschijnlijk ook veel energie.
Heel veel sterkte in ieder geval! Ik hoop dat jullie er samen uit kunnen komen.

Het is fijn om te werken voor de afleiding ja maar je moet het ook wel aankunnen. Let goed op jezelf, doe voorzichtig en rustig aan.
Sterkte! Echt tips heb ik helaas niet voor je, denk eerst even aan jezelf. Jammer dat je vriend nu geen begrip meer heeft voor je situatie. Ik dacht dat hij juist eerst wel veel begrip had voor je.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 30 June, 2012, 11:46:12
Hij heeft er wel begrip voor, maar vindt het niet leuk dat we niet meer zoveel leuke dingen kunnen doen. Maar het blijft een lieverd!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 01 July, 2012, 10:01:51
Gelukkig heeft hij er dan nog wel begrip voor. Het is jammer ja dat jullie nu niet zoveel leuke dingen meer kunnen doen.
Hopelijk komt het weer goed tussen jullie. Het zou jammer zijn als zo'n stomme ziekte ook je relatie nog eens verpest.
Nogmaals sterkte!

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 03 July, 2012, 13:30:02
Bank hangen en een fimplje kijken is ook leuk. ;) En wat ik weleens deed, was een rolstoel regelen bij bijvoorbeeld een dierentuin. Kon ik toch mee, zonder me al te veel in te hoeven spannen. Al is een dagje dierentuin dan nog steeds een uitputtingsslag.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 03 July, 2012, 14:52:46
Net intake gesprek gehad bij de Fysio voor psycho somatische Fysio therapie. En ik moet zeggen dat ik denk dat ik daar wel goed zit. Ze denkt dat ik door de hele situatie (s) overspannen ben geraakt. Oftewel uit balans. En eerlijk gezegd; zo voelt het helaas nu eenmaal.

Ze gaat me helpen door middel van oefeningen om beter in balans te komen en om daardoor beter te ontspannen. Ook gaat ze me tips geven voor op de sportschool.

Wat ik er zelf van hoop is beter in m'n vel te zitten met alles wat erbij komt kijken.
Heb daar ook een vragenlijst ingevuld waar uitkwam dat ik veel stress heb. Aankomende maandag gaan we dan beginnen met de oefeningen. Ben benieuwd!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 12 July, 2012, 14:39:20
Ondertussen weer eens bloed laten prikken. En ja hoor nog steeds positief... Snap er echt niks van. Iemand meer info hierover? Nu 1 jaar en 5 maanden. Dokter belt me zo terug, ik ben benieuwd.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 12 July, 2012, 16:28:50
Nee sorry, ik heb echt geen idee, en geen ervaring ermee.
Ik hoop dat de dokter je een beetje kan helpen..

Xxx
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 15 July, 2012, 20:31:40
Had de dokter nog iets interessants te melden? :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 15 July, 2012, 21:49:34
Dokter heeft nog niet gebeld... Hoop dat ze dat morgen doet. Weet dat ze er vrijdags niet is dus ik wacht het nog even af. Heb inmiddels ook contact gehad met een arts gespecialiseerd in ebv en in cmv. Hij wil verdere vragen graag met mijn huisarts bespreken. Nou dat ga ik dus ook maar aan hun voorleggen dan (heb meerdere artsen in 1 gebouw). Dus ik ben benieuwd!
Wel heel fijn dat die gespecialiseerde arts mijn mail heeft beantwoord! Zo krijg ik misschien wat meer inzichten. 

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 19 July, 2012, 15:55:33
Nou m'n huisarts heeft teruggebeld over de uitslag. Ik heb dus nog steeds actieve pfeiffer er zijn igg en igm stoffen gevonden. Verder zijn m'n leverwaarden in orde.

De dokter zei dat ze niet kan zeggen dat m'n vermoeidheid door de pfeiffer kan komen. Het zou goed kunnen maar het hoeft niet.... Pfff
Het enige wat ik kan doen volgens haar is zo veel mogelijk rust nemen en afleiding zoeken.
Begin me soms aardig te vervelen. Maar veel doen kan ik ook weer niet.

Ze zei ook nog dat ik dan misschien post viraal syndroom heb. Ja dat had m'n andere dokter ook al gezegd. Maar dan vindt ik het nog raar met de igg en igm.
Nu dus maar voorlopig er zo goed mogelijk mee om te gaan.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 09 August, 2012, 09:20:41
Hoi hoi,

Nou het is inderdaad erg rustig hier!

Ben nu weer paar weken verder en heb nu hulp van wen Fysio en een psycholoog. De psycholoog zegt dat ik alles al goed doe (mede dankzij de Fysio)
Ik heb genoeg rust momenten, slaapritme is goed. Mediteer tegenwoordig ook. Ik moet nu een dagboekje bijhouden met wat ik doe en dan daar een cijfer aan geven.

We gaan dan kijken wat me tegenhoudt in mijn herstel. Ik gok op actieve pfeiffer. :)
Ik ben dus toch wel een beetje overspannen geworden door alles.
Relatie loopt nu ook echt niet meer goed (hij zit bij z'n ouders voor een tijdje). Dus het is allemaal niet erg makkelijk. Maar goed, stapje voor stapje.
De stapjes duren alleen zooooo lang. Wil wel veel maar kan het niet. Ben ook snel kortademig, vraag me dan af is dat van de pfeiffer of de stress?
Geloof dat er wel meer mensen hier last van hebben of hebben gehad (lied?).

Maar goed vandaag maar even lekker genieten van het weer en met een vriendin picknicken! En een stukje fietsen.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 09 August, 2012, 19:54:49
Hoi,

Fijn dat je nu wel wat hulp krijgt en dat het stapje voor stapje toch af en toe vooruit gaat. Wel goed van je dat je bij de fysio loopt en ook zelf meditatieoefeningen doet. Misschien brengt dat je weer wat meer tot rust.

Jammer dat het toch nog steeds niet goed gaat met je relatie... Misschien kun je daar ook eens bij de psycholoog over praten. Misschien helpt dat.

Waar die benauwdheid/kortademigheid vandaan komt weet ik dus ook niet. Stress is voor heel veel dingen niet goed natuurlijk, dat moet je zien te vermijden!

Tijdens mijn examens had ik ook last van mijn ademhaling enzo. Ik ademde niet echt normaal. Het voelde raar en ook kortademig. Dus stress en te veel doen kan dus wel die kortademigheid misschien veroorzaken, maar ja ik ben ook geen dokter. Misschien heeft het bij jou een andere oorzaak.
Ik zelf denk niet dat het een directe oorzaak is van pfeiffer, bij mij begon het pas na een paar maanden...

We moeten maar van de kleine dingen genieten he. Lekker gepicknickt en gefietst??

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 10 August, 2012, 14:08:57
@ lied: ja heerlijk gepicknickt!! We hebben maar een heel klein stukje gefietst. En lekker in een park gezeten, dat was echt een oplader voor mij! Ga ik vaker doen. 

M'n relatie bespreek ik inderdaad ook bij de Fysio en bij de psych. M'n kortademigheid heb ik vooral na werk of iets anders inspannendst. Als ik net ff iets teveel heb gedaan. En is dan ook een teken voor mij dat ik voorlopig even moet rusten. Dus denk een soort van lichamelijke stress reactie. Zo van h? nu moet je rustig aan doen!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: mini op 12 August, 2012, 20:09:38
Hoi Beertje,

ik lees dat je een moeilijke periode hebt.. ik vind het erg vervelend voor je en ik hoop dat het toch allemaal nog op zijn pootjes terecht komt!
Ik wil je een tip geven, probeer (als je daar energie en tijd voor hebt) via je huisarts in het ziekenhuis te komen. Ik heb een tijdje niets van mij laten horen.. omdat ik erg veel dingen heb gehad die veel energie vergden. Het cvs centrum in Amsterdam viel een beetje tegen, de dokter was een beetje vaag met de diagnose, ik had weinig energie en ik zou iets aan de schildklier hebben. Ik heb het achter mij gelaten, jammergenoeg heeft het ons veel geld energie en tijd gekost.. Ik loop al bijna 3 jaar met pfeiffer/vermoeidheidsklachten maar nu kan ik niet meer ik ben gesloopt. Een maand geleden ben ik toch weer naar de huisarts geweest omdat ik wil weten wat ik heb, ze deed moeilijk maar heeft mij gelukkig doorgestuurd naar een internist. Zij kon niets voor mij doen, ik heb een soort van chronische pfeiffer. Er zitten nog eiwitten in mijn bloed die normaal in het bloed zitten als je ziek bent. Dat kwam volgens haar nog door de pfeiffer. Ze zei dat ze te weinig kennis heeft op gebied van vermoeidheid en probeert mij door te sturen naar het Radboud naar een internist. Ik hoop dat het lukt, want als ik ertussen kom kan een arts mij misschien verder onderzoeken en een diagnose geven. Dit wil ik voor mezelf maar ook mijn werkgever zit achter mij aan, en (hopelijk gebeurt het niet) voor een eventuele uitkering. Het is voor je partner ook erg moeilijk, dat botst bij ons ook weleens. We hebben 2 weken vakantie gehad maar heb ruim een week niets kunnen doen, veel op bed en op de bank gelegen en dat is erg frustrerend! Ik merk dat ik achteruit ga, morgen heb ik een gesprek met de Arbo en ik hoop dat hij ook inziet dat ik nu voor een lange tijd thuis moet blijven.
Ik wens je veel sterkte en probeer af en toe afleiding te zoeken dat doet je goed!

groetjes Anke
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 12 August, 2012, 21:34:04
@Beertje

Wat fijn dat je lekker gepicknickt hebt! En je hoeft niet ver te fietsen. Het is al goed dat je wat onderneemt en toch een klein beetje in beweging blijft! Lekker een keer tijd aan jezelf besteden en wat ontspannen is goed voor je.

Misschien komt die benauwdheid van mij ook wel doordat ik te veel doe. Ook al heb ik nu niet echt stress ofzo. En op stage is het ook vrij rustig. Wisten we maar waar alles vandaan kwam en wat het is he. Dat zou het misschien makkelijker maken.
Ben toch wel benieuwd of er iets uit die onderzoeken komt. Maar denk zelf van niet.

Goed dat je praat met verschillende mensen. Het is fijn dat je je verhaal kwijt kan bij iemand die er volledig buiten staat en misschien/hopelijk kunnen ze je ook een beetje helpen.
Hoe gaat het eigenlijk op je werk?

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 13 August, 2012, 09:39:35
@Anke: bedankt voor de tip, ik ga ook inderdaad al naar een internist in het ziekenhuis. Ik ga daar binnenkort weer heen. Hij zei de vorige keer dat het best kan dat ik al zo lang actieve pfeiffer heb. Heb wel allerlei onderzoeken gehad maar daar is niks uitgekomen. (oa schildklier en lyme). Ik ga bij de volgende afspraak toch maar vragen hoe het kan dat het er al zo lang is en of hij een gouden tip heeft. Of mij doorstuurd of zo.
Aan de andere kant als hij zegt dat het kan.... Tja

@Lied: op werk gaat het wel, ik kan maximaal 3 uur per keer werken en moet daarna echt rusten. Werk maximaal 9 uur in de week. Deze week ben ik helaas maar voor 3 uur ingeroosterd. Maar ja, daar is niet zoveel aan te doen. Maar m'n werk is leuk en gezellig!

Nu weer heel erg moe, maar kan wel steeds beter m'n gevoelens uit elkaar halen. Wat komt waar vandaan. Als ik erg moe ben kan dat komen door lichamelijke inspanning of stress bv. Weten waar het vandaan komt geeft ook weer wat rust. En dan kan ik er actief op reageren dmv naar de zee gaan en daar op een kleedje gaan zitten of door juist wat lichamelijke lichte activiteiten te doen (in geval van stress).
Maar soms is het ook niet zo duidelijk natuurlijk.
Maar wordt steeds bewuster van hoe ik me voel en waarom.

Vriendin van mij heeft misschien ook pfeiffer. Of het is alleen wat stress. Maar stress = verminderde weerstand = vatbaarder voor infecties. En we drinken weleens uit elkaars glas. En ze heeft een opgezette lymfeklier in dr nek en ook keelpijn en soms koorts, hoeft natuurlijk niks te betekenen. Kan ook gewoon griepje zijn.

Maar wat ik me afvraag: hoe begon jullie pfeiffer? Bv tijdens een drukke periode, tijdens stress, na een griepje? Met andere woorden: is het begonnen in of na een periode van verminderde weerstand?

Vandaag naar de Fysio en later op de dag naar de zee!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 13 August, 2012, 19:54:30
Gelukkig dat het op je werk goed gaat. Heb je toch wat afleiding enzo. Jammer dat je deze week dan minder moet werken, het is zo fijn als je een bepaald ritme hebt op een gegeven moment.

Vervelend als je vriendin ook pfeiffer heeft.... Klinkt wel als pfeiffer klachten. Ik had eerst ook opgezette lymfeklieren en lichte koorts. een week later pas keelpijn. Ik weet niet meer of ik het druk had, ik zou beginnen aan een stageweek maar het weekend daarvoor was ik al niet lekker (grieperig). Ik heb pfeiffer in februari gekregen dus wel in de winterperiode als je weerstand meestal lager is.

Als de pfeiffer bij jou nog actief is zou het dan nog besmettelijk zijn vroeg ik me af?? Meestal is dat maar een week of 6 toch. Ik ben het even kwijt geloof ik...

Lekker dat je naar de zee gaat. Woon je in de buurt van de zee dan?
Over een tijdje ga ik een weekje naar Texel, daar heb ik ook wel zin in. Hopelijk knap ik daar een beetje van op. En is het een beetje mooi weer.

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: mini op 13 August, 2012, 20:34:21
Hoi,
Ik heb pfeiffer in oktober gekregen, dan begint de rustige periode op het werk dus daar lag het niet aan. Wel had mijn partner in die periode (ervoor) veel problemen om werk te vinden en te houden. Denk dat ik onbewust toch stress had en daardoor een mindere weerstand. Sindsdien is het niet meer goed gekomen. Ik zit weer volledig in de ziektewet en nu voor lange tijd. Ik heb ergens gelezen dat pfeiffer na lange tijd nog besmettelijk is..
Naar zee gaan is echt heerlijk, ik knap er (voor even) van op! Wij gaan altijd naar koudekerke in zeeland, echt lekker. @ lied, gezellig naar texel het zal je goed doen!
Naar je lichaam luisteren is erg belangrijk, hoe meer je je lichaam forceert en je klachten onderdrukt hoe langer de genezing duurt of de klachten worden chronisch (wat bij mij het geval is)
Doe op je gemak en veel sterkte!

Groetjes mini
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 08 October, 2012, 10:00:24
Hoi hoi

Wat is het rustig hier!
Nou ff een update:
In september bloed laten prikken bij internist. Daar kwam uit dat de pfeiffer niet meer actief is!! Bij de dokter eind juli nog wel, maar dat is waarschijnlijk een ander soort test.
Heb inmiddels dus hulp van een psycholoog en gaan ervan uit dat het cvs is. Als oogpunt om daar vanuit te werken.
Heb ook hulp van een Fysio die psychosomatische Fysio is en haptonomie doet.
De psycholoog doet een soort cgt bij me. En de Fysio helpt me bij het indelen van m'n dag en bij het opbouwen van sport en bij het beter voelen van m'n grenzen.
Ben ook nog bij het UWV geweest (stress, stress en stress). En om een lang verhaal kort te maken mag ik m'n uitkering voorlopig behouden, mits ik opzoek ga naar lichter werk (nu horeca, dus totaal niet licht). En dat klinkt ook wel logisch. Het is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

Moet dus zittend werk zijn....

M'n partner en ik leven nog steeds apart. En het ziet er niet naar uit dat het goed komt. Wat ook niet erg is hoor.
Maar straks wel weer extra zorgen over hoe het allemaal verder moet. Maar dat is een ander verhaal

De internist heeft me per ongeluk getest op koper, en die was dus te hoog! Vreemd h?? Nu moet ik dus in maart weer terug om opnieuw te testen. Iemand hier bekend mee?

Nou verder gaat t in m'n koppie allemaal heel goed!! Alleen heb ik echt inspanningsintolerantie. Als ik heb gewerkt van 9-12 dan moet ik daar de rest van de dag van bijkomen. En ik sport ook nog 2 x in de week en ook daar moet ik van bijkomen.
Sport doe ik 20 min fietsen (hartslag: 124) en 1 min armspier en 1 min beenspier oefeningen. En dan ook weer de rest van de dag van bijkomen.
Dus eerst zat er nog een stukje stress bij maar dat is nu onder controle. Lijkt nu alleen lichamelijk. Door alle jaren zo hard te werken en daarna dus pfeiffer te krijgen is er een soort roofbouw op m'n lichaam gepleegd. En daar ga ik nu van herstellen!

Kan wel zeggen dus dat ik (mentaal) in de opbouwende fase zit. Hoop dat het ook echt zo is. Weet dat ik nog een lange weg heb te gaan. Maar ik probeer te kijken over een langere periode. Een jaar geleden kon ik minder en zat ik minder lekker in m'n vel dan nu.
Ben er nog niet maar ben verder dan gister!

Waarom is het zo stil hier?
Nou, opmerkingen vragen tips ed zijn van harte welkom!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 21 October, 2012, 14:29:53
Ja, het is erg rustig he op het forum. Geen idee waarom. Iedereen is genezen van pfeiffer ofzo haha.
Ik in ieder geval nog niet. Heb het een beetje te druk en dat voel je weer gelijk he. Maar het einde van mijn stage is in zicht.

Wat fijn om te horen dat het beter met je gaat en minder gestresst bent enzo. En dat je geholpen wordt door verschillende mensen. Haptonomie... de mesoloog raadde mij dat ook aan maar ben dat niet gaan doen. Hoe vind je dat, helpt dat? Het enige wat ik nu doe is fysio.

Weet je waarom je koperwaarde hoger is? Of hebben ze dat niet gezegd wat de oorzaak daar eventueel van kan zijn?

Dus nu is je pfeiffer niet meer actief. Maar ja helaas zegt dat nog niks. Hopelijk gaat het steeds beter met je en worden we weer een keer de oude he. Wat zou dat toch fijn zijn.


Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 03 November, 2012, 14:55:11
Hoi hoi,

Ja haptonomie vindt ik erg fijn!! Het doet echt wat met me, ik voel me er beter door. Ik kom weer beter bij mezelf. Het is echt een aanrader.
Het helpt niet tegen pfeiffer maar om beter in je vel te zitten zeg maar, zodat je lichaam en geest wat rustiger worden en de kracht krijgen om weer op te bouwen, (snap je?).

Ik heb door de langdurige pfeiffer andere klachten ontwikkeld die me in de weg staan (stonden) naar genezing. Ik was (en ben soms nog steeds) best verdrietig omdat ik nog niet de oude ben. En daardoor (en mede met andere gebeurtenissen) heb ik stress klachten ontwikkeld.
Ja ja stress door de pfeiffer.  :P
Maar ik geloof ook dat ik pfeiffer heb gekregen om in m'n leven ff pas op de plaats te maken.

Alles in m'n leven ligt dan ook overhoop. Is nu niet erg meer hoor! Maar ik denk dat er wat veranderingen nodig waren.
- Waarschijnlijk einde relatie
- ander werk (mag niet meer in de horeca)
- misschien ander huis (als ik het alleen niet kan betalen)

Het is veel maar het komt allemaal goed!

Waar de hoge koper waarde vandaan komt weet ik niet, maar moet in maart weer naar de internist.

Pfeiffer is nu wel weg maar ben ook helaas nog niet de oude, maar ik ga er helemaal voor om beter te worden. Zal misschien niet meer zoveel krijgen als vroeger maar dat is ok. Als ik maar gezond ben. Ook als ik terug kijk naar een aantal maanden geleden gaat het zeker beter.

I ain't there yet but i am further then i was yesterday

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 06 November, 2012, 20:48:21
Dus jij vind haptonomie erg fijn. De mesoloog raadde me het ook aan alleen heb dat toen niet gedaan. Ik was het even zat met alles, iedereen beloofd me van alles en heb niet het gevoel dat het nu echt vooruit gaat.
Ik snap je wel ja, het werkt niet direct tegen je pfeifferklachten maar door wat je daar doet ga je toch beter in je vel zitten en daardoor worden de klachten ook wat minder.

Het is best frustrerend dat we nog steeds niet de oude zijn he. Ik vind dat je er wel erg positief instaat en dat vind ik echt knap van je!
Als ik het zo lees vind ik dat je best heftige veranderingen hebt en dat kost natuurlijk ook energie. Misschien zijn de veranderingen op langere termijn beter voor je.

Dus je mag niet meer in de horeca werken, heb je enig idee wat je nu gaat doen? Ga je werken of nog studeren? Als ik me het goed herinner dacht ik dat jij wel eens gezegd hebt dat je doktersassistente wilde gaan doen maar misschien vergis ik me.

Sterkte met alles!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 09 November, 2012, 10:50:16
Hoi,

Ja het zijn heftige veranderingen en inderdaad beter voor me!
Ik wou ook inderdaad dokters assistent gaan doen, maar heb ook nog meer interesses.

Het UWV gaat me waarschijnlijk helpen met re?ntegreren en ook lijken wat er het beste bij me past. Ze hebben over mij overlegt en wordt er zo over terug gebeld.

Ik ben benieuwd!
Groetjes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 10 November, 2012, 17:38:34
Gelukkig zijn de veranderingen beter voor je.

Goh wel spannend dus. Ben benieuwd wat je gaat doen en wat bij je past. Gelukkig heb je meerdere interesses.
Heeft het UWV al teruggebeld??

Succes ermee in ieder geval. Ben erg benieuwd voor je.

Groetjes
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 10 November, 2012, 20:40:35
Inderdaad, wat had het UWV te melden? :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 10 November, 2012, 21:03:31
Hoi hoi!!

Nou ze gaan me helpen in een reintegratie traject!! Met kans op een baan, die bij me past.
Ben echt heel blij!
In m'n eentje dit doen is gewoon in deze tijd niet te doen. Was oa al naar 8 uitzendbureaus geweest en daar kreeg ik overal hetzelfde te horen; zonder juiste diploma en of ervaring wordt het heel moeilijk en dan ook nog re?ntegreren ....

Dus ik ben heel blij dat ik nu gehoord ben en dat ik hulp erbij krijg. Verdere details weet ik nog niet, want ze stond op m'n Voicemail. Maandag weet ik waarschijnlijk meer.
Er gaat ook iemand met me kijken wat m'n interesses zijn enzo.
Echt top!

Ander verhaal, Ik doe tegenwoordig ook aan oil pulling (ff googelen) en ik voel me er echt wel iets beter door. Ieder z'n ding natuurlijk. Maar ik dacht ik meld t, en misschien dat iemand er ook in is ge?nteresseerd.

Fijn weekend allemaal!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: mini op 12 November, 2012, 16:44:01
Hoi Beertje,

ik lees wat je allemaal hebt doorgemaakt.. en dat is geen kattepis! Ik vind het erg knap hoe je je erdoor heen hebt geslagen  ;) hopelijk heeft het UWV ook goed nieuws voor je. Ik loop ook nog steeds met klachten, gelukkig gaat het weer iets beter maar deze ziekte-chronische klachten stellen je lichamelijk maar zeker ook geestelijk op de proef!

Ik wil je nog heel veel succes wensen met het vinden van de juiste job en dat je je snel weer een beetje beter voelt.

groetjes Mini
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 22 November, 2012, 10:26:58
En zit er al vooruitgang in het reintregatie-traject?

Ik heb het oil pulling geprobeerd, was echt een beetje vies om olie in je mond te stoppen haha. Ik las op internet dat als je het dan uit tuft het er dan heel vies uitziet, dat was bij mij niet zo.
Wat voor olie gebruik je ervoor?

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 26 November, 2012, 10:21:25
Hoi hoi,

Ik heb binnenkort een afspraak bij het re?ntegratie bedrijf. Ben benieuwd!
Tevens heb ik ook m'n wia aangevraagd. Kost wel weer veel energie ook. Hoop dat ik door de keuring kom en zo. Pieker daar weer teveel over.
Moet ik niet doen dat weet ik, maar ik heb er geloof ik geen energie voor om alles opnieuw uit te leggen. Hoop dat er een goede informatie overdracht is tussen de mensen van de ziektewet en de mensen van de wia.

Het oil pulling doe ik met zonnebloemolie. Dat heeft niet echt een smaak. En spoel er dan rustig 20 min mee in m'n mond. En idd als ik het uitspuug is het wit en ondoorzichtig. Terwijl het eerst helder geel was. :)
Beetje vies verhaal h??
Maar voel me er echt fijn bij!

Vorige week 3 dagen achter elkaar gewerkt! 3 x 3 uur. En dat ging wel ok?. Heb wel gezorgd dat ik de rest van de dag niets te doen had en heel vroeg maar bed.
Sporten doe ik nog steeds 2 x per week en ook daar heb ik iets erbij gedaan. Over een langere tijd bekeken gaat het echt langzaam ietsje beter! Vorig jaar kon ik niet eens naar m'n moeder toe fietsen!
Maar ik ben helaas nog niet de oude, ik denk ook dat m'n overspannen periode er ook nog bijkomt wat geheeld moet worden want ben echt helaas mezelf nog niet. (Iemand dit ook meegemaakt?)
Ben geestelijk en lichamelijk nog niet de oude, maar ja elk stapje is er 1.
Heb dingen altijd "snel" gedaan in m'n leven en geloof dat het nu de bedoeling is dat het langzaam gaat. Maar wel terug naar de oude ik!
Misschien met ietsje minder energie alleen.

@lied89 & mini: nog bedankt voor het compliment, over dat ik me er goed en positief doorheen sla!
Dat doet me erg goed namelijk en daar werk ik ook bewust aan. So thanks!

Vindt het echt heel belangrijk om (al is het maar een beetje) de dingen positief te bekijken! Daar voel ik me in ieder geval veel beter bij!

Nou alle tips zijn van harte welkom!
Succes allemaal!!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 26 November, 2012, 17:37:17
Geen dank hoor, ik vind het echt knap dat je zo positief blijft, ondanks dat jij het ook niet altijd makkelijk hebt.
Spannend dat je binnenkort een afspraak hebt bij het reintergratiebedrijf. Ik ben ook erg benieuwd....

Vind het ook knap dat je zelf zegt wat je niet moet doen, zoals piekeren, het valt niet mee he, ik ken het.

Goed zeg dat je 3 dagen achter elkaar gewerkt hebt en dan ook nog 2 keer sporten. Sporten is erg zwaar zeg, het valt me soms echt tegen maar sport ook niet zo vaak dus moet weer een beetje opstarten.

Wat een toeval dat je schijft dat je jezelf niet helemaal bent. Ik heb daar de afgelopen weken ook veel last van. Het is een beetje een te lang verhaal om uit te leggen en wil het ook uit mijn hoofd krijgen. Ik probeer nu alles weer een beetje rustig aan op te pakken en te kijken wat ik wil en hoe ik het moet aanpakken als ik straks ga werken. Het is moeilijk om weer jezelf te worden en heb nog steeds moeite om te accepteren zoals het is.

Succes met die afspraak bij het reintergratie bedrijf.
En blijf positief zullen we maar zeggen he.

Groetjes

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Kringel op 01 December, 2012, 23:59:37
Ik ervaar momenteel zoveel hinder van de pfeiffer..! Sport niet meer, sociale leven op nul gezet en ookmfulltime werken lukt niet meer! Ben het spuug zat! Iedereen gaat maar door en ik kan het niet bij benen! Accepteren lukt momenteel echt niet!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 02 December, 2012, 14:43:50
Hoi hoi!

@kringel: welkom hier! Helaas onder minder leuke omstandigheden.....
Wat vervelend is het h?? Tja accepteren is inderdaad heel lastig h?? Mensen om je heen hebben (ogenschijnlijk) nergens last van en jij moet bij alles nadenken of het niet teveel energie kost.
Heb je mensen in je omgeving die je steunen? Als je tips wilt geef ik ze graag hoor!

Alvast 1: regelmaat in iets doen en rusten is (voor mij iig) belangrijk. Bv s ochtends wat doen en daarna rusten en dan later op de middag weer wat doen en daarna weer rusten. De doe activiteiten zijn natuurlijk voor iedereen verschillend. De een kan nog net aan een brief posten en de ander kan al veel meer.

Probeer een beetje lief te zijn voor jezelf. En ik hoop dat je hier een beetje je ei kwijt kunt.
Sterkte!

Ik mag binnenkort weer op gesprek bij het UWV om te kijken of ik in aanmerking kom voor een WIA uitkering. Wel spannend allemaal hoor!
@twijfelaar: jij ook toch? (Als ik het goed heb gelezen)

En as donderdag begint m'n re?ntegratie traject. Ben benieuwd!

M'n relatie is dus over en wat we met het huis gaan doen weet ik nog niet, we zijn daar niet zo snel mee, gelukkig. Heb genoeg andere dingen aan m'n hoofd :)

Nou succes allen!
Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 02 December, 2012, 20:33:10
Aw, wat vervelend dat je relatie ten einde is. Puur door de Pfeiffer, of spelen er ook andere dingen mee? Veel sterkte, ook met alles wat je nu nog moet gaan regelen.

Verder natuurlij veel succes met het reintegratietraject en de WIA-keuring!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: mini op 03 December, 2012, 16:49:49
wat een spannende tijd voor je beertje! ik hoop voor je dat alles op zijn pootjes terecht komt en dat het uwv ook meewerkt. blijven geloven in jezelf is erg belangrijk, als je dat niet meer hebt wordt het steeds moeilijker om uit dat cirkeltje te komen. veel mensen begrijpen niet wat ik heb, maar ik weet heel goed wat ik voel en daar gaat het uiteindelijk om. misschien moet je dit zien als een nieuw begin in je leven, andere mensen en nieuwe kansen!
heel veel succes!!

groetjes mini
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 05 December, 2012, 10:20:46
Een zware tijd moet het voor je zijn Beertje, hopelijk komen jullie er goed uit samen.

Ja ik heb net m'n aanvraag verzonden, 18 Maart is de ziektewet afgelopen, hopelijk kom ik in aanmerking, want momenteel voel ik me echt niet goed, denk als ik 1 dag zou werken dat je me kan opruimen.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 06 December, 2012, 12:49:52
Bedankt allemaal voor de lieve woorden!!

Vandaag ben ik bij het re?ntegratie bedrijf geweest en dat was een hele lieve man (gelukkig!). Ik heb vandaag eerst een soort intake gehad en hij gaat dan een plan schrijven en dat opsturen naar het UWV. Als zij het plan dan goedkeuren kan ik beginnen aan m'n re?ntegratie! (Als ik het allemaal goed heb begrepen).

Dus dat is heel fijn.
Wat wel minder is, is dat hij zei dat een wia keuring best een lastig iets is. Hij heeft het me een beetje uitgelegd zodat ik een beetje weet wat ik kan verwachten. Hoop dat het tegen die tijd allemaal goed gaat.
Misschien dat iemand nog tips heeft??
Ik denk zelf dat ik voor 25 procent zou kunnen werken ongeveer. En dat dan opbouwend.

Wat ik zelf al wel heb bedacht
- m'n moeder gaat mee naar t gesprek
- rapportage van m'n psycholoog en fysiotherapeut
- een aantal punten opgeschreven.

Mocht iemand tips hebben of andere dingen dan hoor ik het graag!

@twijfelaar: hoe ga jij ermee om? Al een oproep gekregen?

@mini: ik zie het zeker als een nieuw begin! Ja nieuwe mensen, nieuw werk en misschien nieuwe omgeving! En het is ok? en heb er zin in.

@peetje: het is niet alleen de pfeiffer, het was al langer niet zo best. We zijn uit elkaar gegroeid zonder weg terug zeg maar. Deels door de pfeiffer dat wel, ik ben veranderd en hij eigenlijk niet.

Gesprek vanochtend was een fijn en goed gesprek maar wel echt mega vermoeiend. Heb thuis eerst ff een potje gejankt.(toch weer spannend enz) Maar dan is dat ook weer uit m'n systeem. Maar wat een impact heeft dat op m'n vermoeidheid zeg!
Nou de rest van de dag maar rustig aan doen dus.

Liefs!! En nog steeds alle tips zijn welkom! :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 06 December, 2012, 20:16:12
Dat soort gesprekken vond ik ook altijd heel vermoeiend. En eigenlijk nog steeds. Eerder dit jaar een gesprek gehad bij het UWV over mogelijke reintegratie en dat kostte me ook veel energie.

En over de Wia keuring. Iemand mee en balangrijke dingen opschrijven is erg handig. Als je dingen vergeet, heb je altijd een geheugensteuntje en iemand bij je die je kan steunen.
Een rapportje van de psych en de fysio meenemen, is zeker een goed idee. Misschien nog wel beter om daar al eerder een kopie van op te sturen, dan zit het al in je dossier en kom je niet bij de keuringsarts met nieuwe info. Ik heb het denk ik al vaker gezegd, maar ik heb veel gehad aan de uitslag van de fietstest van het CVS/ME Centrum. Daarin stond in feite zwart op wit dat ik echt weinig kon.
Je keuring begint met een gesprek met de keuringsarts. Hij gaat beoordelen wat jij lichamelijk nog kan. En dan moet je denken aan bijvoorbeeld bukken en tillen en hoe vaak je dat per uur kan doe en hoe lang je achter elkaar kunt staan. Het rapport daarvan gaat naar de arbeidsdeskundige, waar jij een paar weken later ook langs moet. Die gaat dan bekijken of er binnen de mogelijkheden die de arts aangeeft, een functie is die jij uit zou kunnen oefenen. Op basis van wat je daar mee zou kunnen verdienen, wordt je mate van arbeidsongeschiktheid vastgesteld.
Je kunt mijn topic opzoeken, daarin staat vast wel wat over mijn keuring.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: mini op 06 December, 2012, 22:11:58
gelukkig had je een lieve man bij het intake gesprek, dat scheelt al een hoop stress. Erg genoeg vreet zo'n gesprek energie..
Ik kan je helaas weinig tips geven als je weer een gesprek met het uwv hebt.. ik zit zelf nu 6 maanden in de ziektewet en heb nog nooit een gesprek met het uwv gehad.. ik hoop dat je alles goed doorstaat en dat ze je begrijpen! Ik weet niet of ze bij jullie een soort van sociale werkplaats hebben.. bij ons (in Venlo) heb je een instelling die opkomt voor mensen met een beperking, er is ook iemand van het uwv in dienst. Ze kunnen jou helpen met de reintegratie. Ik heb een paar weken geleden een open solli gestuurd naar de sociale werkplaats maar ze hadden jammer genoeg geen vacature. Ik heb wel een telefoonnummer gekregen van iemand van het uwv die bij hun in dienst is. Maar ik denk dat ik eerst het hele 'traject' moet doorstaan.. 
In ieder geval veel sterkte en alvast een fijn weekend met veel sneeuwpret!!

groetjes mini
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 08 December, 2012, 19:56:17
Tsja hoe ga ik er mee om, niet echt eigenlijk, gewoon afwachten en zien wat er op me afkomt.
Ik denk dat ik dadelijk bij de hoogstraat misschien ook wel een soort van rapportage kan meekrijgen. Het punt is dat ik bijv. bij de fysio 2 x per week wel goed presteerde, maar de rest van de week dan weer in de prak zat. Ik heb in principe geen beperkingen qua beweging, maar wel qua duur.
Ik zat er wel over te denken om goed bij te houden wat ik op een dag doe, wat teveel is etc. en dat dan mee te nemen.

Ik heb alleen nog de aanvraag gedaan, geen oproep o.i.d. gekregen.

Xxx
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: mini op 09 December, 2012, 12:17:10
ik heb precies hetzelfde probleem, ik kan even wat doen maar daarna ben ik erg vermoeid. Ik kan absoluut nog geen hele dag werken.. de energie moet ik over de dag verdelen (dat is vaak wel moeilijk..) dat is wel goed om een soort van dagboek bij te houden, daar zit ik zelf ook aan te denken. laat alles maar op je afkomen, je zit even in onzekerheid maar het komt echt weer goed  ;)

groetjes mini
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 10 December, 2012, 08:57:47
Hoi hoi

Bedankt voor jullie reacties!!
Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 17 December, 2012, 13:20:24
Hoi hoi

Vandaag bij t UWV geweest voor een gesprek met een UWV arts voor m'n wia aanvraag. Was echt een hele aardige man en een goed gesprek. Hij erkent m'n klachten. Maar zegt dat vermoeidheidsklachten moeilijk aantoonbaar en meetbaar zijn. En zegt dat door het huidige systeem ik waarschijnlijk niet in de wia terecht kom.....
Nu krijg ik binnenkort nog een gesprek met de arbeidsdeskundige van de wia die gaat dan bepalen of ik in de wia kom.
Maar de kans is dus klein.....
Iemand tips?

Hij heeft ook m'n pols gevoeld en die was over de 100! Hij zei dat ik dan ook geen goede conditie heb.
Maar hij kan ook niet veel doen voor me. Ben in ieder geval blij dat hij zo aardig en begripvol was. Hij zei zelfs dat homeopathische medicijnen prima werken en soms zelfs nog beter dan reguliere medicijnen. En dat voor een UWV arts!! Ik vond dat echt bijzonder. En dat ik ook vooral door moest gaan met mediteren.

Maar ja voor aardigheid en begrip koop je niet veel in deze situatie met het huidige systeem. Toch hoop ik stiekem dat het allemaal meevalt en dat het goed komt. :)

Anders moet ik de ww in en dat vindt ik een beetje hypocriet. Gaan solliciteren terwijl ik gewoon nog geen 38 uur aankan. Ik zie het wel.
Leef een beetje met de dag want alles overzien is teveel.

Uiteindelijk komt alles wel goed! Daar heb ik vertrouwen in.

Veel liefs
En echt alle tips zijn welkom wederom! (Misschien de stichting me / cvs eens bellen)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: mini op 17 December, 2012, 15:14:19
Hoi Beertje,

wat fijn dat je UWV arts zo begripvol was! dan ga je al met een heel ander gevoel naar huis  ;) je koopt er inderdaad niets voor maar het is wel goed voor je gemoedstoestand..
Ik heb misschien een tip voor je, als je wil kun je eens kijken bij www.steungroep.nl (van de cvs-me vereniging)
ik weet niet of je al voedingssuplementen gebruikt, maar ik neem iedere dag l-carnitine 500 mg 3x per dag, en reduquinol q10 100 mg 2x per dag. Als je een drukke dag hebt mag je er meer innemen. Het zijn supplementen van Springfield, ik bestel ze meestal bij www.koopjesdrogisterij.nl daar zijn ze het goedkoopst.
het ondersteunt wat meer, ik merk dat ik iets meer energie krijg. homeopatische middelen zijn zeker goed, mijn huisarts schrijft ze mij meestal voor. Ik moet dan een formuliertje opsturen naar Heiloo, volgens mij heet die apotheek Hahnemann..

heel veel succes verder en alles komt echt goed!

groetjes mini
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 17 December, 2012, 20:16:44
Pas op met het op eigen houtje combineren van (homeopatische) medicijnen en/of voedingssupplementen. Ook dingen die vrij verkrijgbaar zijn, kunnen een wisselwerking geven.

En wat de tips betreft, kan de fysio iets zwart op wit zetten waaruit blijkt dat je conditie erg slecht is? Sommige fysiotherapeuten doen een soort fitheidstest, met longinhoud en - kracht meten enzo. Wordt ook wel bij sportscholen gedaan.
Het is minder uitgebreid dan de fietstest in A'dam, maar dan staat er in ieder geval iets zwart op wit.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 18 December, 2012, 08:30:50
Hypocriet, dat is echt het goede woord. Er zijn zoveel werkloze mensen aan het solliciteren, en dan moet jij dat ook voor 38 uur, terwijl je en zij ook weten dat je dat niet kunt.
Ik hoop dat je dan toch gedeeltelijk arbeidsongeschikt word verklaard.

Ik heb een brief gekregen dat ik naar een verzekerings arts en arbeidsdeskundige moet, en dat ik voor 30 Jan hoor of ik een Wia krijg. De afspraken zijn nog niet gepland, ik ga van 7 tm 21 januari op vakantie dus, dan misschien de laatste week van januari, of nog net ervoor. Ik had het wel doorgegeven en ook bij de aanvraag ingevuld.

Ik hoop ook stiekem voor je dat het goed komt  ;)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 18 December, 2012, 08:46:40
@peetje: ja daar kijk ik mee uit, kan inderdaad niet zomaar gaan experimenteren. Ik heb een antroposofische arts die oa homeopathische medicijnen voorschrijft (en antroposofische natuurlijk :))
Heb weleens gelezen dat St. Janskruid niet gecombineerd kan worden met bepaalde medicijnen.
En die fit test is wel een goed idee! Dat kunnen ze bij m'n Fysio denk ik wel.

@mini: de steungroep van me / cvs is nu met vakantie helaas. Maar daar ga ik in het nieuwe jaar zeker info bij inwinnen. Bedankt!

@twijfelaar: tja hypocriet h?? En dat raden ze dus ook nog aan!! Raar bedrijf. Vindt jij het spannend?
Ben benieuwd hoe het bij jou gaat.

Nou ik ga weer, want ik moet nu werken.

Doei doei
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 18 December, 2012, 10:06:18
Hoi hoi,

ja ik vind het spannend ja, maar ik verwacht dat het net zo gaat als bij jou.
Soms zeg ik heel stoer van tsja als ze willen dat ik veel ga werken dan probeer ik dat, en dan beland ik waarschijnlijk weer erg snel in de ziektewet. Maar ik ben dan ook bang dat ik nog veel verder van huis ben.

Ik hoop dat ik met de revalidatie weer wat zou kunnen werken.

Xx
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: mini op 19 December, 2012, 13:25:19
je kan ook niet zomaar experimenteren met allerlei voedingssupplementen e.d. ik kreeg in ieder geval die carnitine en q10 voorgeschreven van dr. Maes (die is inmiddels per gestopt bij IPNIR) en van de huisarts. Ik kreeg er toen ook homeopatiche tabletjes bij, het is voor mij absoluut veilig. maar ik had het er even bij moeten vermelden dat je het eerst met je huisarts moet overleggen.. (bedankt voor de waarschuwing peetje, ben weer even wakker geschud..)
heel veel sterkte de komende tijd!! ik zal voor je duimen!!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 20 December, 2012, 19:11:50
Hoi hoi,

Nou dinsdag ff griep gehad. Om wel te verstaan 1 dag. 38,5 graden koorts kleding deed pijn aan m'n huid, heel erg moe, koud en belabberd. En 's nachts mega gezweet.
Nu is het dus over en voel me nu nog alleen heel erg moe.
Heb voor de zekerheid vandaag ook bloed laten prikken voor pfeiffer. Ook in verband met het wia proces.

Maar ja, het zal wel meer aan de stress en de griep liggen. Had vroeger ook altijd maar 1 dag griep en daarna gewoon heel moe. Alsof m'n lichaam keihard heeft gewerkt om dat griep virus eruit te werken en daarvan nog moet uitrusten.

De dokter zei dat als ik igg en igm in m'n bloed zou hebben zou hij dat erg vreemd vinden na 2 jaar. We gaan het zien...
Over ong 2 weken weet ik meer. Ook het algemene bloedbeeld wordt getest en die uitslag weten ze morgen of maandag.

Schijnt wel dat veel mensen nu een virusje hebben. Met jullie alles goed?

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 20 December, 2012, 20:06:13
Volgens mij is half Nederland ziek. Ik heb zelf op het moment een flinke keelontsteking te pakken. Denk dat ik morgen toch maar de huisarts ga bellen, of het zin heeft om Pfeiffer en CMV te prikken. Ben toch wel benieuwd, gezien de gruwelijke keelpijn en de gezwollen lymfeklieren die ik gisteren ontdekte.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 20 December, 2012, 20:52:09
Joh jij ook al!
Het is inderdaad verstandig om ff te laten checken. Ben benieuwd en beterschap!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 02 January, 2013, 18:03:06
Hoi hoi,

Nou heb echt geen pfeiffer meer in m'n bloed. Nu helaas nog steeds moe. Neus zit ook nog steeds vol. Niks helpt behalve de echte troep.
Ben er nu wel echt klaar voor om weer helemaal beter te zijn. En ik werk er nog steeds hard aan op meerdere fronten.
Het is alleen zo jammer dat het zoooooooo langzaam gaat.
Moest ff beetje zeuren hoor :)

Ik blijf wel positief!
Meer mensen met last van een volle neus?? Al langere tijd.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 02 January, 2013, 20:20:28
Ik ben al zeker een maand verkouden, als het niet langer is. Momenteel een voorhoofdsholteontsteking, dus aan de neusspray en pijnstillers. Ben d'r ook wel klaar mee, iedere keer niesen, hoesten en snotteren. en dan net als ik denk dat het wat beter gaat, begint het hele verhaal opnieuw. Lymfeklieren zijn nog wel gezwollen, maar niet meer gevoelig op aanraking.
Huisarts vind het overigens niet echt interessant. Nou ja, half Nederland is natuurlijk ziek, dus echt bijzonder is het ook niet.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 23 January, 2013, 10:08:11
Hoi hoi,

Gister naar het UWV geweest voor een gesprek met de arbeidsdeskundige voor aanvraag van de wia.
Ben 100 procent goedgekeurd.
Nu wordt dan ww aangevraagd en ik ga bezwaar maken tegen de uitspraak.

Ik kan helaas echt nog niet 38 uur werken. En dan moet ik ook nog een andere baan zoeken. Heb hier nog wat hulp bij nodig.
Om te gaan solliciteren terwijl ik dat nog niet aankan vindt ik erg hypocriet en oa daarom ga ik bezwaar aantekenen. En ik wil mijn stem laten horen dat ik het niet eens ben met de gang van zaken. En ik wil voor mezelf er alles aan gedaan hebben om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Het was overigens weer een hele aardige dame! Begripvol en heeft het systeem ook uitgelegd.

Kan ook niet in mijn huis blijven wonen dat komt er ook nog bij.

Maar ik blijf optimistisch hoor! Als er dingen niet gaan zoals je wilt kun je 2 dingen doen:
Bij de pakken neer zitten of gewoon het beste uit elk moment halen!
Ik doe het laatste!!
En wordt stapje voor stapje steeds beter. Gaat niet snel, maar ik kom er wel! (Rijmt😃)

Liefs en sterkte iedereen!  ;)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 23 January, 2013, 10:42:03
Oh balen beertje!!

Ik heb vanmiddag de afspraak met de arts. Ik vraag me af of ik dan ook nog naar de arbeidsdeskundige moet, lijkt mij wel maar in de brief staat dat ik voor 30 Januari de uitslag moet krijgen, is wel een beetje kort dag.

Ik ben benieuwd hoe je bezwaar gaat verlopen, ik vind het goed hoe je het oppakt!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: mini op 23 January, 2013, 12:24:59
Wat een slecht nieuws! Ik vind het heel knap van je dat je nog zo positief bent! Wel fijn om te horen dat je met kleine stapjes vooruit gaat  ;) heel veel sterkte de komende tijd, als je hulp nodig hebt laat maar weten! Houd je taai!!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 23 January, 2013, 20:15:10
Ah, wat ontzettend vervelend.
Wat voor werk kon jij dan volgens de arbeidsdeskundige nog wel doen, met de beperkingen die door de arts zijn aangegeven?

Succes met je bezwaar en super dat je toch positief weet te blijven na zo'n tegenslag!
Ik heb vanuit m'n vakgebied, plus uit persoonlijke ervaring, redelijk wat ervaring met ambtelijke molens, dus als je hulp nodig hebt, of ik moet wat voor je nalezen of opzoeken, geef maar een gil. :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Beertje op 23 January, 2013, 20:51:57
Bedankt allemaal!!
Wat ik wel kan volgens de arbeidsdeskundige is telefoniste, receptioniste, kassiere, beginnend boekhouder enz. De zittende "simpele" beroepen zonder teveel stress en piekbelasting.

Dan moet ik dus ook nog een werkgever vinden die mij wil aannemen. Ben een tijdje geleden nog langs 8 uitzendbureaus geweest en dat was geen succes helaas.

Als jullie tips hebben graag!! Alle info is welkom!
-Wat zet ik in de bezwaarbrief?
-rechtsbijstand inschakelen?
-heeft het nog zin? (behalve dat ik sowieso m'n stem wil laten horen)
-is de steungroep (me/cvs) een handig hulpmiddelen?
-protocol cvs

Dat soort dingen zeg maar.
Ik hoop uiteraard dat de herkeuring anders gaat verlopen maar ik denk dat ik weinig kans maak. (Realistisch gezien)
Ik ga ook m'n rechtsbijstand bellen om te vragen wat zij voor mij kunnen doen.
Gaat me niet zozeer om die 100% maar dat ik niet in 1 x 38 uur kan gaan werken. En vindt dat daar een oplossing voor mag komen.

Bedankt voor jullie lieve reacties!

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: mini op 24 January, 2013, 17:32:38
de cvs vereniging heeft mij ook de site van de steungroep cvs-me geadviseerd dus dat zou ik zeker doen! het klinkt vreemd maar vorig jaar heb ik een mail gestuurd naar D66 over mijn situatie, ik dacht ik krijg over 2 maanden wel een keer een reactie.. maar binnen 3 dagen had ik een hele fijne mail gekregen. ze zouden alles op de politieke agenda zetten, hoe wat en wanneer weet ik niet maar degene van D66 zei dat het verstandig is om problemen zeker aan te geven, dan weet de politiek ook wat er speelt. als je er de energie en tijd voor hebt zou ik het zeker doen!! je kunt rechtsbijstand inschakelen maar ik weet niet of ze het op kunnen nemen tegen de overheid.. ik heb weleens gehoord als je een aanklacht tegen b.v. het uwv of de belastingdienst indient, heb je een advocaat nodig die daar in gespecialiseerd is/gerechtigd voor is. maar het fijne weet ik er niet van  :-\, dat zou je na kunnen vragen bij de rechtsbijstand.
op dit moment weet ik even niet meer.. mocht ik nog iets weten hoor je van me!
veel sterkte!!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 24 January, 2013, 20:25:23
Steungroep zou ik zeker contact mee opnemen, die hebben meer ervaring met dit soort dingen dan wij met z'n allen bij elkaar. Contact opnamen met je rechtsbijstandverzekering kan in ieder geval geen kwaad. misschien hebben ze nog tips voor je, en als ze je niet kunnen helpen, dan hoor je dat ook vanzelf.

Wat het UWV in ieder geval wel voor je kan doen, is je helpen met het vinden van een passende baan, al is dat denk ik makkelijker als je bijvoorbeeld voor 50 procent arbeidsongeschikt was verklaard. Iets wat me in jouw situatie ook logisch zou lijken. Je kunt wel werken, maar niet te lang achter elkaar.

Ik weet niet hoe het voor jou voelt, maar vaak gaat lichte lichamelijke inspanning mij nog beter af dan geestelijke inspanning, dus nadenken over iets. Als kassiere of telefoniste heb je misschien weinig stess of piekbelasting, maar met een wazig hoofd verkeerd geld terug geven of telefoontjes verkeerd doorverbinden, wordt ook niet echt op prijs gesteld. ;)
En wat ik je volgens mij voor de keuring ook al aanraadde, probeer te 'bewijzen' dat je niet fulltime kunt werken, al is dat niet zo eenvoudig als het klinkt. Misschien kun je ook duidelijk maken dat je gezondheid niet constant is. Dus dat als je vandaag te veel doet, je daar de dagen erna last van hebt. Dat soort onzekerheid kunnen werkgevers ook niet gebruiken.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Kringel op 25 January, 2013, 20:47:38
Fijn om jullie verhalen te lezen...zo herkenbaar!
Inmiddels werk ik weer 3 dagen tot 14 uur...dit ging best goed. Tot deze week....weer ontzettend moe.
De pfeiffer moe zoals ik het noem...je herkend het gevoel meteen. Vervelende is de druk op het werk die ik voel...het liefst willen ze dat ik volgende week weer tot 16 uur blijf. Dit gaat echt nog niet lukken.

Ik ervaar veel onbegrip...mensen snappen niet hoe het voelt en zeggen dan ik ben ook weleens moe! :s

Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: twijfelaar op 26 January, 2013, 07:37:48
Ja Kringel, Daarom wil ik de pfeiffer moeheid eigenlijk een andere naam geven.
Moe is normaal gesproken nog lekker ook als je de hele dag gewerkt hebt en op de bank je ogen niet meer open kan houden.
Dat je weet dat je moeheid komt door wat je gedaan hebt.
Onze moeheid is beroerd, uitgeput, malaise. Maar noemen het ook moe. Maar dat meet je niet zo breed uit.Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: mini op 26 January, 2013, 22:51:32
Daar geef ik je helemaal gelijk in twijfelaar! De pfeiffer moeheid zou een andere naam moeten hebben.. hoe was je vakantie? Ben je een beetje opgeknapt en lekker gerelaxt?
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Kringel op 11 March, 2013, 13:55:48
Drama die pfeiffer. Waar ik dacht de 3 dagen werken tot 14 uur goed ging, ging het eigenlijk helemaal niet zo goed.
Lever prive bijna alles in om op mn werk fit te zijn. Vorige week een weekje vakantie gehad en daarvan zo opgeknapt dat ik vandaag heb besloten eens echt aan mezelf te denken. Heb me weer voor. 2 weken ziek gemeld. " even helemaal niks". Had dit veel eerder moeten doen. Maar dan dacht ik steeds " wat zou mijn. Leidinggevende en andere collega"s daar wel niet van vinden,denken en zeggen".


Stuiten jullie ook op onbegrip? Ik kan aan iemand anders die geen pfeiffer heeft gehad niet uitgekegd krijgen hoe ik me voel. Steeds weer het gevoel dat ik met moet verantwoorden...zo ontzettend frustrerend.

Liefs
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 11 March, 2013, 17:30:31
Pfeiffer is zeker een drama ja! Niet schrikken hoor maar ben inmiddels al 3 jaar onderweg en het gaat steeds op en neer. Hoe lang heb jij nu eigenlijk last van pfeiffer?

Klinkt herkenbaar dat je alles opeist voor je werk. Ik werk sinds december 3 dagen en moet me op de dagen dat ik thuis ben echt rustig houden.
Wel goed dat je nu aan jezelf denkt en denk maar niet wat je collega's ervan vinden.
Hopelijk doen die twee extra weken je goed! Als je nu merkt dat tot 14.00 te vermoeiend is zou ik minder werken en dan opbouwen als dat mogelijk is tenminste. Begin rustig aan zou ik zeggen als je over 2 weken wel weer gaat werken.

Onbegrip heb ik ook veel gehad, maar op dit moment valt het mee. Op mijn werk hebben ze er wel begrip voor. Het is lastig om uit te leggen hoe je je voelt ja. Sommige mensen willen het toch niet begrijpen...

Sterkte en succes ermee!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 11 March, 2013, 20:32:57
Op m'n werk na een tijdje inderdaad ook veel ongebrip. Ook van familie trouwens. 'Iedereen is weleens moe', krijg je dan te horen, en Pfeiffer-moe is echt neit uit te leggen.
Probeer het naast je neer te leggen. Frustraties kosten energie, en die kun je wel beter gebruiken. :)
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Kringel op 12 March, 2013, 11:20:08
Bedankt voor jullie reacties!

Jeetje lied al 3 jaar  :o. Wat een lange tijd al!
Kben er momenteel bijna een jaar zoet mee...maar veel te lang ermee doorgelopen. Vanaf eind november werk in therapeutisch, nou ja therapeutisch op papier. Op de werkvloer blijft dit toch lastig.
Morgen naar de huisarts nog een keer mijn bloed laten controleren, dit wilde de arbo graag.

Wel leer ik er beetje bij beetje beter mee om te gaan. Dit forum blijft fijn...mensen die je begrijpen! Bedankt!
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: lied89 op 13 March, 2013, 14:24:04
Hoi,

Ben niet de enige hier die al zo lang met pfeiffer loopt hoor. Er zijn hier mensen die er nog veel langer mee lopen en ook veel minder kunnen nog dan ik. Maar goed ik heb ook last nog van moeheid en vele andere klachten, het worden er steeds meer.... Ik onderschat weleens mijn ziekte.
Ik werk sinds december wel 3 dagen. Ik zal niet zeggen dat het makkelijk is maar het doet me wel goed om af en toe bezig te zijn en dan maar moe... Maar ja je moet daarin natuurlijk niet te ver doorgaan nee.

Ja, het forum is zeker fijn. Hier zijn tenminste mensen die je wel begrijpen.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 13 March, 2013, 20:16:58
Het is voor mij dit jaar 6 jaar geleden dat ik ziek werd, en dan dus alweer 4 jaar geleden dat ik volledig arbeidsongeschikt ben verklaard. Gelukkig voel ik me nu wel beter dan 4 jaar geleden, want toen moest ik nog verplicht reintegreren, wat keer op keer tot een terugval leidde. Maar werken blijft lastig. Ik kan niet te lang achter elkaar iets doen, dan laat o.a. m'n concentratie het afweten en die heb je zelfs voor de meest simpele dingen toch wel nodig.
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: mini op 14 March, 2013, 20:01:48
ja het is vaak ellendig! maar positief blijven, en in jezelf blijven geloven! ik voel mij steeds een beetje beter, ik werk op dit moment 2,25 uur per dag en het gaat (nog steeds) goed. ik doe iedere dag een klein beetje en dan kan ik het goed volhouden. de dips en moeheid worden gelukkig minder, ik hoop dat de vooruitgang aanblijft! dus nooit opgeven! en heb schijt aan wat iedereen van je denkt..
Titel: Re:Acceptatie
Bericht door: Peetje op 15 March, 2013, 20:04:25
Ik blijf zeker positief, ik geniet lekker van de dingen die ik wel kan.