Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10
1
Pfeiffer verhalen / Re: Mijn 1e ervaring als "oudje" (48) met Pfeiffer....best heftig...:(
« Laatste bericht door rsd69 Gepost op 05 november, 2017, 19:43:21 »
Ok?,  nou dan komt het wel goed:)
Mijn dochter gaat gelukkig weer goed, heb haar inderdaad laten testen. Ze had een keelontsteking geen pfeiffer gelukkig. Bij haar is het waarschijnlijk toch de nieuwe school en het vele trainen na de vakantie geweest waardoor ze heel moe was. Mijn 1e werkweek vorige week was best pittig. Vooral de 1e dag was zwaar, gelukkig geeft mijn lichaam goed aan wanneer ik over mijn grens ga. Moet ik op blijven Letten.....die grens pfffff wat is dat moeilijk😊
2
Pfeiffer verhalen / Re: Mijn 1e ervaring als "oudje" (48) met Pfeiffer....best heftig...:(
« Laatste bericht door Peetje Gepost op 02 november, 2017, 09:51:38 »
Als het virus actief is, zou je iemand kunnen besmetten.
Zou ik me als ik jou was, niet te veel zotgen om maken, op onze leeftijd is bijna iedereen al in contact geweest met het Pfeiffer virus, al weet niet iedereen dat. Miijn vriend bleek ook al antistoffen te hebben, zonder ooit bewust Pfeiffer gehad te hebben.

Hoe gaat het met je dochter? Nog steeds moe, of weer beter? Misschien verstandig om de kinderen ook even bloed te laten prikken, dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent.
3
Algemeen / Re: Pfeiffer en duizeligheid
« Laatste bericht door Peetje Gepost op 02 november, 2017, 09:45:19 »
Extreme duizeligheid herken ik niet echt, maar ik ben weleens tegen de vlakte gegaan, en tijdens gedwongen reintegreren draaide de kamer geregeld om me heen. Bij mij duidelijk een teken dat k te veel deed en dus rustiger aan moest doen.
4
Algemeen / Pfeiffer en duizeligheid
« Laatste bericht door Missmc Gepost op 27 oktober, 2017, 01:31:01 »
Hallo allemaal ik heb al sinds september 2015  de ziekte van pfeiffer het begon allemaal met extreme duizeligheid die niet weg ging  nu  is het wel stukken minder maar ik heb het wel elke dag  nog met veel moe zijn  herkent iemand zich hierin?
5
Pfeiffer verhalen / Re: Mijn 1e ervaring als "oudje" (48) met Pfeiffer....best heftig...:(
« Laatste bericht door rsd69 Gepost op 26 oktober, 2017, 16:03:34 »
Misschien een hele suffe vraag maar kan ik dus dan nog steeds iemand  besmetten dmv kussen? Of niet meer:)
6
Pfeiffer verhalen / Re: Mijn 1e ervaring als "oudje" (48) met Pfeiffer....best heftig...:(
« Laatste bericht door Peetje Gepost op 24 oktober, 2017, 16:41:41 »
Het virus blijft altijd in je lichaam aanwezig. In je bloed kan men zien of het een recente, actieve, besmetting betreft, of een oude, niet actieve. Dat zegt alleen niks over hoe je je voelt.

Fijn om te lezen dat het beter met je gaat!
7
Pfeiffer verhalen / Re: Mijn 1e ervaring als "oudje" (48) met Pfeiffer....best heftig...:(
« Laatste bericht door rsd69 Gepost op 23 oktober, 2017, 13:31:55 »
Beetje late reactie....ik moet zeggen dat het mij goed bevalt om onder begeleiding van een fysiotherapeut weer het sporten op te pakken. Ik heb eerst een nulmeting gedaan wb conditie en kracht en aan de hand daarvan is er een programma opgesteld. Mijn conditie was nul maar mijn kracht met name in mijn benen was uitzonderlijk en dat voelde toch fijn:). Mijn conditie gaat heel langzaam weer omhoog, met kleine stapjes maar toch... ik ga volgende week weer voorzichtig  aan beginnen met werken. Op de maandag, woensdag en de vrijdag 2u. Dan kan ik de dagen daar tussen rustig aan doen. Vorige week zaterdag na 2 maanden voor het eerst weer echt 'uit' geweest naar een concert. Gelukkig hadden we zitplaatsen en was het om 22:30u ongeveer afgelopen. Dat ging heel goed en was gezellig. Ik was de dag daarna niet brak. Ik pak het heel geleidelijk op en dat gaat echt goed. Ik hoop dat het zo blijft gaan, ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Gelukkig zijn mijn waarden buiten die van mijn lever inmiddels allemaal weer normaal. En mijn lever ook bijna gelukkig, dat is mooi. Weten jullie hoe lang het pfeiffer virus eigenlijk in je bloed blijft?
8
Algemeen / Re: situatie & wie heeft er tips?
« Laatste bericht door Peetje Gepost op 27 september, 2017, 21:07:22 »
Allereerst welkom op dit forum.

Bloeduitslagen zeggen helaas niks over hoe je je voelt, en het verloop is ook voor iedereen anders, dus daar is ook niks zinnig over te zeggen.

Meer dan gezond eten, luisteren naar je lichaam, voldoende rust en matige beweging, kan ik je ook niet aanraden. Jij voelt het beste wat je wel of niet kunt.

Ik heb zelf ook periodes gehad dat ik nachten van 14 uur maakten en dan in de middag ook nog een paar uur sliep. Aankleden was een uitputtingsslag, net als eten koken.

Voel jij je goed als je minder slaapt? Er is niks mis met een middagdut, zeker als je je daarna wat beter voelt. Zelf heb ik nog best lang ?s middags geslapen, omdat ik zonder na het avondeten instortte.
Is een wandeling van een half uur goed te doen, of voelt het als een dubbele marathon zonder training?
Leren luisteren naar je lichaam is best lastig, je grenzen opzoeken, maar er niet overheen gaan.

Heel veel beterschap!
9
Algemeen / situatie & wie heeft er tips?
« Laatste bericht door cor12 Gepost op 26 september, 2017, 12:24:34 »
Sinds twee weken is het bekend dat ik de ziekte van pfeiffer heb. Het zit inmiddels in de retourfase. Zelf trok ik de conclusie dat dit betekent dat het op zijn retour is waardoor de klachten afnemen. In de praktijk is dit toch anders.

De vermoeidheidklachten waren al aanwezig in de maanden dat ik zonder het te weten met pfeiffer rondliep. Er waren weken dat ik iedere werkdag na het werk twee uur naar bed ging en in de weekenden uitsliep plus in de middag bijsliep. Nadat ik wakker werd had ik het gevoel dat dit onvoldoende was. Activiteiten als stappen en tripjes weg zaten er zelfs niet meer in.

De vernoeidheidsklachten zijn de laatste twee weken het sterkst. Wellicht komt het doordat ik aandacht aan mijn lichaam geef waardoor het nu in een herstel fase komt!? Achteraf ben ik tijdens werk denk ik ook over mijn grenzen heen gegaan.

Mijn lichaam geeft constant het gevoel dat ik naar bed moet en de kleinste inspanning kost energie. Hierdoor zit werken er jammergenoeg niet in.

In eerste instantie gaf ik toe om naar bed te gaan wanneer mijn lichaam dit aangaf. Waardoor ik sommige dagen 18 uur op een dag kon slapen. Zo komt het voor dat ik na 12 uur geslapen te hebben een wandeling van een half uur maak hierna op de bank ga zitten en vier uur later wakker wordt. Vervolgens etenkook en dat mijn ogen dichtvallen nadat het eten op is.

Ik ben een doener wat het lastig maakt. Na twee weken veel geslapen te hebben ben ik er eerlijk gezegd wel klaar mee. Het slapen stel ik vaker uit door er minder snel aan toe te geven. Is dit verstandig of is het toch beter om de rust te pakken wanneer het lichaam hier om vraagt?

Opvallend is dat mijn zicht minder is geworden. Zo zie ik wazige kleine puntjes en vlekjes. Komt dit jullie bekend voor?

De komende tijd wil ik zo goed mogelijk herstellen om uiteindelijk weer mijn oude leven op te kunnen pakken en weer aan het werk te kunnen.

Hier en daar heb ik een aantal tips gelezen. Dat veel water drinken, fruit plus groenten eten, vette vis eten, voldoende bewegen (niet te veel) en sauneren bijdragen aan het herstel. Ik ben benieuwd welke aanvullende tips jullie hebben.

Groet,

Cor
10
Pfeiffer verhalen / Re: Hoe ik het ervaar...
« Laatste bericht door Peetje Gepost op 25 september, 2017, 19:32:13 »
Inmiddels ruim een week verder. Hoe voel je je nu?
Werken kun je het beste rustig opbouwen. Niet gelijk hele dagen, maar beginnen met halve dagen of desnoods om de dag een paar uur.
Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10