Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10
1
Even voorstellen... / Re: Ff voorstellen
« Laatste bericht door Peetje Gepost op 24 mei, 2017, 18:53:33 »
Hoe gaat het nu met je dochter? Is ze al wat opgeknapt? :-)
2
Even voorstellen... / Re: Mezelf voorstellen
« Laatste bericht door Peetje Gepost op 24 mei, 2017, 18:52:15 »
Pfeiffer verloopt voor iedereen anders. De 1 denkt alleen een griepje te hebben, een ander is maanden later nog vreselijk moe.

De enige tip die ik je kan geven, is luisteren naar je lichaam en niet te veel willen. Fijn voor je dat school je zo makkelijk af gaat, er zijn best wat Pfeiffer patienten die een jaar over moeten doen.

Heel veel beterschap en een grote knuffel.
3
Even voorstellen... / Mezelf voorstellen
« Laatste bericht door Meisjevan14 Gepost op 21 mei, 2017, 09:41:14 »
Ik ben een meisje van 14 jaar. Ik heb nu sinds de zomervakantie 2016 Pfeiffer. In de zomervakantie was ik wel vaker moe, maar dat had ik niet echt door, omdat het vakantie was. Na de vakantie ben ik twee dagen naar school geweest, toen werd ik heel ziek. Keelontsteking en 2 weken op de bank gelegen, pffff. Ik kon amper naar de keuken lopen, omdat ik zo moe was. Samen met m'n moeder naar de dokter geweest en we kregen antibiotica tegen de keelontsteking. Dat hielp niks, omdat antibiotica dus niet helpt tegen Pfeiffer. Toen knapte ik toch weer langzaam op. Ondertussen kreeg mijn zusje precies hetzelfde. Ik ging weer naar school (ik zat net in gymnasium 2 dus een behoorlijk vol rooster en dan ook nog twee weken huiswerk achterstand), en mijn moeder bracht me een week lang iedere dag. Ik kon amper de trap op lopen met m'n zware boekentas, maar ik heb het wel overleefd :p. Was wel zwaar met huiswerk maken enz. maar ik had het altijd al makkelijk met school dus ik kwam er wel doorheen. Ik haalde dan wel allemaal zessen in plaats van de achten die ik normaal haalde, maar waar heb je het over. Het zijn toch gewoon voldoendes. Het enige wat ik niet meedeed op school was het gymmen, dan had ik ook mooi de tijd om mijn achterstallige huiswerk in te halen. Ondertussen was mijn zusje weer helemaal opgeknapt en ging ze weer naar school. Ook ging ze gewoon naar haar volleybaltraining zonder ook maar iets vermoeider dan normaal terug te komen. En ik was iedere avond zo moe dat ik bijna in slaap viel onder het huiswerk maken. Toch maar naar de dokter gegaan en bloedgeprikt: Pfeiffer dus. Na een half jaar een klein beetje vooruitgang, maar niet echt veel. Zijn we naar een homeopaat gegaan. Dat heeft wel geholpen alleen dat laatste beetje ging maar niet weg. Nu zo ongeveer driekwart jaar later lijkt het net alsof het weer helemaal opnieuw begint. Ik had gehoopt dat ik volgend jaar met een frisse start kon beginnen, maar als ik het zo zie gaat dat niet echt lukken. Ik gym sinds een tijdje wel weer en dat doet me ook goed. Alleen toen we net na de meivakantie sportdag hadden, kwam ik amper vooruit bij de 400m en nu heb ik ook weer de hele tijd zo'n moe gevoel in mijn benen. Huiswerk maken gaat wel, alleen als ik ergens echt over na moet denken lukt dat niet echt, omdat mijn hersenen moe zijn of zoiets :( Dan kan ik me niet concentreren.

Nu vraag ik me af, heeft iemand tips voor mij? Er zijn niet veel mensen op dit forum die nog naar de middelbare gaan. En ik heb het misschien ook niet zo erg als de meesten van jullie, maar misschien is er toch iemand die tips voor mij heeft? Ik ga iedere dag al rond 9 uur naar bed en ik eet heel gezond. Ik vraag me sowieso al af hoe mijn zusje hier amper last van kon hebben, omdat zij toch aan het randje van ondergewicht zit en vaker ziek is, terwijl ik hiervoor bijna nooit ziek was. Ik vind het echt verschrikkelijk, want als ik een middagje ga shoppen met m'n vriendinnen ben ik aan het einde helemaal moe en chagrijnig. En dat terwijl ik normaal altijd heel vrolijk ben. Ik probeer er niet te veel bij stil te staan maar soms wordt ik helemaal gek, wat vast wel herkenbaar is bij de meesten van jullie. Dus ik hoop echt dat iemand mij kan helpen!
4
Pfeiffer verhalen / Genezen van pfeiffer
« Laatste bericht door Gast97531 Gepost op 07 mei, 2017, 16:21:19 »
Hoi ik heb februari dit jaar 2017 pfeiffer gehad.
Inmiddels ben ik genezen, of flink de baas.
Na een week had ik door dat het geen gewoon griepje was. Naar een dokter ben ik niet geweest. Omdat na wat speur werk op internet ik las dat er niets tegen was. De symptomen kwamen exact over een. Inplaats daarvan heb ik bedacht dat ik hier zo snel mogelijk vanaf wilden zijn. Ik heb het een en ander aan informatie op gezocht en gekozen voor de aanval in plaats van afwachten tot het overwaait. Ik heb het best wel heftig gehad de littekens staan nog op mn tong, de verwarming hing week 2 vol met doordrenkte t-shirts van het zweet. Ik ben nog nooit zo beroert geweest.

Mij recept tegen pfeiffer.
Qua eten ben ik groot verbruiker, ik heb een lichamelijk beroep dus ik heb dit nodig.
Dagelijks eet is 12 boterhammen en een warmemaaltijd, en nu ik met pfeiffer in aan raking ben gekomen eet ik nu ook 4-7 stuks fruit.
Net een papegaai dus, idd. Pas dit aan op je eigen eetpatroon. Kiwi,s en bananen zijn het populairs bij mij. Van wegen de vitamine c en de magnesium van de banaan.( magnesium geeft energie)
In de eerste week heb ik de grootste zuivere pot vitamine C gekocht.

Wij mensen kunnen geen vitamine C aan maken terwijl we dit heel erg hard nodig hebben en nog extra als we ziek zijn.
Ik heb de maximale dagelijks hoeveelheid aan gehouden versprijd over de dag, zolang ik moe was.
Nu neem ik alleen nog een multivitamine en een foliumzuur tablet, heel Nederland schijnt dit tekort te hebben, ik dacht wat goed is voor een gezonde baby is goed voor mij.
Aanvullen
In de eerste weken als je pijn aan je bakkes hebt vond ik het belangrijk om ook wat aan energie binnen te krijgen havermout was hier de oplossing( kaneel, melk, honing toe voegen heerlijk)
Ook vond ik het fijn om wat zout op te lossen in water en een tijdje te gorgelen. Na een tijdje had ik het idee dat het spoelen de genezing in mn mond be?nvloede en ben ik hiermee getopt.
Aloe Vera tandpasta zonder fluor.
Traumeel smeer middel, ook niet erg als je het een beetje op eet.tegen alle bulten schrammen en overige infecties. Niet alleen tegen pfeiffer maar wel handig.
Gemengde, ongezouten noten, met para noten 2-6 niet teveel is het te gezond schijnt.
Cranberry's bio zonder suiker.
Geen frisdrank, niet roken dit be?nvloed beide je vitamine opname.
Geen drank zolang je ziek bent je lever heeft het al moeilijk genoeg.
Geen macdonalds zelfs de salade zou ik afslaan daar vanwege de suiker die ze er op gooien.
Vitamine D een hele belangrijke waar een hoop mensen tekort van hebben.iedereen zit binnen tegenwoordig, ga niet meteen onder de zwaarste zonnebank neem de minst zware de eerste maand en doe daarna eens in de 2-4 weken. Ook met vis en tabletten kun je dit aanvullen.

Bewegen nog een belangrijke, ik ben na week 2 toch gaan rond scharrelen. Daar voelde ik mij beter door maar de volgende dag had ik meteen een terugvallen energie. Luister naar je zelf herstel, bedenk hoeveel energie je hebt geleverd en probeer steeds een beetje meer te doen. Maar ga niet eindeloos stil zitten hoe moe je ook bent. Bewegen zorg ook voor een betere weerstand. De 3e week heb ik halve dagen weer gaan werken. Wel eens waar nog wazig, het ging steeds gelukkig snel beter. Na 5 weken had ik de meeste energie weer terug. Ontstekingen in mn mond heb ik ervaren in vlagen die steeds minder werden. Nu al 2 weken niets meer gelukkig.

Maak je eigen plan en bereid hem uit bovenstaande is vast nog lang niet alles.
Of het bij mij van zelf over had gegaan weet ik niet.
Wees er van bewust dat door een tekort aan vitamine en andere bouwstoffen je de strijd niet altijd aan kan. Lees dingen nuchter op internet, overdrijf niet eet, neem geen handen met cranberry's bijvoorbeeld. Iedere dag een beetje van alles is de truck.

Succes allen die dit lezen.  ;)
5
Even voorstellen... / Ff voorstellen
« Laatste bericht door Snowie Gepost op 18 april, 2017, 21:58:56 »
Hoi ik ben Monique ben getrouwd en heb twee dochters van 18 en 14.
Zelf heb ik een paar haar geleden pfeiffer gehad pffff wat heftig en wat ben je dan enorm moe😧
Ongeveer twee jaar geleden heeft onze oudste dochter ook pfeiffer gehad ze had erg veel keelpijn en was ook enorm moe. En uitgeput.
Nu begon een week if twee geleden de jongste dochter met vermoeidheid.
Eerst dacht ik van het tijdverzettenmaar de vermoeidheid bleef dus ik dacht eerst nog aan een griepje onder de leden. Vervolgens wedt ze verkouden en begon ze 4 dagen geleden met keelpijn.
Maar de keelpijn werdt steeds erger dus eerste paasdag naar de dokter en die bevestigde mijn vermoeden. Bijna zeker pfeiffer in een heftige vorm.
Vandaag ff bij mijn eigen huisarts geweest en laten bloedprikken die hadden ook het grote vermoeden pfeiffer dus mirgen maar ff de uitslag ophalen.


Was is dat mmeisje moe en wat voeld ze zich lamlendig en ze heeft zooo veel keelpijn bah wat doet dat als moeder pijn.
 Normaal is het onze onuitputtelijke stuiterbal en nu is het een hoopje elkende😢
6
Algemeen / Re: Ondergewicht en voeding
« Laatste bericht door Peetje Gepost op 05 april, 2017, 18:51:45 »
Precies de reden waarom ik die tips ken. :p
7
Algemeen / Re: Ondergewicht en voeding
« Laatste bericht door Wiekspiet Gepost op 04 april, 2017, 11:22:02 »
Als je het nodig hebt om medische redenen dan krijg je het vergoed. Maar dit zou je even moeten navragen.

Met kracht training ga je ook vlugger over je 'vermoeidheidspunt' heen, teminste dat is mijn ervaring met de fysio een maand geleden.. :(
Want je moet iedere keer tot de max gaan, anders kun je net zo goed gewoon lichte training doen maar dan bouw je amper spiermassa op en dus ook geen gewicht.
Ik denk ook dat je beter nog even kan wachten met kracht training tot je een stuk minder vermoeid bent.

Zoals Peetje ook al zegt de wat vettere producten eten/drinken (moest mijn vrouw ook ivm borstvoeding) haha
8
Algemeen / Re: Ondergewicht en voeding
« Laatste bericht door Peetje Gepost op 04 april, 2017, 09:52:04 »
Vet eten kun je inderdaad beter vermijden als je leverwaardes niet goed zijn. Heb je daar geen problemen mee, dan kun je rustig wat meer vet eten. Maar dan wel op een gezonde manier. Niet iedere avond een zak chips, maar bijvoorbeeld een scheut slagroom in de koffie ipv melk, roomboter op brood, volle melkproducten gebruiken. Tussendoor een handje noten zorgt ook voor meer calorieen, dubbel beleg op brood, dat soort dingen.

Krachttraining zou ik nog even achterwege laten. Eerst rustig aan opbouwen en bijvoorbeeld een stukje gaan wandelen. Die krachttraining komt later wel weer. Spieren opbouwen is leuk, maar daar verbrand je ook weer calorieen mee.

Succes en beterschap!
9
Pfeiffer verhalen / Re: Ik krijg er wat van!
« Laatste bericht door Peetje Gepost op 04 april, 2017, 09:40:37 »
Er heerst momenteel ook nog eens een vervelende buikgriep.
Ik heb inderdaad ook periodes gehad dat ik ieder virusje oppikte en overbelasting een minder fijne uitwerking op m'n darmen had.
10
Algemeen / Re: Ondergewicht en voeding
« Laatste bericht door Dinolaurus Gepost op 03 april, 2017, 11:03:49 »
Thanks voor je reactie!

Ik heb last gehad van mijn milt en lever, maar die lijken nu weer normaal te doen. Mijn darmen doen soms nog moeilijk maar t valt mee.

Als ik geen last heb van mijn lever maakt vet eten dus niet zoveel uit voor de vermoeidheid?

Ik vind het idee van weinig energie hebben maar wel krachttraining doen nogal dubbel haha. Ik ben al bekaf als ik een paar uurtjes gezellig klets met vrienden die op bezoek zijn ofzo en ergens heen fietsen gaat niet. Nutridrink kreeg ik toen ik niet kon slikken, dus zo'n proefpakket heb ik al gehad. De dietist had het er wel over dat hij het zou kunnen voorschrijven als ik niet genoeg zou aankomen. Enig idee of dit vergoed wordt vanuit de basisverzekering?

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10