Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10
1
Pfeiffer verhalen / Re: Hoe ik het ervaar...
« Laatste bericht door sunnyke Gepost op 16 september, 2017, 09:53:43 »
Hoi,
Even een update want heb sterk het gevoel dat ik er nog lang niet vanaf ga zijn ...😐.
Ben na 2 en een halve week rust donderdag terug gaan werken, maar namiddag werd ik doodmoe en kon ik me met moeite concentreren. Ben om 17u thuisgekomen en ben op de bank gaan liggen.  Ik had nog een infoavond op school van mijn kinderen,  dus daar ben ik nog naartoe geweest en dan om half 10 gaan slapen.
Gisteren morgen voelde ik me bij het opstaan wel OK.  Ik had heel goed geslapen.  Ben terug gaan werken maar na een uurtje of 2 begon ik licht in mijn hoofd te worden en draaierig.
Tegen de middag voelde ik me ineens echt slecht, bibberen op mijn benen, zweten, gevoel van flauw te gaan vallen. Ik zag zo bleek dat ze me naar huis hebben gebracht..
Thuis voelde ik me nog steeds zo slecht ook al lag ik weer op de bank. Leek echt een bloeddrukval of zo.
Heb dan de HA  gebeld. Intussen begon ik heel erg te bibberen en klappertanden en had ik het ook erg koud.
Toen de HA een uur later kwam, bleek mijn bloeddruk normaal maar zei ze dat ik een acute ontsteking van mijn binnenoor of evenwichtsorgaan had.  Dat zou blijkbaar wel meer voorkomen na vermoeidheid. 
Ze schreef me 2 soorten pillen voor, en 3 dagen rust maar het is nu toch weekend dus maandag moet ik weer terug gaan werken.
Ik heb er een slecht gevoel bij. Mijn lichaam geeft me signalen dat het nog niet genezen is. Inspanningen kosten me energie en de dokter blijft er licht overheen gaan.
Ik ben echt bang dat ik nu het 1 na het ander ga krijgen en dat mijn werk er echt onder gaat lijden...
Voel me nog steeds  niet de oude en daar word ik verdrietig van.   😪
2
Pfeiffer verhalen / Re: Mijn 1e ervaring als "oudje" (48) met Pfeiffer....best heftig...:(
« Laatste bericht door rsd69 Gepost op 10 september, 2017, 14:49:24 »
Nou afgelopen maandag heb ik een goed gesprek met mijn huisarts gehad. Ze heeft gezegd dat ik echt beter voor mijzelf moet zorgen en lief zijn voor mijzelf anders kan het nog wel eens de verkeerde kant op gaan....die kwam wel even bij me binnen. Ik heb niet beseft dat ik zo ziek ben geweest. Deze periode is goed om heel goed over mijzelf na te denken waar ik de afgelopen periode allemaal mee bezig ben geweest.  Daar waar we het eerder over hadden, 120% van jezelf geven, te hard zijn voor jezelf en voor iedereen willen zorgen. Nu moet ik voor mijzelf zorgen en kom ik op de 1e plaats.....heel erg moeilijk voor me maar ik moet. Gelukkig heb ik zoveel lieve mensen om mij heen dus het komt goed.

Donderdag ben ik bij de bedrijfsarts geweest en ook zij weet heel goed wat ik door maak en staat achter me, ik krijg alle steun. Ik moet 5 oktober weer terug komen en tot die tijd rustig aan.... de 3 R's in acht nemen: rust, reinheid en regelmaat. Ik ga volgende week starten met een speciaal programma bij de fysiotherapeut speciaal voor mensen met vermoeidheidsklachten  (CVS en Pfeiffer) dus stapje voor stapje....

Ik heb gisteren heerlijk op de tribune naar hockey van mijn dochter gekeken...beter:)
3
Pfeiffer verhalen / Hoe ik het ervaar...
« Laatste bericht door sunnyke Gepost op 06 september, 2017, 19:06:34 »
Hoi iedereen,
Had vorige week enkele vragen gesteld in ander deelforum hier, maar wil nu ff  hier mijn ervaringen totnutoe  neerzetten.
Sinds vorige woensdag weer ik dat ik recent pfeiffer had en nog in de nasleep hiervan zit.
Voelde me wel al langer moe, maar dit wijtte ik aan de combi werk-gezin en alle randactiviteiten.
Pas 2 weken geleden kreeg ik keelpijn, was erg suf in mijn hoofd en was ik zo moe dat ik s middags op bed moest liggen. Dan begonnen ook mijn okselklieren pijn te doen.
Met die klachten ben ik dan naar de HA gestapt. Die deed een bloedafname waaruit dus bleek dat het virus nog steeds actief in mijn bloed aanwezig was.
Heb vorige week heel veel gerust en ben sommige dagen vroeg gaan slapen.
Ik had tot maandag nog last met inademen en luide hartslag.
Het suffige is gelukkig al veel minder, maar nu lijkt mijn hele nek vast te zitten,  met hoofdpijn en duizeligheid.
Ik voelde me gisteren al fittet, maar vandaag weer duizelig en loom.
Ik wilde morgen terug gaan werken, maar krijg van veel mensen de raad mijn ziekteverlof helemaal te nemen omdat ik anders weer heel snel in mijn reserves zit.
Ik vind dat frustrerend om te voelen dat het lichaam nog niet mee wil. Ben ook bezorgd omdat ik niet weet hoelang dit zo nog gaat zijn.
Heb alleszins een afspraak gemaakt bij een homeopaat en Osteopaat om er alles aan te doen om er weer helemaal te kunnen staan...

4
Pfeiffer verhalen / Re: Mijn 1e ervaring als "oudje" (48) met Pfeiffer....best heftig...:(
« Laatste bericht door Peetje Gepost op 04 september, 2017, 10:34:46 »
Volgende wedstijd een krukje meenemen. ;-) Er zijn van de opvouwbare driepootkrukjes, makkelijk mee te nemen en zitten best goed.

En inderdaad wat Wiekspiet zegt, van helemaal niks doen, ga je je niet beter voelen, dus wel wat blijven doen, maar oppassen voor overbelasten. En die grens vinden, is best lastig.

Hoe ging het bij de huisarts?
5
Algemeen / Re: pfeiffer zelfde als eppstein barr? symptomen? andere vragen
« Laatste bericht door Peetje Gepost op 04 september, 2017, 10:29:26 »
Als je flink moe bent, wordt je vanzelf draaierig. Indirect gevolg van Pfeiffer.
Veel artsen denken er helaas nog te makkelijk over. Ik heb ook te horen gekregen dat het niet meer is dan een flinke griep. Voor sommigen klopt dat, anderen hebben een half jaar later nog flinke restklachten.

Ik ben niet op de hoogte van de waardes, maar gezien je klachten, zal er actief Pfeiffer aangetoond zijn. De ziekte van Pfeiffer wordt veroorzaakt door het Epstein Barr virus, vandaar dat je met bloedprikken vaak EBV terug vindt. De moeilijke naam is mononucleosis.

Als de huisarts je klachten zo atypisch vindt, dan moet hij of zij verder onderzoek laten doen.

Beterschap! Ik hoop dat je je snel beter voelt.
6
Pfeiffer verhalen / Re: Mijn 1e ervaring als "oudje" (48) met Pfeiffer....best heftig...:(
« Laatste bericht door rsd69 Gepost op 03 september, 2017, 18:10:28 »
 Reactie Peetje:
Hou de kinderen in de gaten, je zou ze besmet kunnen hebben, of misschien heb jij het wel van 1 van hen.

@peetje; mijn dochter voelt zich ook niet fit. Dit houden we nog een week in de gaten. Ze is nl net weer begonnen met haar opleiding en fanatiek sporten dus de vermoeidheid kan daar ook door komen....even in de gaten houden dus.

Reactie van Wiekspiet:
Ik weet dat dat heel moeielijk is omdat ik zelf ook altijd 120% van mezelf eistte, en pas na een jaar kon ik hier pas mee omgaan, en toen was het al te laat.

@wiekspiet, ook jou ervaring zou van toepassing zijn op mij (120% eisen van mijzelf ) enne CVS is mijn grootste angst daar moet ik niet aan denken:( daar zit ik dus echt niet op te wachten...  bedankt voor het delen van je ervaring dat geeft mij weer moed en steun om te weten dat ik het echt rustig aan moet doen en heel goed naar mijn lichaam moet luisteren.

Gisteren was ik de hele hockeywedstrijd wezen kijken naar mijn dochter  (een uur staan langs het veld) dat was dus te lang...nou ja dan weet ik dat ook weer.
7
Pfeiffer verhalen / Re: Mijn 1e ervaring als "oudje" (48) met Pfeiffer....best heftig...:(
« Laatste bericht door Wiekspiet Gepost op 02 september, 2017, 12:15:28 »
Hey rsd

Je moet echt proberen het balans te vinden dat je wel wat doet maar niet TE veel.
Velen maken de fout (waaronder ikzelf ook) dat als je je wat beter voelt je er weer volle gas tegen aangaat.. Dit moet je dus niet doen!!
Maar je moet ook niet bij de pakken neer gaan zitten omdat je altijd maar moe bent want dan kom je in het gat terrecht waar ik ik zit (CVS) en geloof me.. dat wil je ook niet :(.

Dus als je beetje energie hebt, ga wat doen maar niet te veel, voel je je erg vermoeid ga dan rusten.

Ik weet dat dat heel moeielijk is omdat ik zelf ook altijd 120% van mezelf eistte, en pas na een jaar kon ik hier pas mee omgaan, en toen was het al te laat.
8
Algemeen / pfeiffer zelfde als eppstein barr? symptomen? andere vragen
« Laatste bericht door sunnyke Gepost op 01 september, 2017, 20:18:14 »
Hallo,
afgelopen woensdag bleek na bloedname dat ik volgende waarden had:
EBV positief
EBV EBNA IgG 7.5
EBV VCA IgM 1.6
inf mononucleosis: negatief

Nu ben ik in de war.  Heb ik nou al pfeiffer gehad of zit ik er nu in of is eppstein barr nog iets anders dan pfeiffer (aangezien ik op de mono negatief scoor)

Zit ik in de actieve fase of in de nasleep?

Heb pas sinds vorige week donderdag keelpijn, gevolgd door heel erg moe zijn waardoor ik maandag naar de HA ben gegaan omdat ik suf en groggy in mijn hoofd was.
De HA had me eerst maar 3 dagen ziekteverlof gegeven, maar omdat ik woensdag zei dat ik me echt nog slap en suf voelde, heb ik nu tot volgende woensdag.
Heb de hele week gerust maar vanaf het moment dat ik iets doe (bv rondwandelen, klein dingetje in het huishouden of zelfs zittend praten) begin ik helemaal draaierig te worden, trek ik bleek weg en lijkt het alsof ik ga flauwvallen.  Volgens de HA is dit een atypisch beeld...
Heb ook soms de neiging om extra lucht te happen, precies alsof ik adem te kort heb.  Ook hartkloppingen.

Begin van de week had ik echt pijnlijke okselklieren.  Dit is nu wel wat beter maar nog gevoelig.
Tegen de avond heb ik al een paar keer hoofdpijn gehad en word ik ook erg moe. 

Ik praat en denk precies ook in "slow motion"...
Ik krijg de indruk dat de HA er licht overheen gaat, omdat ik hier vaak verhalen zie dat het toch lang kan duren vooraleer je je weer goed voelt (bv om terug aan het werk te gaan).
Dat draaierig zijn kadert ze  niet in het virus.

Ik hoop dat iemand me hier wat in kan verder helpen.

Ben trouwens bijna 40 jaar, dus dat is ook niet volgens de statistieken...

Bedankt!
V
9
Pfeiffer verhalen / Re: Mijn 1e ervaring als "oudje" (48) met Pfeiffer....best heftig...:(
« Laatste bericht door Peetje Gepost op 31 augustus, 2017, 08:03:57 »
Even snel, bloedwaardes zeggen niet veel over hoe je je voelt. Dat er geen actieve antistoffen meer in je bloed te zien zijn, betekent niet dat je je beter zou moeten voelen. De nasleep kan makkelijk een half jaar of nog langer duren.

Sporten alleen doen al het lukt. In beweging blijven is prima, maar niet overbelasten.
Houshouden op een laag pitje, indien mogelijk hulptroepen regelen, boodschappen kun je laten bezorgen.

Hou de kinderen in de gaten, je zou ze besmet kunnen hebben, of misschien heb jij het wel van 1 van hen.

Succes bij de arbo!
10
Pfeiffer verhalen / Re: Mijn 1e ervaring als "oudje" (48) met Pfeiffer....best heftig...:(
« Laatste bericht door rsd69 Gepost op 29 augustus, 2017, 19:45:08 »
He Peetje,
Dank voor je reactie, hier had ik echt behoefte aan. Ik denk zeker dat je een heel belangrijk punt aanhaalt en dat is met name de drukke verplichtingen, in mijn geval 2 oudere kinderen (16 & 18) 4 dagen werken, het huishouden wat door gaat en dan nog 2/3 x per week sporten.....en ja we doen dit zelf. Enne zeker niet zeuren gewoon doorgaan....  ik ga zeker je ervaringen ook even lezen. Bedankt voor je tips en advies. Morgen ga ik weer laten prikken in de hoop dat mijn waarden beter zijn. Maandag naar mijn huisarts bespreken hoe en wat en donderdag naar mijn bedrijfsarts. Ik hoop dat ik voldoende steun van haar krijg.... van mijn werkgever krijg ik zeker alle vrijheid en begrip dat is fijn.
Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10